6. elokuuta 2008

Oi aikoja, oi crocseja

Varoitus: Postaus saattaa sisältää ikäviä asioita Crocseista. Crocs-rakastajien kannattaa jättää väliin, mikäli tahtoo välttää mielipahan. Ellei sitten halua valaistua ja kuulla Totuutta.
Täällä ja tuolla on käyty keskustelua muovikasseista ja niiden ekologisuudesta. Eipä siinä vielä mitään, mutta ajatelkaapas Crocseja! Sen lisäksi, että ne ovat aivan järkyttävän rumia, ovat ne myös tavattoman epäekologisia jalkineita! Crocsithan ovat siis ihan täysmuovia, eivätkä muuten maadu sitten millään. Crocseja on täällä planeetalla vielä senkin jälkeen, kun ihmiskunta on tuhoutunut. Miettikääpä sitä, kun joskus tänne tulee tutkimusmatkailijoita joltain toiselta planeetalta tsekkaamaan onko täällä elämää ja löytävät täältä vain valtavat vuoret eri värisiä muoviläviköitä. Koko planeetastamme tulee yleinen vitsi ja meidän järkyttävän huonolle tyylitajullemme nauretaan! Sitäkö me tosiaan haluamme?!?

Crocs on oikeasti keksinyt niin uskomattoman hyvän markkinointikikan, että ihan naurattaisi jos ei itkettäisi. Tehdään tuollainen muovikatiska, jota saa kaikissa sateenkaaren väreissä ja sitten niitä reikiä voi vielä täyttää jollain härpäkkeillä. Sitten saadaan ihmiset vielä uskomaan, että ne ovat muotia ja näyttävät hyviltä, ja että jokainen tarvitsee ehdottomasti sellaiset. Muistatteko purkkarit 80-luvulla? Jep jep. Sieltähän nämä Crocsitkin ovat alkunsa saaneet, nimittäin purjehtijoilta. Voimmeko siis tulla siihen tulokseen, että purjehdusta harrastavilla ihmisillä on aivan järkyttävän huono tyylitaju ja jostain syystä suuri kansanosa pitää heitä tyyli-ikoneinaan?

Viime viikolla kun oli lämpöisiä päiviä, kävelin tuolla kaupungin kaduilla (en keskustassa, vaan vähän sivummassa) ja katselin ihmisten jalkoja. En oikeasti valehtele yhtään, jos väitän, että yli 50 %:lla ihmisistä oli Crocsit jalassa. Jotenkin täysin käsittämätöntä. Mökillä Crocsit on jees ja pikkulapsilla, mutta että aikuiset ihmiset kävelevät tuommoiset fantsun väriset rapumerrat jaloissaan. En käsitä. Jos nyt kuvitellaan, että ne olisivat oikeasti tosi kauniit kengät, niin en siitä huolimatta haluaisi laittaa jalkaani kenkiä, jollaiset myös 2/3 vastaantulevista ihmisistä on päättänyt laittaa jalkaansa!

Niin, ja ne ovat vielä vaarallisia liukuportaissakin!

Puuh, sainpas tämän sydämeltäni...


Ps. Äänestäkää toki vielä tuossa eilisessä musavisassa!

37 kommenttia:

ylläri kirjoitti...

Heheeee..
Crocsi-angsti! :D

Kami kirjoitti...

Hetkinen. Etkös sinä tuossa männävuonna niitä crocseja shoppaillut, vai oliko ne jotkui muut? Mutta niin. Silleen se maailma pyörii. Kaikilla on! Paitsi tietysti minulla. Minulla on reinot. Äet osti.

Elegia kirjoitti...

Onneksi olen varustautunut dena-leidillä, joten mestat pysyivät kuivina tätä lukiessani :D

Tiina kirjoitti...

Ylläri, täytyi päästää tämä sisältä patoutumasta. :D

Kami, no en TODELLAKAAN ole ostanut ikinä crocseja tai edes harkinnut sellaista! Olen pöyristynyt tuollaisesta väitteestä!!!

Elegia, hyvä että olit varautunut. :D
Ei kun tämähän on siis vakava asia, tietty.

Jams kirjoitti...

Puhumattakaan siitä kuin purkkari ja crocs tekivät yhdessä vauvoja ja syntyi jos mahdollista vielä kamalampi crocsi.

Tiina kirjoitti...

Eih! Nyt mää kualen! KUALEN!!!
Tuo purkkari-crocs on kyllä jotain aivan käsittämättömän rumaa. :D :D :D :D

minh kirjoitti...

