3. maaliskuuta 2012

3: Your neighbourhood


Tässä naapurustossa huomion varastaa ortodoksinen kirkko. Varsinkin silloin, kun sen kellot kilkattaa. Niiden kellojen kilkatus on jotain aivan muuta, kuin mihin tavallinen luterilainen on tottunut. Vaikka olen asunut tässä jo yli kaksi vuotta, pysähdyn yhä silti joka kertakuuntelemaan kellojen kilkatusta ihaillen. Kellot soivat sitä hienommin, mitä lahjakkaampi soittaja on puikoissa. Eikä niitä koskaan soiteta muuten kuin käsin. Jos en olisi näin paatunut pakana, saattaisin kääntyä ortodoksiksi ihan vain heidän kirkonmenojensa vuoksi.

9 kommenttia:

Neo kirjoitti...

On se komee. Jos mun olisi pakko liittyä (onneks ei) johonkin uskontokuntaan, se olisi ortodoksit. Mun usko olis yhtä pinnallista kuin kaikki niiden krumeluurit kirkoissa ja niiden menoissa.

Kirsikka kirjoitti...

Oh, toi kuu on hiano tuossa taustalla. Luterilainen kirkko on jotenkin niin tylsä, tuntuu että kaikilla muilla on jotain hienoja koristeita tms. Kuten vaikka nuo hienot sipulikupolit.

Puhalluskukkatyttö kirjoitti...

Oooh, hieno kuu! Mäkin kattelin eilen, että nyt ois kiva kuu taivaalla, mut kun mulla ei oo sitä kameraa! :P

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei, kyllä saisi kirkoissa olla ihan oikeat kellot nykyäänkin. Helvetin noloa soittaa kirkonkelloja nauhalta.

Tiina kirjoitti...

Neo, sama juttu. Kaikista eniten voisin liittyä johonkin amerikkalaiseen mustien kirkkoon, kun ne laulaa ja tanssii ja on paljon iloisempia kuin meikäläiset.

Kirsikka, tuo kuu sattui paikalle ihan vahingossa ja yllätyksenä. Huomasin sen vasta kierrettyäni kirkon jo kertaalleen ympäri etsien hyvää kuvakulmaa. Kävipä säkä. :)
Vanhat luterilaiset kirkotkin on kyllä ihan hienoja, mutta ne, mitä tänä päivänä rakennetaan, on ihan yhtä tylsiä laatikoita kuin kaikki muutkin rakennukset. Ei kirkoiksi uskoisi!

Puhku, voi damn, paitsi onhan sulla se toinen kamera. :)

Anonyymi, no heh heh. Kyllä niitä ihan oikeita kelloja aika usein soitellaan koneellisesti nykyään, ei käsin.

Puhalluskukkatyttö kirjoitti...

On, mut se ei ollut mukana, kun sitä ei oteta niin kätevästi mukaan kaiken varalta joka reissulle. :)

Ofelia kirjoitti...

Oi, asut SIELLÄPÄIN! :) Vaikka olen pakanoitunut ortodoksi, kirkonkellot saa silti tietyn tunteen edelleen virittymään. Ne on vaan tuhat kertaa paremmat ja iloisemmat kuin luterilainen synkkä nauhamoiku. :/ Ja pääsiäisyönä vasta kellot kilkkaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Aika monessa paikassa tulee nauhalta..

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Tosi upea kuva. Kuin postikortti. Tuttuakin tutumpi kirkko, siitä on tullut käveltyä ohi varmaan ainakin tuhatsata kertaa, vaikka olen vain kerran käynyt ollut siellä sisällä, häissä. ;)

Ja samat sanat, jos olis ihan pakko kuulua johonkin uskontokuntaan (onneksi ei), niin valitsisin ortodoksit. Ja mustien kirkot kiehtoo myös, rakasta gospel-musiikkia. En ole rohjennut kuitenkaan mennä vielä mihinkään kirkkoon sisälle. ;)