27. elokuuta 2008

Totoro Tottoroo!

No niin. Kehitin juuri itselleni uuden addiktion.Virallinen linkkikoneeni antoi minulle eilen tylsiä työpäiviäni ajattellen (niin kovin ystävällistä, ah) linkin tällaiselle Cubeecraft-sivulle, jossa on tuhansia (tai no ainakin kymmeniä) erilaisia malleja, joista voi koota omia kuutiohahmoja. Vähänkö hienoja! Aloitin helpoimmasta päästä, eli Totorosta. Vielä helpompi olisi tietysti ollut tuo Bloo, joka on vain sininen laatikko. Parastahan näissä on se, että liimaa ei edes tarvita. Hahmot ovat oikeasti vähän isompia, mutta A4:lle tulostettuna niistä tulee hieman pienempiä.Huomatkaa kolmiulotteisuus!

Laitoin nämä kuvat tänne, koska valtaosa jengistä ei tunnu huomanneen tuon kuvapäiväkirjani hienoutta (hmph!) ja tämä on niin tärkeä asia. Kuvat on Nokian 6822:lla otettu, joten laatu on tasan juuri se. Eli heikko.


Jep jep, minulla on aivan liian paljon aikaa...

Ps. Muistelin tässä hämärästi, että silloin kultaisella 80-luvulla tuli televisiosta joku askarteluohjelma lapsille, vai olikohan se yksi osio Pikku Kakkosesta tai jotain. Mutta muistaako joku/kukaan mikä sen nimi oli? Yritin aivot raksuttaen miettiä, mutta en saanut palautettua mieleeni sitä.

21 kommenttia:

Muusikotar kirjoitti...

Ainakin Pikku Kakkosessa oli aikoinaan se Anskun vetämä askarteluosio, missä se rakenteli styroksipalloista tyyppejä...

Tiina kirjoitti...

Niin... Mulla on sellanen hämärä muistikuva, että sillä olisi ollut ihan joku nimi. Mutta saattaa tietty olla, että kuvittelen vaan. :D

Tintti kirjoitti...

Löysin tuon cubeukkelisivun kanssa joskus ja ihastuin... Itse muistan vaipuneeni melkein transsiin penikkana seuratessani niitä pikkukakkiaisen askartelujuttuja. Liima se on niin addiktoivaa :D ....

sirtsu kirjoitti...

En mä muista mitään askarteluohjelmaa, mutta se Sukkelat Sakset oli aika huisi. Jätkä (kuvittelin aina että se on mies) vaan leikkeli kaikenlaisia elikoita ja juttuja ihan tuosta vaan... Näin isompana alan juuri nyt epäillä, että siinä oli kumminkin viivat valmiina. Me ei vaan nähty niitä.

Mut askartelu on kyllä kivaa!

Tiina kirjoitti...

Tintti, mä olin melkein transsiin vaipuneena, kun näpertelin tuota Totoroa. Harmi, että työt haittaa harrastuksia. :D

Sirtsu, mä muistan muuten kanssa tuon saksihomman. Se oli hauska. :)
Ei liity askarteluun mitenkään, mutta tykkäsin myös huisisti siitä, kun Ilkka Koivisto (vai mikä se oli) piirteli erilaisia eläimiä ja varmaan jotain opettikin siinä sivussa.

sirenita kirjoitti...

Oi kyllä! Ilkka oli NIIN ykkönen. Ja Kylli-täti kanssa.

Brim kirjoitti...

Eipä kestä 8)

Minä kun olin pieni niin pikku kakkosessa oli sellainen kuin Teemun eläimet, missä joku heppu teki savesta aina jonkun eläimen, ne olivat hienoja.

Ja Kylli-täti oli ihan paras! Saisivat kyllä jouluisin uusia niitä Kylli-tädin joulusatuja, tyhmää kun lopettivat.

Tiina kirjoitti...

Sirenita, niin justiinsa. :)

Brim, Teemun eläimet,hmm... En muista varmaksi (oon varmaan ollu tosi iso jo silloin :D), mutta tykkäsin kyllä muuten kaikista savianimaatioista pienenä. :)
Ja Kylli-tätistä.

