2. marraskuuta 2008

Voihan vaarin housut!


Eilen illalla ei kaikki mennyt ihan putkeen...

Palasin kotiin siinä iltasella ja kuten monesti ihmiselle tulee tarve, niin minäkin päätin käydä vessassa. Napsaisin vessaan valot päälle katkaisijasta siitä oven vierestä ja samalla hetkellä kuului poks ja pam. Melkein koko kämppä meni pimeäksi lukuunottamatta keittiötä ja läppärin näyttöä. Nettikin meni tietysti poikki ja kuten karman lakiin kuuluu, oli digiboksikin tallentamassa jotain juuri sillä hetkellä. Tasasin hengitystäni siinä säikähdyksen jälkeen hetken jos toisenkin ja mietin, että mitäs nyt. Onneksi sulakkeita löytyi keittiön laatikosta. Seuraava ongelma olikin, että miten ihmeessä siellä säkkipimeässä näkee mikä niistä sulakkeista on palanut. Etsiskelin kirosanojen saattelemana taskulamppua, joka oli juuri sillä hetkellä päättänyt vaihtaa paikkaa ja piiloutua. Onneksi se sitten lopulta kuitenkin löytyi, sain paikallistettua poksahtaneen sulakkeen ja vaihdettua sen uuteen. Elämä saattoi jatkua taas rauhallisena. Tai niinhän minä luulin...

Myöhemmin illalla, siinä ennen kuin menin nukkumaan, olin aikeissa putsata tuon tuoreen lävistyksen korvassani. Otin kiinni siitä renkaan pallosta ja rupesin kääntämään sitä (todellakin hellävaroen), niin kuului naps ja se helvetin pallo jäi käteeni. Siinä vaiheessa olin jo ihan että ei jumalauta voi olla todellista! Yritin jonkin aikaa tunkea sitä palloa takaisin siihen, mutta se nyt ei onnistunut eikä korva varmasti tykännyt yhtään kyseisestä toiminnasta. Menin tutkailemaan tilannetta peilistä ja koska peilistä kaikki näyttää päinvastaiselta, niin käänsin mokomaa rengasta väärään suuntaan ja se putosi korvasta. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita niiden kirosanojen määrää tai laatua? Sain renkaan kuitenkin takaisin, hyvin helpostikin, mutta ongelma oli kuitenkin yhä se aukinainen rengas vailla palloa. Yritin puristaa sitä rakoa sormin pienemmäksi, mutta eihän se hievahtanutkaan. Lopulta en keksinyt muuta kuin minun oli pakko vaihtaa siihen korvaan yksi tavallinen pallopäinen korvarenkaani (jonka tietysti ensin desinfioin huolella). Tämä korvarengas on huomattavan paljon ohuempi ja isompi kuin tuo lävistysrengas, mutta on se kai parempi vaihtoehto kuin aukinainen rengas, joka voi pudota korvasta tämän tästä. Ja tietysti tämä tapahtui lauantai-iltana, jolloin on maksimaalisen pitkä odotusaika ennen kuin pääsen käymään ko. lävistysliikkeessä ja huutamaan heille, että pelasta auta oi!

Jotenkin tuntuu nyt kuitenkin, että tämä ei missään tapauksessa voi olla hyvä asia. Pelottaa mitä se korva tykkäsi siitä renkkauksesta ja mitä se tykkää tästä toisesta renkaasta. Putsasin lävistystä kyllä huolellisesti tämän insidentin jälkeen. Vituttaakin hiukan, täytyy myöntää. Tutkailin netistä asiaa ja siellä moni sanoi, että jos rengas on ok, niin pallon ei mitenkään pitäisi pudota siitä. Itse asiassa ainut vastaavanlainen tapaus jonka löysin, koski nimenomaan tätä samaa tamperelaista lävistysliikettä jossa minäkin lävistykseni otin... En nyt kuitenkaan aio tuomita heitä tämän perusteella heti. Toivottavasti saan maanantaina uuden renkaan (veloituksetta) tuohon reikään eikä tästä ole mitään kovin ikäviä seurauksia. Tuo kun on ollut tähän asti niin kovin terve eikä siihen ole sattunutkaan paljon ollenkaan.

Yöllä näin sitten unta vain ja ainoastaan tuosta lävistyksestä. Sen sijaan, että olisin saanut uutta rengasta korvaan, minulle yritettiin tehdä jos jonkinlaista kulma- ja polvilävistystä. Lopulta sain kuitenkin jonkinlaista uutta rengasta tuohon korvaan. Jouduin olemaan paikoillani enkä päässyt pakenemaan minnekään, kun yllättäin kävikin ilmi, että kyseisen lävistysliikkeen henkilökunta oli Club for Five -yhtyeestä ja he alkoivat väkisin esittää minulle inhoamaani a cappella -musiikkia ärsyttävän tanssishown siivittämänä. Tässä kohtaa onneksi heräsin.

Nyt sitten vaan odotan, että tulisi maanantaiaamu, että voisin mennä tuon rikkoutuneen renkaan kanssa käymään Igorissa ja pääsisin selittämään, että minä en ihan oikeasti tehnyt muuta kuin koskin siihen! Paska...

14 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Oo, vähänks mä tykkään Club for Fivesta ^_^

Harmillinen jutska toi rikkoutuminen noin vain. Syvää paheksuntaa liikkeelle. o_0

Tiina kirjoitti...

:D Mä en jotenkin kestä yhtään kyseistä yhtyettä tai jotain Rajattomia tai vastaavia!

