11. marraskuuta 2008

Kertomus siitä miten veronpalautukset voi kuluttaa jo etukäteen

Kaikkihan alkoi siitä, kun bussikorttini kuukausilippu meni umpeen. Tai oikeastaan kaikki alkoi jo siitä kun synnyin ja napanuora oli kaulani ympärillä. Ilmeisesti pääsi tapahtumaan hetkellinen happivaje, jonka seurauksia niitän yhäkin.

Niin, siis olin tänään pakotettu menemään lataamaan bussikorttini, jotta pystyn jatkossakin matkustelemaan. Lähdin käymään lähimmällä R-Kioskilla, joka ei kuitenkaan ole kovin lähellä. Siinä Ärrän lähellä on yksi pienehkö kenkäkauppa, joka aina viekoittelee minua. Nytkin siitä ohi kulkiessani aivan varmasti joku kenkä päästi seireenien tapaisen kutsuhuudon, koska käänsin pääni ja katsoin kyseisen kaupan ikkunaan. Ja voi ei, mitä vanhat silmäni näkivätkään...

Siis oikeastaanhan tämä kaikki lähti siitä, kun näin Katan tai Kukkiksen blogissa (en muista enää kumman, sortsit vaan) kuvan aivan ihanista semmoisista muistaakseni vihertävistä saappaista, joissa oli sellainen joustinneulosvarsi. Olen siitä lähtien havitellut moisia omakseni, paitsi en välttämättä juuri sen värisiä. Salaa haaveilin ehkä punaisista. Olen myöskin epätoivoisna ihaillut The Art Companyn nettisivuilla heidän kenkiään, Kukkiksen paljastettua omien ihanuuskenkiensä (siis nää oli nyt vissiin eri kengät kuin ne vihreät joustinvartiset) merkin. Olen myös kuolannut Andiamossa yksiä Art Companyn punaisia saappaita, joissa on neulosvarsi, mutta ei sellainen joustinsysteemi kuitenkaan vaan suoravartiset sellaiset. Olen kuitenkin jättänyt niiden ostamisen ja jopa sovittamisen väliin, koska ne eivät olleet täydelliset. Mutta nyt sitten... Nyt tuon kenkäkaupan ikkunassa oli Täydelliset KengätTM. Ne olivat punaiset, niissä oli sellainen joustinneulosvarsi ja ne olivat ihanat...

Mietin tätä ostopäätöstä tasan niin kauan kun kävelin siitä kenkäkaupalta Ärrälle ja takaisin. Päätin että jos ne eivät maksa enempää (ainakaan kovin paljoa) kuin ne Andiamon epätäydelliset saappaat ja ovat sopivan kokoiset, niin ostan ne. No hinta oli tismalleen sama kuin niillä epätäydellisillä saappailla (mitään numeroita ei tässä kohtaa mainita nyt, köh), mutta kokoja oli vain minun kengänkokoani numeroa pienemmät ja numeroa isommat. Tietysti. Sovitin niitä numeroa isompia ja sovitin toisen värisiä oikeaa kokoa olevia kenkiä ja tulin hitaasti mutta varmasti siihen tulokseen, että ne numeroa isommat ovat aivan hyvät. Niihin mahtuu sitten ainakin villasukatkin talvella. Nih. Olisin varmasti katunut ikuisesti, jos olisin jättänyt ne sinne kauppaan, joten visa vingahti ja lohduttelin omaatuntoani sillä, että veronpalautuksia kuitenkin tulee enemmän kuin mitä nuo kengät maksoivat.

No niin. Nyt kun olen selitellyt tarpeeksi, niin haluatteko nähdä kuvan niistä? No ei väkisin sitten...

*

*

*

*

*

*

*

*

No ei vaiskaan, juksasin! Tämmöiset ne nyt sitten oli.Nuo ovat muuten El Naturalistan kengät, jotka ovat erittäin luontoystävällisesti valmistettu ja pienentävät heti ekologista jalanjälkeäni varmasti tosi paljon, vaikka fyysistä jalanjälkeä isontavatkin numerolla.

