13. kesäkuuta 2008

Voi miten mukavaa!


Nyt ei enää tarvitse surkutella Pluton kohtaloa. Kaikkihan me tiedämme, että joku aika sitten Pluto alennettiin planeetasta kääpiöplaneetaksi. No nyt vihdoin oikeus on voittanut ja Pluto on saanut aivan ikioman arvonimen! Pluto on tästä eteenpäin plutoidi! Nyt tämä pikku plutoidi voi näyttää pitkää nenää kaikille muille taivaankappaleille, jotka eivät ole plutoideja!

Pluton lisäksi vain toinen kääpiöplaneetta Eris sai plutoidin arvonimen. Plutoidin arvonimen edellytyksenä on, että taivaankappale omistaa oman kiertoradan, on suunnilleen pallon muotoinen ja kiertää Aurinkoa kauempana kuin Neptunus. Esimerkiksi Ceres ei saanut plutoidin arvonimeä, koska kiertää Marsin ja Jupiterin välissä.

Olisinpa minäkin plutoidi!

15 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Öööh.. Tota noin. Teetkö sä Tiina lainkaan töitä? :D

Tiina kirjoitti...

Jos mä olenkin Nasalla töissä? ;)

Mimmu kirjoitti...

Eipä muuten tullut mieleen... Tai sitten sä olet salaisessa "sivistä blogimaailmaa" -kamppanjassa tiedoituspäällikkönä, etkä ole vaan kertonut sitä meille...

Mymskä kirjoitti...

Olihan tämä nyt sata kertaa tärkeämpää kuin joku työnteko (ellei tämä kuulu toimenkuvaan muutenkin)!

Eläköön Pluto ja muur plutoidit!
Ajatelkaas, jos joku tulisi sanomaan, että "sinun täytyy olla plutoidi..."! Ooh, menee muuten heti iskulauseiden kärkeen...

sirenita kirjoitti...

JEI!!! Nyt ei yhtään enää harmita niin paljon!!!! :DDDDDDDDDD

Junior Jones kirjoitti...

makee kuva. Aatella, että sitä voi joku huomata tuollaisen pikkuisen planeetan, joka kiertää aurinkoa hyvin hyvin kaukana muiden takana.

Ja ajatella, että joku vielä ryöstää tuolta pieneltä taivaankappaleelta planetarvon. Miten kylmäkiskoista.

Mutta onneksi oikeus voittaa, ja syrjitty pieni taivaankappale nostetaan ansaitsemaansa arvoon. Ai miten ottaa päähän alistajaa ja sortajaa.

Turpaan sortajalle!

Annikki kirjoitti...

Minä kyllä loukkaantuisin, jos joku tulisi sanomaan, että "Sinun täytyy olla planeetta.." En tiedä yhtään, olisiko plutoidi yhtään sen parempi vaihtoehto. :P

Mymskä kirjoitti...

Mutta kertoisihan se ainakin siitä, että pidetään aika ainutlaatuisena...

Junior Jones kirjoitti...

Annikki: Niin tietysti, koska sinä et ole valtavan suuri kivijärkäle! Tai vähän pienempi jäämöhkäle, saati megalomaaninen kaasupallo, jonka vyötäröllä on renkaita. Mutta jos olisit...

Alcinoe kirjoitti...

Plutoidi vaan on niin symppis, ja niin on Tiinakin. Ugh, olen jälleen puhunut. =)

Mymskä kirjoitti...

Junior jones, juuri tuon takia minusta olisi aivan mielettömän hienoa, jos joku sanoisi minun muistuttavan plutoidia... Mukava eufemismi. Yleensä käytetään tuollaisia proosallisempia ilmaisuja kuin tuossa esittelit.

Alcinoe sanoi totuuden. Plutoidi on symppis. Ja minä.

Kami kirjoitti...

"Olet kuin plutoidi. Niin kaukana ja niin kylmä."

Mymskä kirjoitti...

Kamihan löysi sen oleellisen.

Anonyymi kirjoitti...

Tiestitkö Tiina, että plutoidi vei sinut sanomalehteen viime viikonloppuna?

Kainuun Sanomat julkaisi tuon eka kappaleen jollakin Blogeissa sanottua tms. -palstallaan viime viikonloppuna. Eli suoraan valtamediaan ;-)

- Mia

Tiina kirjoitti...

Mia, enpäs tiennyt! :D :D
Tämäpä hauskaa! Kiitos tiedosta. :D :D :D