30. tammikuuta 2009

Oh dear god no!

Alkuun täytyy sanoa noista kyselyistä tuossa sivupalkissa, ennen kuin poistan ne, että olen aika yllättynyt niiden tuloksista. Siis 2/3 äänestäneistä ovat brunetteja ja yli 80 % joko suosivat brunetteja tai väittävät olevansa kaikkiruokaisia. Mitä on tapahtunut blondeille? Miksei kukaan enää ole blondi ja miksi vain 6 % äänestäneistä tohti myöntää suosivansa blondeja? Eikös meidän kuuluisi olla justiinsa niitä pohjoisen vaaleita elovena-tyttöjä ja -poikia? Tämän takia ne blondit sitten tietysti ovatkin katoava luonnonvara, kun kaikki haluavat vain brunetteja. Olen kuitenkin iloinen siitä, että vihreä irokeesikin lopulta kelpasi peräti kahdelle.

Ja sitten itse asiaan...
Muistatteko vielä 80-luvulta nuo aivan järkyttävät naisten housut, jotka olivat ylhäältä löysät, jopa pussimaiset, vyötärö vedettiin melkein kainaloihin ja lahkeet kapenivat alaspäin? Pahimmassa tapauksessa ne lahkeet jopa käärittiin sellaiselle rullalle? No pidelkääpä housuistanne (ihan tosi, pidelkää niistä, tarkoitan tätä kirjaimellisesti), koska nämä "porkkanahousut" ovat tulossa uudestaan muotiin. Kyllä! Luin eilen illalla luotettavalta taholta, ja google minulle tämän vahvisti, että näin on. Trendi-lehti (joka tietysti on aina oikeassa) kertoi uusimmassa numerossaan porkkanahousujen olevan nyt hip ja cool ja in. Ne on hienot ja muotia, eli meidän pitää nyt alkaa tykätä niistä ja mikä pahinta... käyttää niitä!!!

Haluan vain kysyä teiltä, oi muodin orjat sekä kuluttajat: miksi? Miksi meitä näin kiusataan? Eikö ne pillihousut ja paitulit ja crocsit olleet jo riittävästi?! Miksi pitää vapaaehtoisesti näyttää typerältä??? Jos ensi kesänä näen yhdetkin sellaiset housut jonkun naisen päällä niin kuolen! Tajuatteko, KUOLEN!??!!Niin joo. Varmaan ne MC Hammer-housutkin on ihan tosi hienot ja kohta kaikkien päällä. (Ja ensi kesänä saan todeta, miten inhottavaa sitä olikin olla oikeassa).Onneksi tänne pohjolaan kaikki muotivirtaukset tulevat aina vuoden myöhässä ja tämä on toivottavasti vasta ensi vuoden kesän ongelma. Sitä ennen saamme nauttia hetken noista vanhoista kunnon 70-luvun leveälahkeisista housuista.

15 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Kiitos tästä, ei siis tarvitsekaan osta uutta Trendiä, kun muodin aallonharjalla pysyy muutenkin :D

Onneksi olen harvinaisen epämuodikas eli ainakaan minun takiani et kuole ;D

Tiina kirjoitti...

Ihanaa. Valitettavasti vaan ne lapsukaiset, jotka eivät ole itse kokeneet 80-lukua kaikessa karmeudessaan, yleensä haksahtavat näihin juttuihin.
Esimerkiksi jossain ulkomaisessa blogissa nuoret tytöt kilpaa ylistivät noita mchammer-housuja...

des kirjoitti...

Ne ovat kauheita, kyllä.

Mutta ehkä tämä on muodin yritys paikata sitä muotia, jolloin farkut olivat saatanan tiukat ja kapoisat, ja joiden ansiosta tietyn ikäisillä nuorilla tytöillä ei päässyt lantio kehittymään tietyssä kasvuvaiheessa kunnolla. Onnea vaan heidän tuleville synnytyksilleen.

Normaalit vyötäröt vois olla jees. En oikein itse lämmennyt sillekään tyylille että vyötärö on niin pirun matala, että housut päällä ei olisi voinut istua ilman iloista työmiehen hymyä.

Tiina kirjoitti...

Joo, ei se matala lantiokaan ollut kauhean kiva. Sellainen välimalli voisi olla ihan jees, ettei aina vedettäisi ihan överiksi.
Nuo porkkanahousut sopii varmaan tasan yhtä monelle vyötärötyypille kuin pillifarkutkin. Miettikää nyt miltä me päärynän muotoiset suomalaiset näytetään noissa... :D

Tiina kirjoitti...

Vyötärötyypillä tarkoitin siis tietysti vartalotyyppiä.

jamido kirjoitti...

