13. tammikuuta 2009

Villiviini seinässä on metrin korkeampi

Käykö teille muille koskaan niin, että kotoa lähtiessä kylppärin peilistä katsoo ihan hyvän näköinen ihminen (kukin omalla mittapuullaan), mutta sitten kaupan sovituskopin peilistä katsoo sellainen noita-akka? Kauhean traumaattista tuo sovituskopeissa käynti! Eikös se olisi kaupoillekin tuottoisampaa, jos sovituskopin peili saisi ihmisen näyttämään paremmalta kuin mikä on totuus, eikä kamalammalta (tai realistiselta)? Toivon kyllä totisesti, että muut ihmiset näkevät minut enemmän sellaisena miltä näytän kylppärin peilissä. Pukukoppien kirkkaassa loisteputkivalaistuksessa näkyy joka ainoa ihon virhe ja karva. Jouduin heti kotiin palattuani taas vähän vahailemaan kasvojani. Niin kuin vanheneminen ei olisi riittävän traumaattista muutenkin...

Oma kuva. (Kyllä, kanniskelin omenakoria mukanani).


En ruokkinut tänään la(a)maa, vaan kävin siis vähän alennusmyynneissä. Nyt olikin hyvä alen loppukiri. Sain KappAhlista (kinastellaanko siitä miten se kuuluu ääntää?) yhteensä alle 19 eurolla yhden puolipitkän raidallisen neuletakin sekä punaisen kukkaispitsipuseron. Siitä sitten luonnollinen jatkumo oli siirtyä Indiskaan, josta en selvinnytkään yhtä halvalla. Mutta tarvin niitä kaikkia. Ihan varmasti tarvin. Työnhakua ja semmoista täytyisi, niin tarviihan sitä vaatteita. Ostin yhden sellaisen hippipuseron ja sen alle ihan perusvalkoisen pitkähihaisen t-paidan, ja sitten vielä neuletakin ja batiikkivärjätyn kietaisumekon tarjouksesta osta 2, maksa 1. Jotka nuo jälkimmäiset olivat muutenkin jo alessa, ja sain sitten vielä halvemman ilmaiseksi. Niin, elikäs säästin aivan älyttömän paljon tänään rahaa. Hyvä minä!

Keksin tänään juuri unelmaduunin itselleni... Tullinainen! Katsokaa vaikka tuon uutisen kuva. Miten suurta tyydytystä tuosta saisikaan!

Huomenna taas lähden syvälle Keski-Suomeen. Unta tulee varmaan yöllä taas vain muutama tunti. Loistavaa.

9 kommenttia:

gata kirjoitti...

Meillä on sama sovituskoppipeilikirous, näemmä. :D

Annikki kirjoitti...

minäkään en ymmärrä sovituskoppien peilejä, että mitä ihmeen tarkoitusta ne ajavat. Kotona minulla on taikapeili, jossa oon aina kaunehin.

sit mun kaveri joskus sanoi törkeesti, että se johtuu vain siitä, että se vääristää se peili. Nöy, kaikki muut peilit vääristävät, taikapeili näyttää minussa asuvan kaunottaren.

Junior Jones kirjoitti...

Ei kannata kinata. Se on [kappahalli].

seeds kirjoitti...

Joo, tuttu ongelma noiden peilien kanssa, näytän sovituskopeissa ihan vanhalta ja väsyneeltä... yäk.

Hyvä piisi muuten tuo otsikossa lainattu. Minulle tulee siitä vaan aina kauhean kaihoisa ja nostalginen olo. Reissujalka alkaa vipata...

Viiru kirjoitti...

sama peili-ilmiö esiintyy myös kuntoklubin jumppasalin peilissä. Vaikka sitä juuri äsken kotona näytti ihan ihmiseltä niin jumpppasalin peilistä katsoo aina kaikkia muita puolta leveämpi ja kaikkea muuta kuin gasellimainen ilmestys. Pitänee jumpata vähän enemmän tai vaihtoehtoisesti silmät kiinni. :)

Elegia kirjoitti...

Sovituskoppien studiovaloissa ei voi kukaan näyttää ihmiseltä. Jopa vaatteet (etenkin mustat) näyttävät siellä jotenkin likaisilta, kun liian kirkas valo saa ne jotenkin hohtamaan kummallisesti. En voi sietää sovituskoppeja, joten liityn kerhoon.

Harmittaa muuten vähän, että minulta jäi ja jää nyt nämä alet väliin. En vain jaksa, vaikka haluaisinkin.

hdcanis kirjoitti...

Ne tullinaiset ei kuitenkaan varmaan saa tuhota ei-vaarennettyja Crocseja, vaikka kuinka tekisi mieli.

DorianK kirjoitti...

Kerrankin olemme ei-samiksia; en muista oikein yhtään kertaa, jolloin sovituskopin peilistä olisi katsonut takaisin noita-akka.

Tiina kirjoitti...

Onpas täällä jäänyt vastaamatta kommentteihin. Eikä tätä vastausta kukaan käy kuitenkaan enää lukemassa, mutta antaa mennä nyt kuitenkin... :D

Gata, kohtalotoveri. :D

Annikki, juu ei peili taatusti vääristä kotona. Muut vääristää!

JJ, kappahallipa hyvinkin. :D

Seeds, juu, vanha ja väsynyt oli juurikin se termi mikä mullekin tuli mieleen. Siis itsestäni. :D
Joo, toi villiviini soi mun päässäni silloin, niin oli pakko lykätä se otsikkoon. :)

Viiru, kuntosaleilla on varmaan tahallaan leventävät peilit, että ihmiset laittaisivat enemmän rahaa vaan sinne kun eivät tiedä olevansa jo ihan timmejä. Siinä on tosin sekin vaara että masentuu eikä jaksa enää kuntoilla ollenkaan.

Elegia, niin, eikö luulisi olevan kaupallekin paljon kannattavampaa kun sovituskopeissa olisi sellaiset pehmeät valot, jotka saa ihmiset näkemään itsensä hiukan suopeammassa valossa ja kauniimpina. :D

Hdcanis, harmi on se kyllä... Mutta ehkä sitä voi vaan kuvitella, että ne on aitoja ja purkaa agressioitaan? :D

DorianK, no nyt ollaankin eriksiä sitten. Ehkä sun kantsiskin huolestua ihan todella (ja vilkaista olan yli äkisti) jos siellä peilissä näkyisi noita-akka.