Annikki kirjoitti...

Heipä hei,

ja juu, minäkin muistan Teemun ja ne savieläimet, varsinkin kaniinit.

Noita muita taas en, kun olin varmaan liian pieni - senkin vanhat kotkat :D

Tiina kirjoitti...

Heipä hei, hyvää iltaa, luppakorva seikkailee näin...

Nuoriso hiljaa siellä takarivissä! ;D

Alcinoe kirjoitti...

Mutta minäpä muistan Roope-rukkasen. Näen vieläkin painajaisia.

nona kirjoitti...

Addiktio on syntynyt. Tänks. Ihan liian hauskoja kuutiohahmoja, tuosta Domo-kun tyypistä on jossain ollut t-paitoja. Muista hahmoista vain Juggernaut oli ennestään tuttu, mitähän noi muut ovat hahmojaan (vrt. miehiään)?

Tiina kirjoitti...

Alcinoe, minä en muista Roope Rukkasta!!! Yhyy!
Ehkä se oli niin traumatisoiva, että olen kieltänyt sen muistoistani?

Nona, ole hyvä. :D
Mä tunnistan noista kyllä jokusen hahmon, kuten super marion yms.

DorianK kirjoitti...

Minä ajattelin hahmolistan olevan varsin outo, mutta kun nyt laskin tunnistamani hahmot, kertyi niitä lopuksi sentään 26-28 (tosin joidenkin kohdalla piti tarkistaa hahmon omalta sivulta, menikö oikein). Aika paljon täysin outojakin on joukossa. Ja mikäli puhutaan tunnistamisesta ilman, että katsoo tonkan päällä olevaa nimeä, niin noista tippuisi kymmenen.

Tiina kirjoitti...

No mä laskin kanssa, kun ei kerta muutakaan tekemistä ollut, ja tunnistin niistä ehkä 19.
Nimeä lukematta en tiedä montako olisin tuntenut, mutta en olekaan mikään friikki. ;D

DorianK kirjoitti...

Joo, onneksi minäkään en ole mikään friikki, joka olisi tunnistanut niitä enemmän. Siis niin kuin yli 30 tai jotain... Tuollainen alle 30 on vielä ihan normaalia yleissivistystä.

nona kirjoitti...

No nyt kun kuutioita kävi läpi ajatuksella, niin kyllähän sieltä mukavasti tippuu kulttihahmoja leffoista, tietokonepeleistä, DC Comicsilta ja Marvelilta. Ja Venus de Milo! Eli olen aikas nörtti. Yritin vain kieltää sen tuossa aiemmin, kiinni narahdin:)

nona kirjoitti...

Ai joo, askartelua. Löytyikö sopiva?
Ura- ja rekrytointipalvelujen infossa kävi esitelmöimässä tyyppi, jonka työ oli hallinnoida ja säätää noita vanhoja video- ja kuva-arkistoja, nimenomaan saada kuvatekstit osuviksi ja tietokantahaut onnistumaan. Sillä oli ihan poskettomia esimerkkejä ontuvasta aineiston kuvauksesta, tuli tosta eilisestä lehmästä mieleen.

Eeva kirjoitti...

Minäkin muistan sen sedän, joka muovaili savesta eläimiä. Taisin himoita koko ohjelman ajan sitä savea. Myöhemmin sitten olinkin kesäleirillä, jonka pääasiallinen tarkoitus oli päästää kakarat tekemään savesta kaikenlaista. :)

Eeva kirjoitti...

Tunnistin kuutio(?)hahmoista noin 13. Kaksi oli sellaisia, että vasta nimen näkeminen aiheutti ahaa-elämyksen. Lienen siis sopivan sivistymätön.

ill. kirjoitti...

kivoja kuutioita ^^ tallensin sieltä sen pallokalan, mutten voi ainakaan kotona sitä tulostaa kun ei ole paksua paperia eikä tulostinta johon paksumpi paperi mahtuisi..

niin se savi.. sitä on pitänyt hankkia jo joku aika mutta tuppaa aina vaan unohtumaan..