24. kesäkuuta 2008

Mad world

Voi itku. Ei ole vanhaksi tulemista. Oli oikeasti joku juttu, josta piti kirjoittaa tänään, mutta arvatkaa kahdesti unohdinko... No eipä auta, kerron sitten jos muistan sen joskus. Varmasti paras juttu mitä olen ikinä unohtanut. Puhutaan sitten jostain muusta.

Sain pari päivää sitten sähköpostiin sellaisen kiertokirjeen otsikolla "Tärkeä viesti poliisilta". Vaikka viesti vaikuttikin joltain toiselta kieleltä melko huonosti käännetyltä, oli sen sisällössä varmasti pointti. Nykyisin on kuulemma uusi ilmiö, että perinteisten tyrmäystippojen lisäksi raiskattujen verestä on löytynyt lääkettä, joka on tarkoitettu hevosten tai muiden isojen eläinten sterilointiin. Sähköpostiviestin mukaan kyseinen lääke estää naisen tulemisen raskaaksi raiskauden yhteydessä, mutta sen lisäksi myöskin steriloi naisen lopullisesti. Kuulostaa aika hurjalta, mikäli tuo on ihan tosi juttu. (Vähän skeptinen täytyy aina olla noiden kiertokirjeiden suhteen). Tuosta tuli vaan mieleen se tapaus, kun keväällä Tampereella jonkun eläinlääkärin autosta varastettiin hänen laukkunsa, jossa oli lääkkeitä. Etsin tuon uutisen käsiini, mutta sen mukaan eläinlääkäriltä varastettiin eläinten eutanasiaan ja nukuttamiseen, ei sterilointiin tarkoitettuja lääkkeitä. Mihin varas niitä sitten tarvi, ei voi tietää.

Joka tapauksessa, mitä me tästä opimme, niin jälleen kerran sen, että ei pidä jättää juomalasia vartioimatta missään. Vanha juttu, mutta silti se ei tunnu menevän kaikille jakeluun. Tosin tiedän myöskin tapauksen, jossa juomassa oli jotain huumausainetta, vaikka ko. tyttönen ei ollut hetkeksikään jättänyt lasia yksin minnekään. En vaan pysty ymmärtämään, että miten sairas ihmisen täytyy olla saadakseen kiksinsä seksistä huumatun ja puolustuskyvyttömän naisen kanssa. Saati sitten, että vielä steriloisi uhrin siinä samalla. Pahasti täytyy viirata vintiltä, että nauttii sellaisesta.

Kävin tänään töitten jälkeen yhdellä sidukalla (en jättänyt lasia vartioimatta, tosin ei siellä tainnut minun ja sen toisen henkilön lisäksi ollakaan ketään muuta). Terassille en kuitenkaan päässyt vieläkään, koska eihän siellä tarkene. Tulis jo kesä...

7 kommenttia:

Pikku Hiiri kirjoitti...

Hei! *taustalurkkija delurkkaa hetkeksi*

Sain joku aika sitten tuon saman email-viestin pariinkin kertaan, ja huolestuneena googlasin vähän:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Progesterex
Eli wikipedian (ja muutaman muun hoax-sivuston) mukaan juttu on hoax.

Pelkoa steriloitumisesta ei siis ole, mutta kannattanee siitä huolimatta vahtia lasiaan kapakissa :)

Tiina kirjoitti...

Ah, hyvä kun kerroit. Sitä mä vähän epäilinkin, mutta en jaksanut itse googlata. Niitähän noi aina.
Olisikohan se sitten käytännössä mahdotonta jollain lääkkeillä steriloitua...

No enivei, silti pitää olla varovainen, enkä tajua kuka saa kiksinsä tuollaisesta.

sirenita kirjoitti...

Mä oon kerran juonut tyrmäystipatettua juomaa. (Jaoin drinkin ystäväni kanssa, samat oireet tuli...)Voin kertoa, että tuli T O D E L L A huono ja omituinen olo. Eikä mekään jätetty juomia yksinäisyyteen, siinä tosin pyöri ja kumarteli ympärillä joku outo jannu.

Onneksi ystäväpojjaat veivät meidät kotiin.
Mutta täytyy tosiaan vintissä viirata, että viitsii tehdä tuollaista. Prrrkele.

Tiina kirjoitti...

Hyi kauhea. Onneksi et jäänyt yksin minnekään hoipertelemaan.

DorianK kirjoitti...

Tuollainen kiertävä viesti on sikäli kummallinen, että se koskettaa ihan oikeaa asiaa, mutta sisältää sitten samalla ihan hatusta revittyjä juttuja. On jotenkin vaikea hahmottaa, mikä idea siinä on. Ehkä jollain vain on omituinen huumorintaju. Pahimmillaan joku voisi tuon seurauksena kuvitella, että juttu myös tyrmäystipoista on keksittyä ja varovaisuus ei olisi lainkaan tarpeen. En kyllä jaksa uskoa, että noin onneksi kävisi.

Mitä itse ilmiöön tulee, niin aika käsittämätön ja vastenmielinen se on. Toivon mukaan huumatuiksi tulleet uhrit kertovat tapahtuneesta viranomaisille tai vaikka kyseiseen ravintolaan, vaikka huumaus ei mihinkään kauheampaan johtaisikaan (ja erityisesti siinä tapauksessa, että johtaa). Tuollaisia tempauksia harrastavat nilkit olisi hyvä saada jonnekin häkkiin. (Ei sillä, että moisesta olisi Suomessa pelkoa, kun rangaistus lienisi korkeintaan sakkoja.)

Tiina kirjoitti...

Joo, en oikein tajua pointtia sellaisissa hoaxeissa, joissa länkytetään jostain oikeasti vakavasta asiasta. Onko niiden eteneminen sitten jotenkin taatumpaa mitä uskottavampia ne on ja mitä siitä joku hyötyy? Huvinsa kullakin...
Tuosta uskottavan teki se, että alla oli joku ihan uskottavan näköinen poliisisedän allekirjoitus ja yhteystiedot, mutta eipä niitäkään tullut tarkistettua.

hdcanis kirjoitti...

Ihmettelin etta onko sellaisia laakkeita oikeasti olemassa joilla voi steriloida elaimia tai ihmisia?
Pikaisesti kuvittelisin joidenkuiden ihan omasta halustaan nappaavan moista...