13. lokakuuta 2008

It's just another manic Monday


Tänään oli koko päivä yhtä aateekoota ja iiteetä ja iiseeteetä sekä muita tietokoneisiin liittyviä kirjainlyhenteitä. Kävin päivällä ensin ehjäämässä yhden ystävä-äidin nettiyhteyden. Noista hommista saa palkaksi aina (rahallisen korvauksen ja/tai ruokinnan lisäksi) itselleenkin hyvän mielen, kun onnistuu korjaamaan jotain ja tuntee itsensä vähintään guruksi, vaikka kyseessä olisi ihan pikku juttu minun näkövinkkelistäni. Tosin tänään homma meni ihan vahingossa silleen veikkaamalla ja voittamalla, mutta pääasia että alkoi toimia kuitenkin. Jei minä!

Iltapäivällä olin sitten Tampere-talossa jossain ICT Pirkanmaa 2008 -rekryjutskassa. Sen tarkoitus oli varmaan olla kannustava tapahtuma, joka ohjaa ja innostaa opiskelijoita hakemaan töitä, mutta minä kyllä vain ahdistuin ja lannistuin. Jotenkin tuli sellainen tunne, että ei ole työkokemusta, ei ole mitään erityisosaamista tai harrastuneisuutta, koko cv on ihan tilkkutäkki, eikä minulla ole oikeasti mitään miksi minut kukaan haluaisi palkata. Ei ole edes niitä suhteita eikä mitään verkostoitumista (joo mä tiedän, pitää vaan ite blaa blaa). Ahdistusta lisäsi vielä se, että yksi entinen opiskelukaveri oli siellä yrityksen edustajana ja itse en ole edennyt minnekään. Gnaaaaaaaaaa... Mutta bussimatkalla kotiin, kun kuuntelin musiikkia mp3-soittimestani, sain neronleimauksen! Nimittäin vähänkö olisi unelmajobi sellainen, jossa pystyisi yhdistämään tämän it-alan koulutuksen ja intohimoni musiikkiin! Mikähän se työ sitten voisi olla, ei pienintäkään käsitystä. Löytäkää minut!!!

No se siitä. Opinnoista ja työjutuista puhuminen on tosi tylsää. Mutta tuo sarjakuva varmaan kertoikin jo olennaisen tästä päivästä.

9 kommenttia:

kervå kirjoitti...

"olisi unelmajobi sellainen, jossa pystyisi yhdistämään tämän it-alan koulutuksen ja intohimoni musiikkiin"

sehän on tää koko musabisnes pelkkää hiiren pyörittelyä nykyään, että miten noita sitten enempää pystyy yhdistämään :)

Tiina kirjoitti...

Musta olis tosi ihanaa, jos musabisneksen tyypit ei osais käyttää edes hiirtä, niin mulle varmaan vois olla siellä töitä. :D

DorianK kirjoitti...

Vähän samoilla linjoilla olisin minäkin. Netissähän on nykyään pandorat ja last.fm:t ja vaikka mitä. Kyllähän tuollaisiin varmaan aina tekijöitä tarvitaan. (En nyt tosin muista mitään ihan vastaavaa Suomesta.)

Ja noiden lisäksi on sitten tietysti webmasterointi yms. vaikka kuinka monelle alaan liittyvälle puljulle ja bändille. Tosin veikkaan, että noihin hommiin nyt on tunkuakin jonkin verran.

Jos homma kiikastaa työkokemuksen puutteesta, voi tietysti tehdä itselleen jonkinlaista portfoliota ihan itsenäisestikin. Eikös esim. Naamakirjaan voi pykätä jotain ohjelmanpätkiä muiden iloksi (tai "iloksi")? Jos lampaiden heittelyn sijaan keksii jotain musiikkiaiheista, sille voinee tuolla saada aika reilustikin yleisöä ja sitä kautta mainetta ja mammonaa ja bikiniasuisia "sihteereitä" ja...

Elegia kirjoitti...

Itse pelkäisin noita rekrytilaisuuksia varmaan juuri samoista syistä - oma mitättömyys korostuu. Ei saisi kyllä ajatella niin, mutta mutta... Kyl se viel siittä!

--KATA-- kirjoitti...

No mä tunnen pari tyyppiä keillä on samat osaamiset ja he ovat kaikki my space:lla töissä....No suomessa ei ole mitään suomen my space omaa juttua, mutta ehkä jotain sen suuntaista? Elikkä sä tarttet duunin, missä duunaat it:tä, mutta sisältönä musiikki ja sitten vielä vipit ja ilmaiset liput kaikkiin konsertteihin of course...?!
Musiikki TV ? Radio ? Lehti ?

Tiina kirjoitti...

DorianK, perustetaanko yhdessä joku last.fm:n kaltainen juttu ja rikastutaan sillä, kuten Googlen tyypit?
Ongelma on ehkä se, että mua ei hirveästi kiinnosta alkaa vapaa-ajalla väsäilemään jotain sovelluksia facebookiin tai muuta... Työ työnä ja elämä erikseen. :D

Elegia, juu, varmaan jotkut superhyvät ja tehokkaat tyypit saa sieltä intoa ja toivoa. Mulle tuli lähinnä olo, että ei ne mua halua... :/

Kata, sulla on just pointti tossa. Ne konserttiliput ja muut olisi tietenkin vain sellainen välttämätön paha siinä työn ohessa... ;D

--KATA-- kirjoitti...

Mutta oikeesti! Yritä rohkeasti jokapaikkaan ja älä lannistu! Kivempi tehdä sitä omaa duunia jos voi yhdistää sen edes jollain tapaa AIC-henkeen :-)

DorianK kirjoitti...

Sehän noissa omissa ideoissa on, että niiden pitäisi varmaan osua johonkin tarpeeseen (jos ei ennestään todelliseen niin ainakin tarjonnalla herätettyyn). Ehkä parhaana lähtökohtana on se, että tekee omaan käyttöönsä jotain, mikä itseltä puuttuu. Tai sitten voi keksiä jotain, jolla voi vain rahastaa helposti.

Mitä tulee tuohon työn ja vapaa-ajan eroon, niin tokihan oma aika kannattaa käyttää miellyttävästi. Jos vain jonkin Facebook-sovelluksen naputtelu itseä miellyttää, niin se on sitten hienoa. Jos ei, niin sitten voi vaikka yrittää kirjoittaa jotain keikka-arvosteluja ja yrittää tarjota niitä lehtiin, jos sellainen miellyttää. Jos ei, niin sitten voi yrittää muuten tehdä rahaa ns. harrastuksillaan. Ei onnistune kovin monilta, mutta aina joskus lykästää.

Tietysti vapaa-aikansa käyttämistä tuollaiseen voi perustella silläkin, että kyseessä voi olla panostus jonkin mukavan duunin saamiseen, mutta silloinkin sen tekemisen varmaan kannattaisi olla jotain, mistä pitää.

Pöh. Tulipa taas ladottua itsestäänselviä latteuksia.

Tiina kirjoitti...

Kata, oot kyllä ihan oikeassa. :)

DorianK, niin... Onhan se vähän niinkin niin. Mä en ehkä ole kovin kunnianhimoinen. Haluisin vaan ihan ok duunin ja säännölliset ansiotulot. :D