9. tammikuuta 2009

Se ei skulaa joka skagaa

Bärtilin ystäville uutisia! Laitoin tuossa jokunen päivä sitten Bärtilin vihdoin hibernoimaan elikäs talviunille. Olen hiukan huono omistaja, mutta en ole kovin tarkkaan jaksanut ottaa selvää miten kärpäsloukkua pitäisi hoitaa talvilevon aikana. Se on nyt jääkaapin vihanneslaatikossa ja tuollaisessa pakasterasiassa, jota en ole sulkenut täysin tiiviisti. Arvelen Bärtilin tarvivan kuitenkin happea. En yhtään tiedä pitäisikö sitä kastella vai olla kastelematta levon aikana, enkä jaksa tai muista ikinä googlata asiaa. Niin että jos täällä on nyt jotain kärpäsloukkuasiantuntijoita läsnä, niin hyviä neuvoja otettaisiin nyt vastaan mieluusti.
Varasin eilen illalla hetken mielijohteesta ja Aimon kirjoituksen innoittamana itselleni ajan kampaajalle. (Nettivaraus on aivan älyttömän kätevä, kun voi vaikka keskellä yötä järjestää itselleen ajan kampaajalle seuraavana päivänä!) Tätä tukkaahan oli jo aika valtavasti ja oloni alkoi olla hetkittäin melko tukalakin sen kanssa, vaikka se olikin ihan kiva pitkänä. Siis tosi pitkänä. Mitään before-kuvaa en älynnyt ottaa, mutta tässä on kuitenkin after-kuva.
Kävin kampaajan jälkeen siinä vähän ruokaostoksilla Sokoksella (vaihtelu virkistää, harvoin siellä tulee käytyä ruokaostoksilla) ja nyt olen suomalaisen muotoilun sekä mainonnan uhri. Ostin Plupin. Nimittäin oikeasti... Kuka voi muka vastustaa tuon näköistä vesipulloa, vaikka se onkin Stefan Lindforsin suunnittelema? Ja siitä sentään menee 10 senttiä Itämeren hyväksikin. Aivan mieletön sekä uusi rakkauteni!
Huomiseen, höpönassut!


Ps. myöhemmin: Blogin tilaajamäärä B-listalla on enää 99, joten sori, gaalaa ehkä joudutaan lykkäämään. Sehän on siis vakio, että jos blogissa mainitsee ääneen jotain tilaaja- tai lukijamääristä, niin B-listalta poistuu välittömästi 2-3 tilaajaa.

28 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Hieno tukka!

olen muuten miettinyt aina, että mikä se plup on, mutta nyt sekin sitten selvisi. Onko siitä riittävän helppo juoda?

Tiina kirjoitti...

Kiitos. :)

Mä en ole vielä sitä juomapuolta kokeillut tuosta pullosta, koska se oli lämpöisessä siellä kaupassa ja laitoin sen kotona jääkaappiin. Se oli vaan niin nätti. :D

Elegia kirjoitti...

Voi Bärtiliä, toivottavasti se selviää talven yli! Luonnollisesti ei ole antaa neuvoja (ellet siis halua tappaa sitä ;-) .

Minunkin pitäisi mennä kampaajalle laittamaan ne hitsin kerrokset ja uusi malli. En vain ole ollut sillä tuulella. Noh, menen sitten kun tuntuu siltä.

Olen varmaan tosi lääst siison, mutten ollut aiemmin kuullut tuosta vesipullosta. Aika erikoisen näköinen, kokeile nyt ihmeessä juoda siitä ja kerro miten onnistuu!

Mikä on B-lista? Neverheard :O

Elegia kirjoitti...

Voi kauheeta - sehän on blogilista!!! Olen urpo.

Mymskä kirjoitti...

Mä näin kerran bussissa yhdellä tytöllä tuollaisen plupin. Siitä juominen näytti... no, mielenkiintoiselta! :D
Kerrothan sitten miten se sinulta sujui?

Ihan hirveän hintainen vesi, muuten :o

sirtsu kirjoitti...

Ensin Bärtil-linkkejä ja osta muuten kanelia, jos ei jo ole..
http://www.webbisivu.com/JANINLIHIKSET.aspx?pageid=112969

ja tuollakin oli ohjeita ennen ja jälkeen levon...

http://www.huonekasvit.net/foorumi/viewtopic.php?t=828

Ja sitten piti kommentoida, että mukavaltapa tuo tukka näyttää. Mäkin haluan! Olenkin itse yrittänyt muistaa varata aikaa joulusta asti kampaajalle, mutta en tietenkään ole muistanu. Jos ens vaikka sitten viikolla...