Varsin pepusta kyllä, että meni rikki. Kyllähän sen renkaan nyt kosketusta pitäisi kestää. Ja mä kun luulin ettei sitä saa auki kuin pihdeillä vääntämällä...

Mimmu kirjoitti...

Saattaiskohan tuo koruhomma johtua siitä, että sulle laitettiin 1,2 koru. Mullahan on 1,6 eli paksumpi ja sitä ei kyllä saanut auki yrityksistä huolimatta itse. En sitten tiedä...
Tuskin ihan hirveää vahinko ehtii tässä tapahtumaan tänä aikana, että älä huoli. Jos alkaa pelottamaan, että se menisin umpeenpäin, niin laita ihmeessä nyt päivällä joksikin aikaa se lävistyskoru ilman palloa paikoilleen.

Tiina kirjoitti...

Niin en tiiä. Eihän totakaan rengasta saa edes hampaat irvessä väännettyä, mutta jotenkin se pallo vaan plopsahti siitä. Ehkä se oli valmiiksi jotenkin huonosti, ei voi tietää?

Mä en tiedä viitsinkö alkaa ronkkia tuota nyt yhtään. Käy kuitenkin niin, etten saakaan sitä rengasta suosiolla siihen takaisin ja sitten sen tulee kipeäksi. Jospa se nyt ei ehdi kauheasti umpeutua ennen huomista. :)

Haahis kirjoitti...

Siis nuo koruthan toimivat sillä periaatteella, että juurikin niillä segerpihdeillä VAROVASTI taivutetaan/väännetään korua auki. Tai ei oikeastaan edes väännetä, vaan avataan -äh kun on vaikea selittää - ja pallossa pitäisi olla vaan pienet urat, joihin koru "kiinnittyy". Jos koru on laadukas ja oikein asennettu, sitä ei pitäisi pystyä sen enempää itse edes vääntelemään, suuntaan tai toiseen. Pallossa voi olla eri syvyisiä koloja sille korulle, sekin vaikuttaa siihen kuinka paljon kestää käsittelyä. Mulla itellä on tosiaan nää sen verran kovaa ainetta, että ennemmin ratkee korva kuin koru :)
Käy tosiaan vaatimassa rahoille vastinetta, ja kunnollinen koru!
Toivottavasti antoivat kunnon hoito-ohjeet, multa voi aina kysyä apuja jos tulee tuska. Ja ethän vaan putsaa sitä millään Neoamiseptilla...?!
(sattuneesta syystä mulla on sisäpiirin hyviä vinkkejä :) )

Tiina kirjoitti...

Joo, mäkin kyllä vähän hämmennyin kun se pallo vaan plopsahti siitä irti. Olisko se sitten ollut huonosti puristettu kiinni tai jotain.

Oon kyllä saanut kunnon hoito-ohjeet, en käytä desinfioimisaineita. Vettä, sebamedia ja suolavettä vaan. :)

Elegia kirjoitti...

No voi pylleröinen, lyhytaikainen ilo :( Mutta toivotaan, että se muuttuu onneksi huomenna, kun pääset sinne liikkeeseen. Minulla on kyllä sellainen kutka, että ihan selkeästi on nyt vika korussa eikä sinussa, joten vaadi uusi koru maksutta tilalle. Ei kannata edes kysyä onko se mahdollista - minusta tämä on ilmoitusluontoinen asia!!!

ylläri kirjoitti...

No et sentään nähnyt unta, et olisit itse sen lauluyhtyeen jäsen! :D:D:D

Junior Jones kirjoitti...

a-capellahan ihan kivaa. Tai tietysti tapauskohtaisesti. Hakaneulaa vaan kehiin! Ai niin, sä oletkin rock, etkä punk. ;D

Tiina kirjoitti...

Elegia, joo kyllä tää vähän olis niin, että en mä mistään uudesta korusta rupea ainakaan maksamaan. Uskon, etteivät yritäkään moista.

Ylläri, en sentään. :D En ole vielä semmosia musikaali-unia nähnyt, että itse ratkeaisin laulamaan kesken kaiken. :D

JJ, a cappella on ehkä jossain tilanteessa ihan jees, mutta en tykkää noista bändeistä (club for five ja rajattomat). Ne tyypitkin on niin ärsyttäviä. :D
Voin mä punk'kin olla, no problem! Oli mulla lauantaina jo hakaneula päässä hetken aikaa. ;D

Junior Jones kirjoitti...

Ai noinkos se kirjoitettiin... En nyt ole varma luokitellaanko semmarit varsinaisesti a cappellaksi, mutta niiden liveveto (tv-ruudun välityksellä tosin) oli kyllä hiuksia nostattavan hieno kokemus.

Annikki kirjoitti...

on ne semmaritkin juu sitä.

Minä näin kyllä kerran unta, että jouduin sekä laulamaan että ohjaamaan kokonaisen oopperan. Se oli aika tuskallinen uni.

nona kirjoitti...

Piru irti!
Mikä se Tiinalle on pistänyt sarvet päähän?

Tiina kirjoitti...

JJ, Semmareita kestän paremmin kuin noita kahta muuta mainittua bändiä. Ne ei ole niin ärsyttäviä... :D

Annikki, mahdoit olla väsynyt aamulla sen uurastuksen jälkeen. :D

Nona, piti laittaa tuo sarvikuva halloweeniksi, mutta kun löysin sen vasta eilen, niin nyt tälleen sitten hiukan jälkipelottelua. :D