8. elokuuta 2008

Busy bee watch the world go by


En eilen ehtinyt poustailla tänne ollenkaan (niin kuin joka päivä muka tarvisi, mutta no... se on ollut tapana), kun oli niin busy päivä. Nytkin täytyy varmaan hoitaa homma mahdollisimman pikaisesti, koska tämä työkone vaan jumittaa ja rutisee. Ja kotona sitten taas jumittaa ja rutisee meikäläisen pääkoppa, joten sielläkään tämä ei enää onnistu.

Kävin eilen päivällä hammaslääkärissä, tai oikeammin purentaspesialistilla. Olenhan siitä hampaiden kiristelystä valittanut täällä sen sata ja yksi kertaa. No sielläpä sitten todella perehdyttiin leukojeni liikeratoihin ja purentaan ja leukalihaksiin ja kaikkeen. Tuomioksi tuli lihasperäinen vaiva, leukanivelissä ei onneksi ollut mitään vikaa, ja sain jumppaohjeita sekä syyskuuksi uuden ajan yökiskojen tekoa varten. Samalla kertaa lääkäri halusi selvittää kasvaako minulle viisaudenhampaita lainkaan (jonkinlainen älykkyystesti ehkä?) ja ottaa röntgenkuvat leuastani. Jouduin röntgeniä varten rapsimaan kaikki korvarenkaani pois ja vastaanottovirkailija lähti etsimään minulle pientä minigrip-pussia koruja varten "kun sulla on niitä noin paljon!" No mitäh, viisi, voisi niitä enemmänkin olla. Eikä naamassani esimerkiksi ole mitään kummia lävistyksiä. Nih.

Tuossa hammaslääkärireissussa meni työpäivästä kaiken kaikkiaan kolme tuntia, kiitos TKL:n kesäaikataulujen. (Ensi maanantaina palataan taas ruotuun, jee!) Koko työpäivä meni siitä syystä kuin humahtaen ohi, mikä ei sinällään harmittanut. Illalla töitten jälkeen matkustin taas keskustaan päin ja tapasinkin siellä sitten ihan uuden ihmisen. Ihminen oli aivan uusi siis ihan kirjaimellisesti, hädin tuskin kolme viikkoa vanha. Vein hänelle lahjaksi Barbapapan. Taisi unohtaa kiittää, mutta ehkä tämän annan anteeksi, koska hänellä oli kiire nukkua, syödä, kakkia ja puklia.

JJ haastoi minut tuossa taannoin mukaan johonkin tuollaiseen "älä googlaa mitään" -päivään, tarkemmat perustelut voitte lukea kyseisen herran blogista, mutta jotain se liittyi Kiinaan ja Googlen sensurointiin. Kiinahan on eräistä valitettavista syistä nyt meidän kaikkien huulillamme ainakin seuraavat pari viikkoa. No joka tapauksessa. Luulen, että googlettomasta päivästä tulee minulle toooodella vaikea, koska googlaan aina ja kaiken ja koko ajan. Mutta yllytyshullu kun olen, lupaan, että yritän pitää huomenna googlaamattoman päivän ja raportoin teille sitten miten siinä kävi. Tänään en voi enää, koska googlailin heti aamusta alkaen ties mitä ennen kuin muistin tämän. Huomenna yritän muistaa. On se vaikeeta. Tosi vaikeeta. Tämä googleton päivähän ei tietenkään koske sitten gmailia, google readeria tai bloggeria, muutenhan kuolisin. Mutta ihmiset, pitäkää toki tekin oma "älä googlaa mitään" -päivä, jos haluatte esittää pienen miehen (tai naisen) hiljaisen vastalauseen google.cn:n sensuroinnista.

Ulkona on niin helvetin hieno ilma, että melkein tekisi jäädä töihin koko illaksi (paitsi ettei oikeasti tee), mutta kai se on tuonne ulos lähdettävä. Kastumaan. Hyrrrr.


Ps. Olen jotenkin hirmu pahoillani tästä. Vanha mieshän tuo Paul Newman jo on, mutta silti...