Noi on kyllä hauskoja noi sun naamanpeittelykeinot. :D

Ei muuta. Moips!

sirtsu kirjoitti...

:D...ja järjestä uudelleen haluamasi lauseen kolme viimeistä sanaa (tuosta edellisestä kommentistani...) :DDD

Ilkka kirjoitti...

Stockstadt kuittaa, parisataa hilavitkutinta päivitetty, 5 ltr siideriä juotu (näissä caseissa Ei tarvitse olla selvin päin) & nomadivaellus kotikontuja kohti voipi alkaa...

Halitus Tiinalle & raju rutistus kaikille keskustelun osanottajille, Dublin kuittaa & kiittää :)

--KATA-- kirjoitti...

Hieno tukka ja pusuja Bärtsille! Earl lähettää terkkuja, että voisivatko ehkä mennä joskus kaksin Berliiniin viikon miesten lomalle?


P.S. Tommosia STEFUN suunnittelemia juttuja ei saa ostaa! Ne ovat ihan itämeri-vastaisia. Vaikka tuskinpa niillä mitään merkitystä sinänsä ole, mutta periaate! ne ovat semmoista ostan itselleni omaatuntoa-skeidaa. plup my ass.

DorianK kirjoitti...

Noiden plupien yksi suuri ongelma taisi olla aluksi se, että mikään taho ei suostunut ottamaan tyhjää "pulloa" takaisin. Siitä taisikin irrota muutama vitsi, että Itämerta onkin syytä pelastaa muutamalla sentillä, jos jokainen noista puteleista menee sekajätteisiin... Mutta nykyään nuokin kai otetaan vastaan kierrätyksessä, joten omantunnon ei tarvitse paljoa enää tuskailla.

Kami kirjoitti...

Jep. Pullovesi, tuo ympäristönystävän valinta. Varsinkin jos kuuluu siihen osaan ihmiskunnasta jota oikeasti ilmastonmuutos huolettaa.

Allekirjoittanut ei sinäänsä välitä vaikka myisivät ilmaa muovipulloissa, mutta vettä sellaisenaan en kyllä tule ikinä pullossa ostamaan, ihan sama mikä håkan sen pullon on suunnitellut.

Vettä saa kraanasta.

Lumi kirjoitti...

Mä mietin edelleen, että mikä ihme toi Plup on ? Onhan se ihan kivan näköinen kyllä, siitei pääse yl eikä ympäri.

Sun nykyiset hivukset muistuttaa paljon niitä mitkä mä pätkäsin itselleni silloin vuos takaperin (muistaakseni)kun luovuin pitkistä hiuksistani kans.

Mä en oo jaksanu seurata omia tilaajalukujani enää aikoihin ja tuo on ihan totta, että aina kun niistä jotain mainitsee ni silloin jengiä alkaa tippumaan pojes.

Mukavaa lauantaita sinne!

Tiina kirjoitti...

Mua ei nyt oikeasti jaksa kiinnostaa mikään syyllistäminen yhden helvetin plupin ostamisesta, on nyt vähän muitakin murheita tällä hetkellä. Jos olisin ostanut vaikkapa bonaqua-pullon, niin kukaan ei olisi sanonut mitään.

Vastailen kommentteihin paremmin joskus myöhemmin kun jaksan. Nyt satelee vähän liikaa paskaa niskaan ihan irl.

Junior Jones kirjoitti...

Bärtil:
1) Leikkaa kuolleet lehdet pois.
2) Anna vettä sen verran, että alustalle jää vähän.
3) Sulje ilmatiiviisti pussiin. (ei se tarvii paljon happee, kun ei sillä oo paljon niitä lehtiäkään, ja muutenkin se vaan lepäilee, eikä puuskuta.
4) voit kurkistaa joskus, ettei oo hometta, eikä oo multa kuivunut.

Noilla eväillä pitäs bärtilin vedevälillllä se kolmisen kuukautta sikeitä.

--KATA-- kirjoitti...

Anteeksi Tiina. Mulla oli eilen yöllä kauhea maailmantuska ja mietin vaan sotaa, ilmastonmuutosta ja että mitään ei sa ostaa, koska kaikki saastuttaa ja blaabla.
Jos plup toi sulle hyvän mielen, niin en todellakaan halunnut sitä pilata. Menen nyt ajamaan autolla tuonne ja käyn ehkä mc donaldsissa!
Puspus.