Meillä kävi töissä joskus joku nainen kysymässä, että myydäänkö meillä crocs-koruja. Olin hämmentynyt, en tajunnut yhtään mistä se puhui ja jouduin sanomaan, että anteeksi nyt vaan, mutta minä en tiedä mistä tässä nyt on kysymys. Nainen sanoi, että "no crocs-koruja! Niitähän on kaikilla nykyään!". Kotona sitten googletin ja voi luoja...
Onkohan Suomi ainoa maa, jossa nuo hirvitykset ovat näin valtaisa hitti? Minä en pysty edes käsittämään, mistä nuo muoviläviköt on revitty ja miten joku voi sellaiset jalkaansa laittaa. En vai tajua. Vaarallisetkin vielä!
-minh-

Kami kirjoitti...

Ach. Löysinpäs. Minä muistin väärin joo.

Vuodatusta crocseista

Elma kirjoitti...

Tiina, olet naiseni <3

Tämä sinun postauksesi voisi olla minun näppiksestäni lähtöisin.

Ja tuo jamsin purkkaricrocsikuva.. KUALEN !

Tiina kirjoitti...

Minh, toivottavasti ei tosiaan ole Suomi ainut maa. Se olis jo vähän liian noloa.
Kai se Crocs tahkoaa sen verran hyvää tulosta, että muuallakin ollaan innostuttu, ja onhan Ameriikan presidentilläkin Crocsit. :D

Kami, joka vanhoja muistaa, sitä tikulla... :D
No onneksi se olit kuitenkin sinä joka muistit väärin. Johan olisin järkyttynyt, jos olisin tietämättäni ostanut crocsit joskus!

annikki kirjoitti...

Mun isi osti mulle superupeet feikki-halpis-kroksit, joissa on aivan pähee ruskea *ruoho*kuviointi. Vähänks laitan ne nyt aina jalkaan, kun menen tiinan kaa leffaan. (paitsi ettei se enää lähde varmaankaan mun kaa leffaan)

Tiina kirjoitti...

Elma, kiitos <3

Onneksi toivoa ei tarvi siis vielä heittää kaivoon, koska meitä on muitakin. Facebookissa on ihan sellanen ryhmäkin meitä varten. :D

Tiina kirjoitti...

Aina sinne ehtii joku väliin.

Annikki, täytyy kyllä punnita hyvin tarkkaan lähdenkö leffaan, jos laitat ne jalkaan. ;D
No ei vaan... Kävelen vaan pari metriä jäljessä.

Mymskä kirjoitti...

"Crocseja on täällä planeetalla vielä senkin jälkeen, kun ihmiskunta on tuhoutunut."

Tämä oli pysäyttävä lause. Antipatiani kyseisiä "jalkineita" kohtaan sai lisää pontta. Voi prkle mitä on ihminen (?) mennyt keksimään.
Purjehtijat ovat ana olleet tyylitajuttominta sakkia mitä voi olla. Mieti kansitakkeja! Ja niitä purkkareita!

Surffailin eilen tylsyyksissäni yhdessä nettikenkäkaupassa ja mihinkäs siellä törmäsinkään, kuin erilaisiin versioihin muoviläviköistä. Siis olen minä jo nähnyt talvi-crocsit, jonka luulin olevan huippu, mutta nyt oli jotain saatanan sandaaleja ja ties mitä...

En ehkä kestä.

Mymskä kirjoitti...

ah, mainitsitkin nuo purkkarit tuolla jo... :D Kiihdyin jo niin, etten pysynyt oikein terävänä.

nona kirjoitti...

Johan kalahti sisäiseen design -nistiini:) Käytän kirkkaan keltaisia suoraan Tokiosta (ennen rahvasta muotiaaltoa) tuotuja Crocs saappaitani kaupunkisaappaina sadesäällä. Niistä puhutaan joka kerta ("Kattokaa keltaiset saappaat!" Kyllä ovat. Suoraan Tokiosta.), tosin tilanteesta meni viime syksynä terä kun keltainen saapasversio tuli Suomen myyntiin Crocs liikkeessä Kämp Galleriassa. Ei ole helppoa, ei. (Tää oli sitten itseironiaa ja rankkaa parodiaa materiaaliriippuvuudesta. Huvitukset on revittävä mistä vaan.)

Tiina kirjoitti...

