12. joulukuuta 2012

You must unlearn what you have learned

Näin unta, että olin viimeisilläni raskaana. Itse asiassa yliaikainenkin jo. Vauva oli ehkä lähtemättömästi päättänyt jäädä kohtuuni. Paniikkikin alkoi iskeä. Herätyskellon soitua oli pakko kokeilla kädellä vatsanseutua joka oli... no, ei nyt litteä, mutta litteämpi kuin viimeisillään raskaana. En ollut varma olisinko ollut helpottunut vai pettynyt. Lähinnä helpottunut.

Uutinen kertoi, että Iso-Britannian jediritarit ovat vähenemässä. Suomen tilanteesta en tiedä. Eilen ainakin akkunani alla oli auto, jonka rekisterinumero oli JED-1. On niitä täällä siis yhäkin. Saako Suomessa ilmoittaa uskonnokseen jonkun ei-niin-virallisen? Jos saa, niin alan vakavasti miettiä mikä olisi omani.

Tämä talvi on kauhean kätevää aikaa autoilijoille. Kun maahan sataa riittävästi lunta, niin parkkiruutuja ei enää näy. Silloin saa käytännössä pysäköidä ihan minne vaan. Eilen raahustaessani salilta kotiin oli joku sankari laittanut vinoparkkiin suoraan suojatien päälle. Eikä niin, että sen perä olisi vain vähän ollut ruudun ulkopuolella vaan auto oli käytännössä lähes kokonaan siinä, missä ennen oli suojatie. Jalankulkijat joutuivat kiertämään pitkän matkan. Auton lumipeitteestä päätellen se oli ollut siinä jo hetken jos toisenkin. Missä ovat kaikki parkkipirkot silloin kun niitä tarvittaisiin? Meinasin kirjoittaa tuulilasiin (lumeen), että tässä on suojatie, ääliö, mutta lumi oli liian höttöistä siihen tarkoitukseen. Olisin kyllä ripittänyt kuskin siihen paikkaan, jos olisi sattunut paikalle. Ei sattunut, harmi vaan.

Kökötän tässä sohvalla ja tapan aikaa, koska en millään jaksaisi raahautua yliopistolle. Kaikki empiirinen tutkimus liittyen graduun on nyt tehty ja olen päättänyt, että tänään on viimeinen päivä kun menen paikan päälle ihmettelemään. Tänään raahaan vinon pinon artikkeleita kotiin ja aion aloittaa gradun kirjoittamisen oman sohvan nurkassa. Pyjama päällä ja mielellään öisin. Yliopistolle ei voi mennä yöllä pyjama päällä kirjoittamaan gradua. Yö on ihmisen parasta aikaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Olisin kyllä ripittänyt kuskin siihen paikkaan, jos olisi sattunut paikalle. Ei sattunut, harmi vaan."

Ensi kerralla sitten vahingossa potkaiset peilin irti.
(Olen tosin sitä mieltä, että tuollainen pitäisi tuontasoinen omankädenoikeus tulisi sallia laissa eksplisiittisesti. Luulen että tekisi hyvää käytöstavoille.)

Mitäänhän en tiedä, mutta pikaisella tutkimisella näyttäisi, ettei Suomessa rekisteröidä kenenkään uskontoa vaan uskonnollisen yhdyskunnan jäsenyyttä ja tuollaisen yhdyskunnan perustaminen on aina virallista ja laissa säädeltyä. "Ei-niin-virallisen" uskonnon ilmoittaminen on siis tavallaan väärä kysymys; se ei sovi viitekehykseen eikä sillä ole käsittääkseni mitään yhteiskunnallista tarkoitusta.

Riikka kirjoitti...

Meillä saa kyllä mennä yliopistolle yöllä kirjoittamaan, ja voi siellä varmaan halutessaan pyjamassakin olla tosin sitten voi joku vähän yliopistokiusata. No, yks kerta joku sai turpaan siellä yösäilössä mut se oli vaan yks kerta ja siitä on aika kauan.

Kuulemma äidinkielen saa ihan ite valita ja ilmoittaa väestörekisteriin. Tai siis esim. voi ilmoittaa olevansa äidinkieleltään ruotsin- (tai saamen-?) kielinen ja sitten ne uskoo sen vaikka ei sanaakaan osais ruotsia. Sit saa toki kaikki viralliset postit ruotsiksi.

Riikka kirjoitti...

ja eiku nii se piti sanoa! että aika hienosti oot edennyt sun gradun kanssa!

Kirsikka kirjoitti...

Gradukateus alkaa hiipiä kun tätä lukee...

Mutta oikeesti. Nuo puusilmäautoilijat, jotka parkkeeraavat minne sattuu, voisi viedä saunan taakse.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, pahoittelut, että kysyin väärän kysymyksen.
Enkä sentään ole mikään vandaali.

Riikka, joo, no ehkä meilläkin joku soppi voisi olla johon voisi mennä yölläkin, mutta jotenkin se pyjama ehkä tökkii tässä kohtaa eniten vastaan. Varsinkin talvipakkasilla.
Saakohan ilmoittaa jonkun itse keksimänsä kielen vai pitääkö sen olla joku tylsä tavallinen kieli?
Tuo gradun aloitus oli kyllä varsinainen hyppystartti. Vai miksikä sitä sanotaan, kun auto lähtee silleen oikein loikaten liikkeelle.

Kirsikka, ei kannata kauheasti vielä kadehtia. En ole kirjoittanut riviäkään, vaikka homma noin muuten onkin vauhdissa.
Kyllä. Saunan taakse. Ja siellä niille voisi sanoa, että soo soo ja antaa sakot! Mur!