Tiina kirjoitti...

JJ, kiitos ohjeista. Arvelinkin että suhun voi luottaa. Siis eikö sitä kastella sitten enää sen jälkeen kun se on sinne jäähylle laitettu?
Mä laitoin pakastepurkkiin, kaipa se saman asian ajaa kuin muovipussi...

Kata, ei se mitään. Mulla on vaan hiukan huono päivä tänään, joten en pysty ottamaan palautetta vastaan. Eikä tuo ollut pelkästään sulle.
Puspus.

Kami kirjoitti...

Niin, lähinnä tuo kohdistuikin tuohon "joo, tällä me pelastetaan itämeri." - haistapaska juttuun:

"Ja siitä sentään menee 10 senttiä Itämeren hyväksikin."

Miten tyhmiksi ne oikein ihmisiä luulee. Itämeri pelastuu kun ryssät lakkaa paskaamasta sitä. Sitä taas ei tapahtune ikinä, joten siihen saa ihan vapaasti varmasti keräillä kolehtia, josta luultavasti 90% menee liikkuviin kuluihin ja loput jonnekin mistä kukaan ei oikeastaan tiedä mitään.

Pääpointti kys. tarralla luultavasti onkin se, että sillä saadaan ihmiset positiiviselle mielelle kyseistä rinkulaa tarkastellessaan. Markkinointia sekin.

Ilkka kirjoitti...

IRL niskapaska nicht gott. Toivon mukaan asiat paranevat asap.

Itse olen niin sairas tyyppi että saan purettua huoliani & murheitani ihan töissä. Paraikaa mul on menossa "Tee Belgialainen oikeasti valehteleva, mustamaalaava, idiootti & muutenkin mulkku LAN coordinaattori naurunalaiseksi". Voin sanoa että nautin tästä, tää on sellainen "Mitä tapahtuu kun kiusaajaa kiusataan dilemma" aika pitkälti.

Toki mä ymmärrän että sillä(kin) on ollut omat murheensa/lapsuutensa jne. mutta siinä vaiheessa kun kaveri ryhtyi pokkana väittämään että kollegani Brysselissä ei olisi tullut paikalle silloin kun tuli multa katos tää empaattinen suhtautuminen ja alkoi tää "Fight fire with fire" homma.

Mul alkaa olla listattuna lokeineen päivineen em. jäppisen väärinkäytöksiä sopiville instansseille (oma firma/asiakas) lähetettynä sen verran tuhdisti että seuraan mielenkiinnolla kauan se nykyisessä vakanssisssansa on. Kaikesta on dokumentaatiota, se tästä tekeekin mielenkiintoisen casen, ei ole turhaa nurinaa siis. Vittu tyyppi joka koettaa saada asiakassuhteessa koordinaattorina etuja ryhtymällä törkeästi valehtelemaan (ja aiheuttamaan sillä syyttömille ihmisille harmeja) ei nyt vaan ole oikein ansainnut positiotansa, olen sitten hirviö jos ajattelen näin.

Jihad on aliarvostettu ilmiö ;)

nona kirjoitti...

Stefan Lindfors on vaan mun lempimuotoilija. (Miksi kukaan ei kertonut, että se harrastaa myös naisia?! Hankki perheen tuossa muutama vuosi sitten, luulin sitä umpihooksi. Muuten se olisi mun ihannemiehiä oitis.)
Muotoilussa kiehtoo se, että jokin asia ajatellaan uusiksi. Pidän uudesta näkökulmasta käyttöesineissä, vaikka käytännöllisyys ja toiminnallisuus kärsisivätkin. Kaikki muotoilun puolesta! (joo, hulluutensa kullakin)
Plupista tulee juotua samalla "pullo vaakatasossa naaman yläpuolella" -tyylillä kuin vanhoista litteistä retkipulloista.
Ai Plup-pullon muovi on uudistettu? Mä ostin sen aluksi sellaisena mattapintaisena, kirkkaana siinä on ehkä enemmän ideologistakin kannanottoa, kirkas vesi ja puhdas meri, jos nyt muusaillaan. Se ensimmäinen versio oli koostumukseltaan erilaista muovia kuin palautuspulloissa eikä sitä huolittu palautusjärjestelmään, varmaan uudistuksen oikea syy.

Tiina kirjoitti...

