13. heinäkuuta 2011

It’s times like these you learn to live again


Elämme tosi omituisia aikoja. Ukkoset kylvävät kauhua Tampereella (jonkun lööpin mukaan) ja varmaan muuallakin Suomessa. Vanhempia käsketään hakemaan lapset sisälle korkean uv-säteilyn vuoksi. Helteistä varoitellaan. Ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä Ilmatieteen laitos antaa sadevaroituksia joka toinen päivä. Siis sade? Varokaa sadetta!!!

Aamulehti uutisoi tänään, miten rankkasateet kiersivät sitten kuitenkin Pirkanmaan. Pirkanmaa säästyi rankkasateilta. "Pirkanmaa sai huokaista helpotuksesta, kun pahimmat rankkasateet osuivat Pohjois-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Kainuun alueelle." Siis kyllä. Suorastaan vapisin eilen, kun pelkäsin Tampereella satavan kovaa, mutta onneksi satoikin sitten ihan hiljaa vaan ja lyhyen aikaa. Aamulla herätessä huokaisin helpotuksesta, kun maailma ei ollutkaan hukkunut vedenpaisumuksen alle. Onneksi meillä Tampereella on Pyynikinharju, jonne voi kiivetä, jos oikein tiukka paikka tulee. Tosin sinne ei kyllä mahdu kaikki tamperelaiset.

Olenko ainoa, jonka mielestä tämä kaikki on hysteeristä ylireagointia? Minne on kadonnut ihmisen kyky elää luonnon ja säätilojen kanssa? Kuka enää kohta ottaa mitään varoituksia tosissaan, kun varoitellaan näin naurettavista asioista?

13 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Susi tulee. http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2590355/hirvean-vaarallinen-kesa

Tiina kirjoitti...

Ihana kirjoitus! Kerrankin jossain on jotain järkeä!
Meinasin otsikoida tämän kirjoituksen jotenkin Pekan ja suden mukaan, mutta enpä sitten otsikoinutkaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Minne on kadonnut ihmisen kyky elää luonnon ja säätilojen kanssa?"

Eduskunta lomalla, Kreikasta ei ole kuulunut kuin samaa wanhaa huonoa uutista, missään ei tapahdu mitään, huomisen lööppi pitäisi keksiä jostain, scorchio, scorchio...Häh?! NIMBU CUMULUS!!!HETETETETETETE CHRIS WADDLE!!!CUMULUS!

Oikea kysymys on minne on kadonnut suomalaisen median itsekunnioitus?

Nim. Miksi luen yleensä vain ulkomaisia medioita.

Tiina kirjoitti...

Totta. Olet ihan oikeassa. Mutta sitten osa jengiä ottaa nuo panikoinnit tosissaan eivätkä uskalla päästää lapsia pihalle tai saavat sätkyn, kun vesipisara putoaa päälle. (Tästä oli hyvä sketsi Conanin ohjelmassa aikanaan sen jälkeen, kun se muutti New Yorkista L.A:hin, jossa ei sateisiin olla totuttu, mutta en jaksa kuvailla sitä, toivottavasti olette nähneet!)

Tosin kyllä se Ilmatieteen laitos ihan oikeasti antaa niitä sadevaroituksia, minkä koen lievästi outona.

Elegia kirjoitti...

Lehtien otsikot nykyään muistuttavat lähinnä dramaqueenin päiväkirjaa. Ihmeellinen "pelottelu"- ja draamakulttuuri näyttää iskeneen niihin. Ja sitten jos sitä kehtaa kritisoida, niin kommenttia ei julkaista (en ole katkera, mutta kuitenkin...)! :D

Elegia kirjoitti...

Mut hei, onneks ei satanut tuon kovempaa - olisi tosiaan voinut koko Tampere hukkua!!!!1

Zepa kirjoitti...

Ja välillä siis jopa tuulee. Pitäkää lapset ja lemmikkieläimet sisällä!

hdcanis kirjoitti...

Joku muukin media ehti jo kommentoida sitä että säästä on tullut uutinen (ennen se oli vain keskustelunaihe). Ja kun samalla iltapäivälehdet ja muut samantasoiset mediat panostavat yhä enemmän raflaaviin lööppeihin hyvän uutiskirjoittamisen sijaan niin tulos on tämä: ihan kauhea tuho uhkaa koko ajan.

Mie kirjoitti...

Miua o pitempää vituttant kaikki hysterian lietsomiin, olipa mist asiast tahansa kyse! Nii ja sitten ne kaik einarit, jotka menee siihe mukaa ja sitte oikee porukas itketää ja kauhistellaa, kui kamalaa sit VOIKAA olla ja mitä hirveit VOIKAA tapahtuu...Vittu mie sanon, äly hoi, älä jätä!!!!

Ofelia kirjoitti...

(Oi, Termostaattorikin tykkää Fast Show'sta! Kuntera mia ken tessera vaan... :)

Mun mielestä sääpelottelu ON mennyt yli. Siis mähän pelkään ukkosta ihan sikana (se viime vuoden hc-ukkonen löi pelkomittarin rikki), ja nyt kun on noita varotuksia, niin nehän saa neuroottisen pelkäämään entistä enemmän ja aivan tavallistakin sadetta, tuulta ym! Hullua. Nykyään varoitellaan liikaa kaikesta. Varsinkin lasten kohdalla. Eiköhän ois parempi linnoittautua kotiinsa kunnes lapsi on 18v. Ehkä sen sit uskaltaa päästää pihalle. JOS on hyvä ilma ja EHKÄ. :D

hdcanis kirjoitti...

Jos on hyvä ilma eikä kuitenkaan valtavaa UV-säteilyä niin sitten siellä on kaikki hullut liikkeellä, parempi vaan linnoittautua.
Mutta mitä jos se linnoitus onkin hometalo?

sea kirjoitti...

Mä odotan edelleen sitä ukkosta tänne Hervantaan, kuuluu kyllä, mutta ei näy, ei ensimmäistäkään tänä kesänä. Lopetetaan se piru uhkailu jos ei edes toteuteta uhkausta koskaan! Menee jo hermot. Rupeen kohta haastaa lehdet oikeuteen jos sitä ukkosta ei ala saapua tänne. Hervanta on osa Tamperetta vaikka toiset välillä sitä omaksi kaupungiksi nimitteleekin! Nih!

ill. kirjoitti...

mitä ukkosia?

tässä nyt taas tyhjästä nyhjästään. nykyään tätä paisuttelua tuntuu olevan vaan pakko tehdä kun "tavalliset" otsikot ei enää myy.

mutta kuten myyrien määrällä on käyränsä, myös tällä "kulttuurilla" ja median kulutuksella on jossakin huippukohtansa jonka jälkeen koko korttitalo sortuu ja palaa suurinpiirtein aakkosten keksimisen aikoihin..