Mymskä, joo saati sitten no crocs-purkkarit! :D (Linkki yllä jossain tässä kommenttiketjussa.)
Niin en käsitä, että onko nuo oikeasti ihmisen keksintö vai itsensä paholaisen!

Nona, no ehkä saappaan pystyn antamaan anteeksi jotenkin. Saappaan tarkoitus onkin olla jotenkin muovinen tai kuminen lärpäke. Mutta että muovinen reiällinen kenkä! :D

Mymskä kirjoitti...

Ei voi käsittää... En osaa tehdä tähän hienoa linkkiä, mutta kattokaa ny:
http://www.brandos.fi/crocs-naiset-273/

Ihan tosi: balleriinoja, sandaaleja, biker-bootseja ja vaikkatiesmitä! Tämä on muuten ihmiskunnan pahin vitsaus sitten heinäsirkkojen ja ruton.

Tiina kirjoitti...

Voi luaja. :D
Etenkin nuo balleriinat tms. tuossa heti ekana on "tosi nätit". :D :D

sirenita kirjoitti...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Vatsalihakseni saivat juuri aimo annoksen jumppaa.

Ei mullakaan ole, eikä tule! Vakava asia, ihan totta. :D

Brim kirjoitti...

Hirskale! Ensin keksitään kumikengät joissa on reikiä (ja myydään niitä kalliilla), ja sitten myydään niihiin reikiin täytettä. Suuriin ihmisjoukkoihin kaikki, mihin viitatan suurena muotina, tuntuu vetoavan. Mutta rumat ne on kuin mitkä. Ja nuo purkkari-crocsit, voi luoja.

Se täytyy myöntää, että crocsien keksijä on nero. Jokainen, joka osaa tahkota paskasta kultaa, on jonkinasteinen nero. Tällä hetkellä hän loikoilee hiekkarannalla työllistäen rypäleidenkuorijoita, tarjoilijoita, allaspoikia ja autonkuljettajia - ja varmaa on, että hänen palveluskuntansa ei käytä noita saippuakoteloita.

Elegia kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani, Tiina. Se on tooosi kiva :)

Tiina kirjoitti...

Sirenita, :D :D :D vakava asia on :D :D :D :D

Brim, no niinpä. Vähän sama kuin myytäisiin rikkinäistä tuotetta ja sen jälkeen palvelua jolla se korjataan. :D
Harmi etten tullut itse keksineeksi mitään näin nerokasta!

Tiina kirjoitti...

Elegia, mä tuun katsoon haasteen!

Anonyymi kirjoitti...

Minä tosissani ITKEN nähdessäni jollakin jalassa Crocsit. Ei voi kyllä mauttomampaa olla. Edes työkenkinä. Pliiiiiis.

Emmi. www.emmiemmi.vuodatus.net

Kami kirjoitti...

Itse asiassa kiinnostaisi tietää tuo prosessi millä ne on lanseerattu. Vai onkohan ihan sattumaa vaan että ihmiset tykkää niistä.

"Behind every great fortune there's a shooters confession!"

Eeva kirjoitti...

No huh, minusta purkkarit ovatkin aina olleet tosi rumia. Luulin olevani jotenkin outo. Kiitos tästä.

Mutta tuolla myyntilinkissä oli kyllä ihan siistejäkin jalkineita. Ne kolme naisellista sandaalia suht alussa olivat ihan jees, samoin ateenavarvassandaalit tai mitkä olivatkaan. Lisäksi umpinaiset, puukengän muotoiset näyttävät myös ihan siedettäviltä minusta. Värikin kyllä varmasti vaikuttaa.

Mutta mikä helkutti saa ihmiset tykkäämään tuollaisista reiällisistä kammotuksista? Monissa ei ole edes mitään muotoa, ja sitten vielä puhkotaan satunnaisesti reikiä niihin, jotta niissä näyttäisi olevan tuholaisia, joita pitää varoa.

Kotonaan saa minun puolestani pukeutua miten lystää, mutta katunäkymää ei tarvi tulla saastuttamaan.

Junior Jones kirjoitti...

Tiina, koska sinulla on kuuluva ääni, haastan sinut vastaamaan huutoon!

Tiina kirjoitti...

Emmi, älä nyt itke sentään. Tekeehän se kipeää, mutta kyllä siitä pääsee yli. :D

Kami, no miten nyt kaikki muoti-ilmiöt lanseerataan. En mä tiedä. Joko hyvin suunnitellusti tai sitten vahingossa.