14 kommenttia:

sirenita kirjoitti...

Joo, mullekin tuli vähän suruisa olo, kun luin tuon. Ei tuollaisten legendojen kerta kaikkiaan kuuluisi kuolla...

Mustakin on muuten otettu sellainen 'tuleeko sieltä niitä viisaudenhampaita ollenkaan'-kuva. Hirvee hässäkkä muutaman kuvan tähden. :/

Tiina kirjoitti...

No tuliko? :D
Mun tilanne ei ole vielä selvinnyt, mutta toivon että ei tulisi!

Tiia kirjoitti...

Ei Sveitsin Googlessa minusta mitään vikaa ole, pilknus pilknus :D Mutta joo. Kyllä tekisi googlaamattomuus sen verran tiukkaa minullakin, että taidan jättää suosiolla kokeilematta. Kiitos tiettyjen sääilmiöiden, mulla oli töissä kans niin maan hektistä, että päädyin tänään jo aamusta tappamaan aikaa hakukoneen parissa. (No mutta ku piti välttämättä saada tietää, mikä kokoonpano esittääkään loistobiisin Kaisa meni diskoon...)

Minja kirjoitti...

Ollaan taas oltu samoissa ajatuksissa toisistamme tietämättä, laitoin nimittäin tuon saman sarjiksen äsken omaan blogiini. :D

Tiina kirjoitti...

Tiia, painovirhepaholainen.
Oli niin kiirus kun kirjoitin tuota, etten ajatellut asiaa enkä ehtinyt tarkistaa.

Minja, no johan. :D

sirtsu kirjoitti...

Mä en oikein muista miten se meni... Yhteen kohtaan ei pitänyt ollenkaan tulla ja yhdessä hammas näkyi juuret ylöspäin, joten se ei kykene kasvamaan... Mutta minulta on joka tapauksessa poistettu yksi ja leikattu toinen viisaudenhammas... Ja toinen niistä tuli mielestäni siihen mihin ei pitänyt. Että saattaa olla, että vaikkei mitään näy...ne tulee kuitenkin.
Tai sitten minulla on vaan omituiset hampaat. Se nyt ei olisi mikään ihme.

Elegia kirjoitti...

Voik kauheeta, mikä oli tuomio röntgenin jälkeen? Minulla on avopurenta, jota ei ole oiottu pentua. Se ei näy juurikaan ulospäin, mutta hampaani eivät kohtaa oikein purressa. Nyt tämän vaivan korjaaminen vaatisi kirurgisen toimenpiteen eli leuan siirtämistä :o

Minun hammaslekuri on perehtynyt oikaisuhoitoon ja sanonut, että jos alkaa tulla usein purentalihastentulehduksia, niin silloin kannattaa harkita vakavasti leikkausta. Minulla p-lihakset ovat tulehtuneet muutaman kerran ja voi luoja sitä kipua - tuntuu kuin koko pää irtoaisi.

Tiina kirjoitti...

Sirtsu, juuret ylöspäin! :D Kaikkea sitä kuuleekin.
No toivottavasti mulle ei tule, en tahdo!

Elegia, no ei siitä vielä selvinnyt mitään, ens kerralla sitten. Siksihän se röntgen otettiin, että niitä purentakiskoja varten ilmeisesti pitää varautua siihen tuleeko viisaudenhampaat vai ei.
Mulla on joku kaksoispurenta tai jotain sellasta. Leuat joutuvat hakemaan paikkaansa ja rasittuvat.

Eeva kirjoitti...

Tervetuloa vaan meidän kiskollisten sankkaan ja alati kasvavaan joukkoon. ^^

Googlettamisen pois jättäminen olisi minulle joinain päivinä yksinkertaisesti tyhmää, koska se voisi johtaa työssä noloihin/epämukaviin tilanteisiin. Viikonloppu on tietysti eri asia.

