8. heinäkuuta 2011

Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz

Tampereelle on pitkästä aikaa alkanut taas tupsahdella näitä bussien aikataulunäyttöjä pysäkeille. Ne vanhathan lakkasivat toimimasta joskus viime vuonna ja systeemi on nyt uusi. Vielä se ei kovin monen bussilinjan kohdalla toimi muuta kuin arvioajan mukaan, mutta on jotenkin kivempi kuitenkin odotella bussia, kun tietää mihin aikaan sen voisi odottaa saapuvan pysäkille. On vain yksi ongelma...Jos bussia odottelee Stockmannin edessä, niin tuosta aikataulunäytöstä ei näe kuin alaosan. Näyttö on niin kivasti laitettu puun juurelle ja riittävän korkealle, että puun oksat peittävät oikeastaan puolet koko hökötyksestä, kuten kuvasta näette (ja klikkaamalla kuvan isommaksi näette vielä paremmin). Täytyy kumarrella tai mennä aivan näytön alle seisomaan, että saa selkoa. Käsittääkseni tuolla näytön yläosassa voi joskus lukea jotain olennaista informaatiotakin.

Toivottavasti joku kohta karsii tuota puuta.

5 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Kiusa se on pienikin kiusa ;D Täällä on myös tuollaisia ja ne jopa toimivat. Valotaulut on sijoitettu bussikatoksen yläkulmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tamperelainen insinööritaidon näyte?

Zepa kirjoitti...

Hei Joku! Soitto kaupungin puisto-osastolle auttaa!

(ehkä)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka pitkiä jonoja pysäkeille oikein odotetaan, jos taulu laitetaan noin korkealle?

Tiina kirjoitti...

Elegia, kyllä ne täälläkin toimii, lukuunottamatta tuollaisia pikkuseikkoja, kuten puiden oksia. ;D Tässä oli vuoden verran tosi orpo olo, kun noihin oli ehtinyt tottua ja sitten ne otettiin pois. Onneksi ne nyt on alkaneet palailla!

Anonyymi #1, tod.näk.

Zepa, en rupea soittelemaan, mutta laitoin kyllä liikennelaitokselle palautetta nettisivujen kautta. :D

Anonyymi #2, varmaankin massiivisia.