Eeva, ole hyvä.
Mun mielestä noi oli melko rumia kaikki, etenkin ne ekat kumiläpyskät.
Niin en mäkään kyllä ymmärrä, että kaupungille lähdetään noissa. :D

JJ, no johan haasteen töräytit.

Polgara kirjoitti...

Tämä täällä on IIISO jalkaongelmainen ja käyttää Crocseja, siksi käyttää, että voisi kävellä. Sain ihkaoikeet tehdyt kengät -> paskat!!! Mutt Crocsit, ziis, ei koivet turvoksissa, ei niin karmean kipeät kuin aikaisemmin, töissä tosi mukavat. Ei voi mitään, ikävä kyllä - ne vaan sopii mun omituisiin koipisiin. Mä mitään ulkonäöstä sitte sanokaan...
Sitäpaitsi, mulla on Elma-tätsyn virallinen lupa koipivammaisena pitää Crocseja =DDDD

Tiina kirjoitti...

No sehän on luonnollisesti hyvä ja oikea syy pitää niitä, jos ne kerta auttaa tolla tavalla.
Jos nyt vaikka silmälapusta tulisi yhtäkkiä kauhea muoti-ilmiö, niin varmaan päivittelisin sitäkin, mutta en silti kieltäisi niitä käyttämästä silmälappua, joille siitä oikeasti on apua. :D

Kai sulla on niitä koristeitakin niissä rei'issä?

Tuplis kirjoitti...

Itse olen ihmetellyt, että mikä ihmeen villitys noista on tullut. Näyttävät typerältä ja kolholta, eikä niitä käyttämällä edes lähetä mitään viestiä persoonallisuudesta tai mistään muustakaan, koska kaikilla on tuollaiset.

Nyt kun olen näitä manaillut, ihastun varmaan seuraavaksi johonkin jumalaisen kauniiseen mimmiin jolla sattuu olemaan crocs-fetissi.

Zana kirjoitti...

Tunnustus: Mä JOUDUIN ostamaan Crocsit Intiasta, kun omat kenkäni hiersivät jalat rakoille. En IKIMAAILMASSA pitäisi niitä missään urbaanissa ympäristössä ja ne vielä näyttävät jaloissani räpylöiltä, mutta tsiisus, että ovat mukavat rantalomalla. Kevyet, helpot ja voi tassutella rannalla ja vedessä eikä haittaa vaikka kastuvat.
Muovikengistä puheenollen; myös Havaianakset on muovia, kaikki tykkää niistä ja niitä näkyy monilla, että...
Antakaa anteeksi :)

Polga kirjoitti...

Eheeh, tottakai mulla on Jibbitzit, kilpikonnat ,DDD

Anonyymi kirjoitti...

Mä en nyt millään jaksanut kahlata läpi tätä valtavaa kommenttiryöppyä... mutta mun on tehtävä tunnustus.
- hakatkaa vaan lihakirveellä palasiksi tästäkin hyvästä, mutta...
Mä olen kanssa vastustanut niitä henkeen ja vereen. Kesällä kuitenkin tallustelin ystäväni takapihalla sellaiset hirvitykset jalassa ja hitto, että ne oli hyvät jalkaan (tosin mitkä kengät ei tuntuisi hyvälle piikkikorkojen jälkeen). Sinäänsä en ihmettele ihmisten mieltymystä niihin...

No joo, huoli pois, en ole kuitenkaan itselleni sellaisia hankkimassa, kun ovat niin hävyttömän rumat. Ulkonäkö ennenkaikkea;)

-Eugenia-

Tiina kirjoitti...

Tuplis, se on todennäköisesti sun kohtalosi. :D

Zana, what happens in India, stays in India... :D
Joo no ne varvastossut on vähän eri asia mun mielestä. Tosin en ite käytä sellasiakaan, koska ne on mun mielestäni epämukavat. Ne muoviset siis.

Polga, jibbitzit! :D :D

Eugenia, joo mä terotin mun pilkkakirveeni jo tuolla...
Naisten kengissähän mukavuus ei missään nimessä ole tärkein asia. Itse asiassa mukavuus on ehkä viimeisenä listalla. ;D

Tintti kirjoitti...

Paljain jaloin. Tai sitten tennarit. Tai bootsit jos biletetään. On mulla yhdet tosi ruotoset ahmedahneetkin ja ne vetäisen jalkaan kun hilppaan pikaostokset lähikaupasta. Crockseja ei tähän huusholliin tule! Rakkaani 13 vuotta vanhat bootsit varmaan hakkaisi ne rusinaksi nurkkaan.