Minulta muuten on poistettu yksi viisaudenhammas leikaten, mutta loput ovat puhkeamatta (on otettu röntgenkuva). Yhtä niistä ei hammaslääkäri suostunut poistamaan, koska viereiseen hampaaseen on tehty juurihoito(a). Kuulemma jos naamani olisi mennyt tunnottomaksi 2 viikoksi (ei edes kuulosta kovin pahalta), hänelle olisi käynyt huonosti. :o

Saa nähdä, millaisen juuren se ehtii leukaluuhuni luoda ennen kuin kuolo korjaa koko naisen. :P

Mymskä kirjoitti...

Multa on poistettu kaikki viisurit. Alaleuasta ne leikattiin, joka olikin varsin vinha kokemus. Siellä kun oli toisella puolella sellainen koukkujuuri, että meinasi se kirurgi kaivaa koko leuan auki... Eihän se tietysti siinä sillä hetkellä juuri miltään tuntunut, kun pää oli puuduksissa, rasitti vaan pitää suuta kaaaamaaaalaaan aaaammoooolllaaaaan niin kauan. Mutta jälkisärkyä podin sitten useamman päivän. Oli muuten tuskaisa kokemus. Näin rohkaisun vuoksi haluan kertoa.

Ne alahampaat ei meinanneet mahtua kunnolla tulemaan ulos, ja sitten ne tulehtui jatkuvasti. Ja väänsivät jotenkin noita purulihaksistoja, jonka seurauksena oli päänsärkyä ja ties mitä vaivaa. On se röntgenkuvaus siis ihan perusteltua, ei sua älyttömäksi olla julistamassa. Ainakaan hammaslääkärissä.

Nauran tässä omalle aivan järjettömän hyvälle vitsilleni... Ja totean, että ei taas tänään ihan pitkät päällä mennä. Hoh hoijaa.

Tintti kirjoitti...

Paul Newmanille voi jättää kauniit hyvästit huomenna katsomalla YLE:n Teema-kanavalta klo 19 alkavan "Kissa kuumalla katolla" (1958). Samalla voi melkein jo hyvästellä Elisabeth Taylorinkin, tytteli on jatkuvasti sairaalassa sydänvaivojen takia. Paulia tulee tosi ikävä, äijä on mun miesihannelistalla kärkipäässä.

Hampasita, olin tiistaina hammaslääkärissä ja kaksi paikkaa uusittiin. Mun helmiriviä särkee järjettömästi vieläkin, mutta eikhän se tästä taas...

Tiina kirjoitti...

Eeva, kiitos kiitos.
Jäi googleton päivä kyllä tänäänkin kokeilematta, kun oli heti aamusta googlattavaa.
Hurjia nuo viisaudenhampaat juurineen.

Mymskä, no ei toki älyttömäksi olla julistamassa, ainakaan hammaslääkärin toimesta, rah rah. :D
Toivon kyllä yhä, että niitä ei kasvaisi ollenkaan, kun ei tähän ikään mennessä ole kasvanut.

Tintti, Paul Newman on munkin miesihannelistalla ihan kärkipäässä. Voi voi...
Hammassärky on kyllä inhaa, koitahan kestää sitä.

Mymskä kirjoitti...

Ai joo, Paulistahan mun piti jotain sanoa! Innostuin vaan enemmän hampaista...

Huomenna tulee yksi ihan ehdoton lemppari, Paul Newman ja Taylorin Lissu oikein parhaimmillaan! Siis Kissa kuumalla katolla.
Sitä katsellessa voin varmaan vuodattaa muutaman surullisen kyyneleen tuon uutisen takia. Minä olen aina pitänyt Paulista ihan hirveästi, niin näyttelijänä kuin julkisuuskuvankin perusteella. Murheellista.

Tiina kirjoitti...

Joo, Paul on ihana ja Elizabeth myöskin. Tarttee varmaan melkeen katella se Kissa kuumalla katolla, vaikka on se vhs:näkin mulla.
Paul Newman on etenkin nuorena miehenä ollut ihan jumalattoman komeakin vielä!