29. heinäkuuta 2008

Hei, sillä laillahan se toimii...

Olkaas nyt tarkkana kaikki tytöt ja pojat, kun kerron kuinka tehdään hyvä webbipalvelu.

Ensimmäiseksi liittäkää viaton intternetin käyttäjä(tm) jollekin mystiselle postituslistalle, jolle hän ei tiedä liittyneensä. Alkakaa sen jälkeen lähetellä säännöllisesti sähköpostiin viikkokirjettä, jonka alareunassa tarjotaan näennäisesti mahdollisuutta poistua kyseiseltä postituslistalta. Pakko kun on.Laittakaa tuo linkki osoittamaan sivulle, jolla ei ole minkäänlaista toiminnallisuutta älkääkä korjatko sitä ikinä, tai älkää ainakaan useampaan kuukauteen. Luottakaa siihen, ettei viaton intternetin käyttäjä(tm) älyä kokeilla toista konstia peruuttaa viikkokirjettä.Jos viaton intternetin käyttäjä(tm) kuitenkin älyää mennä sähköpostin lopussa mainitulle nettisivulle, kannattaa uutiskirjeen peruutuslomake piilottaa mahdollisimman hyvin. Valitettavasti osa viattomista intternetin käyttäjistä(tm) tästä huolimatta löytää lomakkeen. Korosta ennen tilauksen peruuttamista, että uutiskirjeen Sähköpostitarjouspalvelu lopettamisen jälkeen viattomalle intternetin käyttäjälle(tm) ei enää lähetetä tarjoukset -tarjouksia, mutta viaton intternetin käyttäjä(tm) on kuitenkin yhä jäsen jossain, johon ei tiedä koskaan liittyneensäkään.Uutiskirjeen peruuttamisen jälkeen ilmoita ykskantaan viattomalle intternetin käyttäjälle(tm), että koko jäsenyys on peruttu.
Jk. Jos mahdollista, älkää tämänkään jälkeen lakatko lähettämästä viikkokirjettä viattomalle intternetin käyttäjälle(tm).

2 kommenttia:

ylläripylläri kirjoitti...

Juuri näin!
Käytettävyys ennen kaikkea!

Joskus vaan tekis mieli kysyä, että millähän lihakkeilla nuo intternetin mahtavat sisällöntuottajat sisältöä oikein tuottavat?!?

Tiina kirjoitti...

Ei niillä korvien välisillä vissiin ainakaan? :D