Ja nyt teen pyhän lupauksen, etten tänä syksynä/talvena osta enää yksiäkään kenkiä! Ellei ne sitten ole tosi edulliset tai tosi ihanat...

24 kommenttia:

Aimo kirjoitti...

Mahtavat kengät!

Tiina kirjoitti...

Kiitos, niin mustakin. :)

sirtsu kirjoitti...

Ei ole totta!!! Mä olen himoinnut noita El naturalistan kenkiä (mutta enemmän ehkä vihreitä...tai ehkä sittenkin punaisia) jo moooooooonta aikaa. (Mutta ne on nii-in KALLIIT!) Mutta ihan huippuhienot. Nyt en edes valehtele, kun sanon, että oon TOOOSI kade.

Tiina kirjoitti...

Voi ei! On se totta! No mutta eihän ne nyt niin kalliit... Ne veronpalautuksetkin... *punastus*

:D

Mymskä kirjoitti...

Hei! Minullakin oli napanuora kaulan ympärillä! Ja minäkin olen jo tuhlannut veronpalautusrahat!

Mutta minä en kyllä ostanut yksiäkään kenkiä... Ops, ostinpas. Jo kesällä (joten niitä ei lasketa).

Tiina kirjoitti...

Näillä napanuoralla ja veronpalautusten ennakkoon tuhlaamisella on siis selvästi jonkinlainen yhteys... ;D

Haahis kirjoitti...

No on kyllä hienot popot!!!!
Mutta miksi mun sohvatyynyt on sun jalkojen alla? :)

Tiina kirjoitti...

Tsih!
Se ei ole sohvatyyny vaan tuommoinen lehmärahi mikä mulla on. :D

Mymskä kirjoitti...

Selvästi. Mitä tiukemmalla napanuora on ollut, sitä aikaisemmin palautukset on tuhlattu.

Nimim. juhannuksena visa vinkui

ylläri kirjoitti...

Mie arvasin jo ennen paljastusta, et siekin olet ElNaturalista-koukussa!

Voi luoja mitä ihanuuksia sieltä löytyykään!
Ja miten ne huuteleekaan ohikulkijoille. Lirkuttelevat perkeleet.
Tahtoo!

Anonyymi kirjoitti...

Juuri eilen oli uutisissa, että ihmiset, varsinkin naiset ostavat pakko-oireisesti liian pienet kengät. Katsovat vain sitä numeroa jne.

Olet siis kerrankin ostanut oikean kokoiset.

Tiina kirjoitti...

Mymskä, noin sen täytyy olla. :D
Mulla ei käsittääkseni ollut kauhean kireällä se, ihan vähän vaan.

Ylläri, aika hyvin arvattu. :D
Pitäisiköhän perustaa jonkinlainen anonyymit elnaturalistit -ryhmä?

Anonyymi, no voihan se olla noinkin tietty. :D
Kyllähän tuonne nyt villasukat mahtuu, mutta ovatpahan sitten ainakin talvella lämpimät.

Laiza kirjoitti...

Voi ei, nuo kyllä vaikuttavat suht täydellisiltä. Ehkä minun on pakko mennä ensi viikolla katsomaan löytyisikö tuommoisia ja tuhlata samalla myös ne veronpalautukset. Ostin kyllä jo yhdet kengät, mutta niitähän ei ole koskaan liikaa, eihän?

-Anne- kirjoitti...

Upeat! Mää oon kans haaveillut noista kengistä, mutta en ole vielä raaskinut tehdä ostopäätöstä.

Minulla on työkenkinä yhdet El Naturalistan lipokkaat, ja ovat mukavimmat kengät ikinä.
... saiko noidenkin kylkiäisenä teepussin?

kukkis kirjoitti...

APUA! Melkein kuolin kun luulin, että et julkaisekaan kuvaa kengistäsi. Onneksi toivuin sen verran että pystyin skrollaamaan eteenpäin. Ihkut!

