18. marraskuuta 2008

Sad but true


En meinannut saada viime yönä unta, joten rupesin lukemaan kirjaa Nirvana: The True Story. Kirjan on kirjoittanut kirjan nimen mukaisesti Everett True, joka on joku brittiläinen rockjournalisti tjsp. Minua alkoi jotenkin nyppiä se kirja heti ensimmäisillä riveillä. Johdanto oli niin pitkä ja sekava, että meinasin nukahtaa, mikä tietysti olisi ollut ihan hyvä asia, koska unettomuuden vuoksi aloin lukea sitä. Sekavuuden lisäksi minua ärsytti jotenkin se tapa, jolla teksti on kirjoitettu, tosin se saattaa olla suomentajan vika. Pitäisi varmaan aina lukea alkuperäiskielellä kaikki kirjat. Tuollaisissa elämäkerta- tai bändikirjoissa minua aina ärsyttää yleensäkin se, jos kirjan kirjoittaja nostaa itsensä liian näkyvälle paikalle tekstissä. Minua kiinnostaa se bändi, ei jonkun minulle täysin tuntemattoman ihmisen omat näkemykset asioista. Sitä paitsi jo johdannossa True kirjoitti jotain minun mielestäni melko anteeksiantamatonta*): "Vain veteen piirretty viiva erottaa keskinkertaiset suurista, The Vinesin White Stripesista, Coldplayn Oasisista, grunge-poseeraajat (Offspring, Muse, Alice In Chains) Nirvanasta." Okei, en väitä että AIC olisi Nirvanaa "suurempi", mutta että grunge-poseeraaja? Whatever, dude... Tuo kirja on vieläpä niin jumalattoman paksu (783 sivua hakemistoineen) ja painava, verrattuna siihen että Nirvana oli melko lyhytikäinen yhtye, että sen lukeminen makuuasennossa on todella vaikeata. Varmasti sitä olisi voinut tiivistää ja kiteyttää aika paljon. Mutta toivottavasti se paranee, kunhan pääsee kunnolla vauhtiin.

Kävin tänään Alkossa ostamassa pari pulloa Fresitaa. Molemmat ovat erityisiin juhlatilaisuuksiin, en suinkaan aio niitä yksikseni tissutella kotona. Olen ollut tänään pahoinvoiva enkä jaksanut liikenteeseen lähtiessä meikata tai mitään. Mutta tapahtui jotain todella hämmästyttävää! Minulta ei kysytty papereita Alkossa! Ilmeisesti Fresita ei ole teinien suosimaa ilolientä.

Jotenkin toivoisi, että tulisi sitten kunnon flunssa jos on tullakseen, eikä tämmöinen semitauti. Olo on ihan blaah, mutta ei kuitenkaan silleen oikeasti kipeä, että voisi hyvällä omallatunnolla painua vällyjen väliin.

Olenko muuten ainoa, jonka mielestä merirosvoista tulee ensimmäisenä mieleen aina jotkut taruolennot?


*) Saattoi sisältää ripauksen sarkasmia.

6 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Et varmaan näyttänyt tarpeeksi pissis-wannabeelta.. Minultahan kyllä kysytään paperit, jos erehdyn ostamaan fresitaa, joka on kuin onkin prinsessojen juoma numero uuno.

nona kirjoitti...

Merirosvot -> Pirates of the Caribbean (och Svarta pärlans förbannelse) -> Johnny Depp *Oih* (tässä ajatus, ainakin järkevät sellaiset, harhailevat jo pahasti ja katoavat)

Tiina kirjoitti...

Annikki, oon ehkä tuon mun uuden talvitakin ja uusien kenkien kanssa aikuisemman ja katu-uskottavamman näköinen, niin ei alkon setäkään tohtinut kysyä papereita. ;D

Nona, ihan hyvä ajatuskulku. Ymmärrän sua täysin. :D

Ilkka kirjoitti...

Sul on kyl tyttöhyvä käynyt hyvä tuuri geenilotossa kun vielä papereita silloin tällöin kyselevät :)

Vai voitkos sanoa pistäväsi pahaksesi..?

Multa on tainnut kysyä viimeksi paperit Chaplinin portsari 13 vuotta sitten.

Tiina kirjoitti...

No joo... Joskus se kyllä ärsyttää aika paljon. En mä nyt välttämättä ihan 17-vuotiaalta välittäisi näyttää. :D

Ilkka kirjoitti...

Toki rajansa kaikella :)

Teidän pitää ehdottomasti järkätä ens kesänä joku avoin miitti niin voin ilmestyä paikan päälle tekemään oman arvioni siitä kuinka vanhalta näytät :) Tampere on sopivasti matkan varrella kun Ryanairia käyttää.