Heh, äitipuolestani tulee taas hetkeksi muodikas;). Se käyttää vieläkin noita porkkanahousuja, joskus yritti yksiä lahjoittaa minulle "juhlahousuina". Ei pystynyt sovittamaan edes kohteliaisuudesta. Onneksi isäni sanoi ensin ääneen sen mitä minunkin teki mieli: "eiköhän se oo aika muutamalla vuosikymmenellä ajanu ohitse"

Tiina kirjoitti...

No nyt se äitipuoli on sitten suorastaan muodin edelläkävijä. :D

Annikki kirjoitti...

Joo, tätä onkin kauhulla odotettu jo useita vuosia, milloin se 80-luku oikein palaa. Ja nyt se sit tuli.

Masentavaa, niin masentavaa.

DorianK kirjoitti...

Käsittääkseni rumuus on aina muotia. Tai siltä se ainakin vaikuttaa joka kerta, kun joku muoti-ilmiö nostaa karmaisevaa päätään.

Itse olen kuullut sanottavan, että muoti on ihmisille, joilla ei ole omaa mielikuvitusta. Kuulostaa ihan osuvalta, vaikka ei minullakaan mielikuvitusta vaatteiden suhteen ole, enkä silti koskisi trendi-ilmiöihin pitkällä jojollakaan.

Mymskä kirjoitti...

No joo, mutta siellä ihanaisella kaheksakytluvulla (olin teini) ulvottiin naurusta seiskytluvun leveille lahkeille.
Silloin oli hip ja kuul diggailla 60-lukua. Paitsi tietty, jos oli muodikas, jota mä en koskaan ole ollut).

Aikansa kutakin.
Mutta minä en vieläkään pistä noita porkkanahousuja jalkaani. En pistänyt 80-luvullakaan.
Leveet lahkeet jo sulatan.

Mymskä kirjoitti...

Niin, ja 70-luvun leveisiin lahkeisiin ovat hurahtaneet ne lapsukaiset, jotka eivät olleet vielä silloin syntyneetkään...
Kun on ollut lapsi sillä vuosikymmenellä, ei VOI pitää sen ajan muotia kovinkaan mageena!

Tiina kirjoitti...

Annikki, juu ja neonvärit vain odottavat nurkan takana...

DorianK, no siltähän se tosiaan tuntuu. Mutta luulisi ihmisillä olevan jotain arvostelukykyä. :D
Vaikka ei seuraisikaan muotia, niin toisinaan on tosi hankala löytää esimerkiksi farkkuja, jos ei satu tykkäämään niistä pillilahkeisista vaikkapa.

Mymskä, hei mut mähän olen syntynyt 70-luvulla. :D Ja onhan se nyt hei oikeesti... Kato nyt vaikka Robert Plantin kuvaa jostain 70-luvulta. Eikö muka oo kuuma, mitä hä? :D
Onneks mä olin 80-luvulla vielä sen verran nuori, etten kovin pahasti ole pystynyt nolaamaan itseäni. Lapsille kun suvaitaan vähän rumemmatkin vaatteet. ;D

Annikki kirjoitti...

Neonvärit on jo kaupoissa :D

ainakin se keltainen. oon nähnyt. naisten t-paituliosastolla..

Mymskä kirjoitti...

Juu juu, en minä Robert Plantista puhunutkaan! Se nyt ois hotti noissa porkkanahousuissakin... :D

Mutta useimpien persjalkaisten suomalaisten (kuten minun) päällä ne leveät lahkeet näyttävät lähinnä koomisislta.

Nuo haaremihousut, tai miksi niitä nyt halulaa kutsuakaan, ovat kauheat. Kuten suunnilleen kaikki kasarivaatteet. Onneksi niihin ei tarvitse pukeutua.
Mä olin sellainen (muka) erilainen nuori silloin, enkä pukeutunut kuten muut, mutta silti nolasin itseni jo silloin!

Ja ihan sama millä vuosikymmenellä on teini ollut, sitä häpeää joka tapauksessa! :D

Tiina kirjoitti...

Annikki, voi ei! No onneksi niitä ei ole pakko käyttää. :D

Mymskä, Robert Plant tuli mulle ekana mieleen (koska se on koko ajan mun mielessäni) koska mulla on tuo Led Zeppelin -kirja tuossa jonka kannessa se seisoskelee leveälahkeisissa farkuissaan. :D
Hmm, en tiedä, kyllä leveälahkeiset housut minun mielestäni huomattavasti suuremmalle ryhmälle sopii kuin ne pillilahkeiset tai alaspäin kapenevat.
Onkohan 60-luvun teinien tarvinut hävetä?