Elegia, toivotaan että Bärtil selviytyy kevääseen. Jos ei, niin ostan sitten Bärtil II:n. :D
Joo, en jaksanut kirjoittaa blogilistaa kokonaan. Tosi kätevä lyhenne. ;D

Mymskä, oli se kyllä kallis vesi (4 dl mahtuu tuohon Plupiin), mutta enpä mä siitä vedestä siinä oikeastaan maksanutkaan vaan tuosta pullosta. :D

Sirtsu, kiitos linkeistä, katselinkin niitä jo eilen illalla. :)
Ai niinku "ja tuollakin oli ohjeita ennen jälkeen levon ja"? ;D

Ilkka, halitus ja rutistus Dubliniinkin. :)
Laita muuten ihmeessä joskus kuvia Dublinista blogiisi. Olis kiva nähdä sitä kaupunkia.

Kata, Bärtil voi lähteä Earlin kanssa heti, kunhan herää ensin talviunilta. :)
Ja sähän tiedät, etten mä ostanut tuota pelastaakseni Itämeren. Valitettavasti. ;D

DorianK, joo, mä muistelen kanssa että sen palautuksen kanssa oli ongelmia. En tiedä kyllä miten se nytkään toimisi noissa pullonpalautusautomaateissa, kun ne lukee sen viivakoodin ja tuossa se on... no, hiukan hassusti. Mutta toisaalta en mä tuota aio palauttaakaan vaan ottaa kierrätykseen itselleni. :)

Kami, ihan tosi. Mutta joskus on tilanteita että vesi on pakko olla pullossa. Kyllähän sen saa hanasta, mutta jostain se pullo on kuitenkin hommattava, kun sitä ei pysty taskussa kuljettamaan ilman pulloa. Mulla on nyt töissä ainakin ollut pakko olla vesipullo mukana, kun ensin oli se karmiva yskä ja sitten muuten vaan siinä tulee jano eikä välttämättä ole hanaa muualla kuin vessassa.

Lumi, niin siis... Se on Stefan Lindforsin suunnittelema vesipullo, joka on jotain pelasta Itämeri -kampanjaa. Musta tuo oli niin hauskan näköinen, että oli pakko ostaa kun törmäsin. :)
Mäkään en seuraisi tilaajalukuja, mutta aina kun postaan niin käyn klikkaamassa blogilistalla sitä päivitystarkistusta ja siinä näkee väkisin ne tilaajamäärät. :/

Ja sitten Kami vielä, joo en mäkään usko tuohon ollenkaan. Itämeri pitäisi saada pelastettua, mutta ei se nyt ihan noilla pulloilla onnistu (tai etenkään niillä). Kuulemma suomalaisten osuuskaan Itämeren pilaamiseen ei ole ihan minimaalinen.

Ja Ilkka taas, kuulostaa jännittävältä toi sun projektisi. :D
Tuollaiset tyypit työelämässä ovat kyllä ihan hanurista.

Nona, hassu juttu, mäkin pidin Stefania ihan homona, kerran jopa kuulin sen puhuvan livenä Tampereen Sokoksella (käveli siis minua vastaan siellä) ja se kuulosti niiin homolta. Mutta ei se sitten ollutkaan, kun otti naisen ja perusti perheen. :D


No nih, olikohan siinä nyt kaikki? :D

Junior Jones kirjoitti...

No ei se saa kuivua, mutta ei se vesi pääse kauheesti haihtuunkaan mihinkään. Jos uhkaa kuivua niin sitten kastellaan vähän. Eli sama periaate kun muutenkin; aina vähän vettä lautasella.

Tiina kirjoitti...

Okei, kiitos tuusenisti. :)

Tiina kirjoitti...

Jaa niin vielä JJ, siis sanoit että leikkaa lehdet pois? Eli siis ihan tuolta juuresta katkon nuo kaikki loukut?

Elma kirjoitti...

HÖH, sun Plup on hienompi kuin mun! Mun on valkoinen! Korkki sininen, niinku sullakin.
Pidän sitä jääkaapissa ja se näyttää vähän jättiläisvauvojen hampaidenpuhkeamishelpotushärveliltä ehkä.

Tiina kirjoitti...

Kerrankin kannatti näköjään olla myöhään liikenteessä. Sai hienomman Plupin. :D

Junior Jones kirjoitti...

Vain ne kuolleet loukut leikataan. Vihreet loukut saa toki jäädä. Kuolleet vain siksi, etteivät homehdu siellä pussin - anteeksi loodan - kosteudessa.

Aimo kirjoitti...

Hienot on hiukset! :)

Anonyymi kirjoitti...

Epäilyttävä kampaaja jos ottaa ns. pärstäotteella kiinni..