25. kesäkuuta 2008

I'm not crazy, I'm just a little unwell

Voi jestas. Julkaisin vahingossa tämän postauksen ihan liian aikaisin ja keskeneräisenä. Toivottavasti se ei ehtinyt pätkähtää kenenkään syötteenlukijaan...

Tänään ei ole vielä satanut. Ihmeellistä. Meinasin aamulla tulla bussilla töihin, olin itse asiassa jo kävellytkin jonkin matkaa kohti bussipysäkkiä, kun havaitsin auringon paistavan jo olevan jopa melko lämmintä. Sitten teinkin uparit ja hain pyöräni. Se lämpöisyys oli kyllä jonkinlaista huijausta, koska polkiessani meinasi jäätyä varpaat, sormet ja korvat. Mutta onneksi tuo ei ole pitkä matka.

Aika mielenkiintoista seurattavaa tuo ravintola Nuevo Latinon tapaus. Itse voisin mennä syömään johonkin ravintolaan, vaikka kuulisinkin, että siellä ei tiedetä mistä Pisco Sour on tehty tai muuten joku olisi saanut huonoa palvelua. Mutta sen jälkeen, jos ravintola alkaa esittää uhkavaatimuksia julkisen arvostelun lopettamiseksi tai korvauksia huonoa palvelua saaneelta asiakkaalta, niin todennäköisesti jätän jatkossa(kin) käymättä kyseisessä paikassa. Aika omituista toimintaa ravintolan puolelta. Minä kun olen kauppiksen käynyt, niin meille opetettiin jo siellä, että hyvästä palvelusta kerrotaan yhdelle ja huonosta kymmenelle. (Ja että se on oma syy, jos asiakas on tyytymätön). Tässä tapauksessa ravintola päätti sitten itse kertoa huonosta palvelustaan sekä töykeästä asenteestaan useammalle tuhannelle samalla kertaa. Jos ne tyypit siellä pitävät mantranaan "any publicity is good publicity", niin taitavat olla väärässä.

Ja asiakaspalvelusta vielä. Kauran blogista luin, että Tampereen kaupungin liikennelaitos on kieltänyt sähköpyörätuolien kuljettamisen kaupungin busseissa, koska yhdestä bussista oli hajonnut joku luiska eikä turvavyöt pitele painavaa pyörätuolia. Ja koska "muut matkustajat hermostuvat", jos kuljettaja nousee auttamaan pyörätuolia kyytiin. Jo nyt on rumasana kummallista, millaisessa maailmassa me oikein eletään? Jos minä lähden kaupungin bussilla jonnekin, niin pidän ihan oletusarvona, että matkaan saattaa tulla viivästyksiä. Ei se ole mikään metro, joka vaan suhahtaa määrätietoisesti eteenpäin. Jos nyt joku oikeasti vääntää naamansa nurinpäin sen vuoksi, että liikuntarajoitteinen ihminen autetaan bussin kyytiin, niin on ehkä aika syventyä miettimään omaa sisintään. Sitä paitsi minun mielestäni tuo kuulostaa syrjinnältä. Voiko tuo olla edes laillista?

Nauratti tänään aamulla kun kuuntelin radiota. Siellä mainostettiin jotain allergialääkettä ja kuulin sen nimeksi "retardex". Arvelin kuulleeni väärin, koska eihän lääkkeellä voi olla noin retardia nimeä. Googlasin lääkettä, niin ilmeisesti olin kuullut väärin, koska google ei löytänyt sen nimistä allergialääkettä vaan sen sijaan suuhygienia-tuotesarjan. Tuli vaan mieleen, että mikä ihme noita suuvesien ja vastaavien tuotenimien keksijöitä vaivaa? Retardex? Listerine? Jälkimmäisestä tulee mieleen ensimmäisenä listeria-bakteeri. Tosi houkuttelevaa...O tempora, o mores...


Edittiä myöhemmin: No nyt viimeistään katkesi verisuoni päästä. En kestä tätä maailmaa enää.

7 kommenttia:

DorianK kirjoitti...

Minä olen saanut parikin kertaa lääkäreiltä reseptin Voltaren Retard -lääkkeeseen. Kieltämättä on tehnyt mieli todeta, että sekin tulee minulle taatusti tarpeeseen, mutta ei ehkä ole tarkoitettu ihan siihen vaivaan, jota olen mennyt valittamaan. (Tosin tulehduskipulääkkeenä se soveltuu kuin soveltuukin myös niihin lihasvenähdyksiin, joita olen mennyt valittamaan.)

Tiia kirjoitti...

Mä taas katsoin joskus muinoin, että mitä liisteriä se kämppis oikein vetää... :) Listerinet käytössä hällä.

Brim kirjoitti...

Minullakin pingahteli verisuonet tänään tuon blogiasian takia, eivätkä ihan vähän pingahdelleetkaan. Isoveli haluaa tietää meistä kaiken, nähdä kaiken, kuulla kaiken.

Ja tuo ettei sähköpyörätuolilla liikkuvia oteta linja-autoon, törkeää. Invataksilla liikkuminen on saatanan kallista, ja jos vähääkään osoittaa omatoimisuutta liikkumisessaan, niin jo löytyy niitä jotka eivät jaksa odottaa ja harmistuvat kun toinen tarvitsee pientä apua.

Tiina kirjoitti...

DorianK, jos lääkäri ei ole tohtinut kertoa suoraan mihin vaivaan se lääke on. ;D

Tiia, liisteriltäkin se kyllä kuulostaa. :D

Brim, niin, tämä on nuorten, nopeiden ja kauniiden ihmisten maailma nykyisin. Vanhat tai hitaat ovat tiellä.
Isoveli on kyllä aika älytön ajatus, miten ihmeessä se voitaisiin toteuttaa...

Kami kirjoitti...

Minäkin olen isoveli!

Hehkuvainen kirjoitti...

Oh, en ollutkaan ainoa jolle tuli mieleen listeriabakteeri! :o Ja sama juttu tuon retardexin kanssa... eivätkö tosiaan olisi muuta nimeä voineet keksiä? Olemme ihmetelleet samoja asioita :D.

Tiina kirjoitti...

Hehkuvainen, kiva että joku osasi arvostaa tätä huomiota. :D