4. joulukuuta 2012

4. black + white


Tuskissani mietin jo hetken tänään, että mitä mustaa ja valkoista sitä nyt keksisi tänään kuvata, mutta sitten hoksasin, että piponihan on mustavalkoinen! Mikä lie, raidallinen lehmä.

***

Olen omaksi yllätyksekseni huomannut tässä viime päivinä, että sellainen makean ja napostelun himoni on kadonnut kokonaan. Tätä on kestänyt varmaan jo pidemmän aikaa, kuukauden-pari, mutta olen nyt vasta tajunnut tilanteen. Minulla oli ihan mahdoton naposteluhimo keväällä aloitettuani tämän uuden uhkeamman elämäntavan ja varsinkin syksyllä iltojen pimettyä tilanne tuntui välillä lähes sietämättömältä. Pidin kotona jotain keksipakettia, josta sain ottaa yhden (mutta vain yhden) himoa lievittääkseni. Viimeisen paketin tyhjettyä jo pitkän aikaa sitten en ole ostanut uutta enkä edes osannut kaivata. Aika jännä havainto.

Nyt tietysti kun mainitsin asiasta, niin alkaa tehdä ihan kipeästi mieli jotain hyvää ja menen kaivelemaan keittiön kaappeja hullunkiilto silmissä. Ei siellä kyllä mitään pitäisi olla.

5 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Iiihh!! Ihana pipo!

Katoaisipa minunkin naposteluhimo johonkin. Mutta sen eteen varmaan täytyisi tehdä jotain muuta kuin antautua sille uudestaan ja uudestaan. Järkyttävää itsekuria, ettei syö koko keksipakettia heti kun sen avaa...

- S - kirjoitti...

Hieno pipo! Ton näkemisestä tulee hyvälle tuulelle. :D

Mullakaan ei ole aikoihin ollut makeanhimoa (vaikka ei uskoisi ulkomuodosta), mutta suolaisenhimoa sen sijaan esiintyy säännöllisesti.

Elegia kirjoitti...

Ihana pipo, mulle kanssa! :))

Luin jostain, että sokeri on addiktoivaa eli mitä enemmän syö makeaa, se ruokkii sitä himoa. Kun hiljalleen oppii siitä eroon, niin himot laimenee. Toinen syy voi olla verensokerit heilahtelut.

Mulla on tosi harvoin makeanhimoa, mutta jos mumpsutan makeaa, niin siitä jää helposti kierre päälle eli pitää sitten seuraavanakin päivänä saada. Itse pääsen siitä eroon, vain totaalisella kieltäytymisellä ja himo katoaa muutamassa päivässä kokonaan. Näin siis mulla, ei ehkä muilla :)

Zepa kirjoitti...

Pipo 10+!

Tiina kirjoitti...

Mymskä, mulla on ollut toi itsekuri aina. Eli mulla on jäänyt tuhottomasti avattuja keksipaketteja, karkkipusseja ja suklaalevyjä nurkkiin pyörimään. Enää niitä ei ole, kun en osta.

-S-, suolaisen himo oikeastaan sisältyy tuohon naposteluun, eli ei mulla sitäkään ole. Suolaista kyllä aina himoitsen enemmän kuin makeata.

Elegia, mäkin luulen, että totaalikieltäytyminen on ihan hyvä vaihtoehto. Paitsi tietty erityistapauksissa saa, kuten vaikka synttäreillä tms.

Zepa, aika hauska pipo on kyllä. Jostain kauppakeskuksen kojusta ostettu Helsingistä. :)