Ne vihreävartiset art companyt ovat minun. El naturalistat ovat ihanan näköisiä mutta vähän liian lättäniä minun jalkaani. Art companyt käyvät paremmin, koska niissä on yleensä korko. Muistaakseni olen lukenut, että niissäkin käytetään kierrätysmatskuja. Jos ei käytetä, älkää kertoko mulle, koska ostan niitä joka tapauksessa. Eikä mulla ole edes mitään napanuoratekosyytä.

Tiina kirjoitti...

Laiza, kenkiä ei tosiaan voi koskaan olla liikaa. Ehkä. :D

Anne, mä en yleensä kovin kauaa mieti ostopäätöksiä, mikä ei välttämättä ole aina hyvä asia. :D
Ne oli kanssa ihania ne lipokkaat ja muut.
Sain noiden kylkiäisenä semmoisen kangasrepun.

Kukkis, no huh, onneksi et ehtinyt kuolla!
Tuolla oli yhdet korollisetkin el naturalistat, mutta ne oli vihreät ja vihreä taas ei oikein ole mun värini. Niitä Art Companyn kenkiä on jotenkin tosi vaikea löytää Tampereelta. Andiamoissa on muutama malli ja tuossa eilisessä kenkäkaupassa myöskin pari hassua.

Lumi kirjoitti...

Siis tosi mageet popot. Mä olen kans halunnut ton tyylisiä, mut täällei semmoisia oikein ole. Pitäis mennä muualle ettiskelee.

Mä tein viime vuonna aikalailla saman jututn noiden veronpalautusten kanssa (vaikkei napanuora ole koskaan ollut kaulani ympärillä), että käytin ne aikalailla etukäteen ja sit joulukuussa harmitti. Tänä vuonna en ole tehnyt samaa virhettä ja odotan suu kuolassa, että joulukuun 4. saapuu ja pääsen tuhlailemaan (kun kaikki joululahjatkin on melkein ostettu, ni voin panostaa itseeni), sillä palautuksia ropsahtaa melkein 1100 euroa :DD Mitä luulet, raaskisinko siitä tuhlata saman verran kenkiin kuin sinä (utelee kautta rantain hintaa siis :D)

Tiina kirjoitti...

No kyllä varmasti raaskit. Mä saan veronpalautuksia kuitenkin vain jotain muutaman sata euroa, en muista tarkkaa summaa. Mutta sanotaanko näin, että jos saisin veronpalautuksia 300 euroa, niin olisin tuhlannut siitä puolet noihin kenkiin. ;D

seeds kirjoitti...

Haaa! Mäkin arvasin että El naturaslistoista on kyse:)

destina kirjoitti...

Hitsi, oon himoinnu ton olosia kenkiä kanssa mutta ne hinnat on sellasia että hirvittää.. vihreen ja punasen välillä taituroinut, ehkä enempi sinne vihreään kuitenkin kallellaan kun muu vaatetus on yleensä musta-murrettu vihreä-ruskea akselilta :)

ylläripylläri kirjoitti...

Joo!
Tuo ryhmähän olisi aivan loistava. Tosin jäsenmäärä vois kasvaa holtittomasti.. :)

Miulla on vasta yhdet ElNaturalistat, reippaat vaalean vihreät ja isot!
Ostin jossain mielenhäiriössä muka sopivat ja oikeasti ne pyörii jaloissa. En kuulema ole ainut, jolle on näin käynyt noiden kanssa, sanoi kenkäkauppias, jolle vuodatin kovaa kohtaloani viimeksi ElNaturalistan kenkiä kaupassa kuolatessani.
Sain sentään sympatiapisteitä.

Laiza kirjoitti...

Ei hitto, miks jätin tänään tuommoiset kauppaan! Nyt alkoi harmittaa ihan vietävästi. Pakko kai mennä huomenna hakemaan ne.

--KATA-- kirjoitti...

Aivan ihanat! Noi on unelmapopot!!

berlinBat kirjoitti...

On kauniit ja ihanat on. Olen ylikade ja totesin juuri että täältähän löytyisi ketjun oma putiikkikin mutta että onhan noilla hiukan hintaakin ja voipi olla että muutaman kuukauden (toivottavasti ei vuoden) joudun vielä odottamaan ennenkuin uskaltaudun käymään siellä... Voihan rähmätys!