Tästä se lähtee.
Aineksiksi tarvitsemme
- 4 ½ dl maitoa
- 4 ½ dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4 ½ tl leivinjauhetta
- 3 muna
- 8 ½ kpl kotimaisia omenoita
- kanelia
Sörssää ainekset keskenään.
Sotke jauhoilla itsesi ja koko keittiö.
Meinaa unohtaa sokeri ja lisää se taikinaan viimeisenä.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese omenat. Et tarvitse saippuaa, pelkkä vesi riittää.
Ala pilkkoa omenoita.
Levitä taikina uunipellille (vai mikä pannu tuo on) ja tyrki omenaviipaleita joukkoon. Nuole nuolija (sellainen kuminen lasta) ja huomaa, ettei taikina maistu yhtään niin hyvältä kuin lapsena.
Asettele viipaleet kauniisti ja symmetrisesti taikinaan koko pellin pinta-alalle. Huomaa, ettei siitä ihan äidin omenapiirakan veroisen näköistä ainakaan tullut.
Ripottelen piirakan pinnalle kanelia ja sokeria.
Laita piirakka uuniin noin puoleksi tunniksi.
Tuskaile leipomisesta aiheutunutta sotkua, äläkä jaksa siivota, vaan istahda sohvalle bloggaamaan äsken suoritetusta urotyöstä (se piirakan teko siis).
Ota piirakka uunista. Harmittele, että netti ei ole vielä kehittynyt välittämään tuoksuja, koska tuoksu on taivaallinen.
Syö!!!
Ps. Piirakan kanssa voisi tarjota vaikkapa vaniljakastiketta tai -jäätelöä, mutta hyvää se on ihan tälleen yksikseenkin.
16 kommenttia:
Kyllä tota voisi äiti-ihminenkin syödä. olet aika leipuri! ;)
Tuo on niin helppo ohje, ettei sillä onneksi voi piirakka kovin pieleen mennä. :D
Tuo "sotke jauhoilla itsesi ja koko keittiö" kuulostaa ihan Willen Keittiöltä.
Nyt alkoi tehdä sitten mieli omenapiirakkaa. Kiitos vaan.
Meidän keittiöissähän on sitten yhteneväisyyksiä.
Tuostahan riittäisi kyllä sinullekin, mutta voih, olet muuttanut toisaalle!
Pitäisköhän huomenna leipoa. Pitkästä aikaa. Omppupiirakka ois kyl hyvää.
Omppupiirakka ON hyvää. Ja helppoa.
Suosittelen. :)
Slurp. Jos sulla sattuu jäämään tota yli, etkä siis millään jaksa kaikkea, niin laita dogibagiin ja postiin... =)
Voin lähettää sähköpostin liitetiedostona yli jäävät. :)
Ootko jo hakenu Kallion Marttakerhoon?
Oh my! Vesi herahti kielelle, näyttää hyvältä! :)
Namps ja kuola valuu jo näyttöä pitkin :P Oli niin selkeät ohjeet, että saattaisin jopa melkein osata tuon tehdä :D
No hyvää huomenta vaan sullekkin... arvaappa kerran, onko mulla nyt nälkä????
-Eugenia-
Nytpä tedänkin, mitä seuraavaksi leivon... En ole muuten tuota perusomppupiirakkaa tehnytkään aikoihin! Miten se onkin päässyt unohtumaan?
Jos kävis omppuvarkaissa jossain.
Herkun näköistä, nam. Jos kuulette lotisevaa ääntä, syynä on se, että kuola valuu näppiksille.
Tein itsekin piirakkaa pari päivää sitten. Sen lisäksi että sotkin koko kämpän, unohdin piiraan uuniin vähän liian pitkäksi aikaa. Tuli ihan syömäkelpoista muuten mutta kuori oli aika kovaa. Jätskiä ei tietenkään ollut ja vaniljakastiketta en ehtinyt alkaa vääntää, MUTTA - ja nyt päästään varsinaiseen asiaan - älysin maistaa piirakkaa luonnonjugurtin ja hunajan kanssa. Ai että oli hyvää! Kova kuorikin pehmeni. Suosittelen.
Nami nami, herkun kuuloista ja näköistä. Oot muuten ihan oikeassa siinä, ettei kakkutaikina maistu enää yhtä hyvältä kuin pienenä. Onkohan syy jossain nykyaikaisissa kanankasvatusmenetelmissä?
Kervå, en ole hakenut, mutta voisin perustaa sille vaikka Tampereen alajaoston. :)
Marsu, ja maistuu. :)
Elegia, uskon että osaisit. Tuo ei kovin helposti voi mennä pieleen, luulisin. :D
Eugenia, hyvää huomenta, toivottavasti sait aamupalaa. :)
Mymskä, hyi, omppuvarkaus on rikos! :D
Kukkis, mä ajattelinkin että kuka jätti hanan valumaan. ;)
Tuo luonnonjugurtti ja hunaja kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, pitää ehkä joskus kokeilla.
Riikkis, luulen kanssa, että vika on kanojen nykykasvatuksessa! :D
Lähetä kommentti