3. lokakuuta 2008

Possu ja kärpänen

Äsken lähti palautetta Arla Ingmanille tuosta eilisestä epämiellyttävästä välikohtauksesta. Olin ehtinyt heittää purkin jo roskikseen — se nyt oli lähes välitön reaktio tuon kuvan ottamisen jälkeen — mutta kaikkea ällötystä uhmaten ja oman uskottavuuteni nimissä kaivoin sen purkin kannen vielä sieltä esiin ja otin ylös tarkemmat pakkausmerkinnät. Laitoin palautteeseen jopa mukaan linkin tuohon ylempään kuvaan tuossa edellisessä postauksessa. Jännityksellä odotan miten palautteeseen reagoidaan.

Oletteko koskaan huomanneet sellaista ilmiötä, että kun menette bussipysäkille (tapahtuu useammin lähiöissä kuin keskustassa, jossa on enemmän ihmisiä) niin siellä pysäkillä on joku mummo tai vaari, jolta meinaa silmät pudota päästä skannatessaan teitä päästä varpaisiin? No minulle kävi eilen taas niin. Hiukan alkoi ottaa päähän se tuijotus (eikö ne tyypit tajua, että eivät ole näkymättömiä tai jotain?), joten menin oikein kiusallani katokseen seisomaan sen mummon taakse niin, että hänen oli täysin mahdoton nähdä minua kääntymättä. Voitte kuvitella miten se mummo pyöri siinä kuin väkkärä, kun yritti sivusilmällä pälyillä raggarimaista ulkomuotoani. En käsitä, en mielestäni ollut pukeutunut edes mitenkään epäilyttävän näköisesti. No sainpahan ainakin huvia siitä, kun odotin koska mummon niskat vääntyy nurin tai päästä lentää joku jousi.

Toisen naureskelun aiheen minulle tarjosi taas huoltoyhtiö. Meillä on tuonne alas rappuun laitettu talkkarin toimesta lappu, jossa kehotetaan poistamaan rapusta oman ulko-oven edestä kaikki tavara, kuten polkupyörät, lastenvaunut ja matot. Siis matot?!? Näin jo mielessäni tapahtumaketjun, kuinka joku asukas on laittanut ulko-ovensa eteen kauniin kynnysmaton ja joku naapuri on nähnyt siitä niin suunnattomasti vaivaa, että on päättänyt valittaa asiasta ja noin, nyt on sitten matotkin kielletty. Itse kyllä laittaisin kynnysmaton asunnon sisäpuolelle, mutta ketä se haittaa siinä käytävässä? Kaipa sekin on joku paloturvallisuuskysymys. Koko talo tuhoutuu, jos kivitalon käytävässä liekehtii yksi kynnysmatto.

Tein muuten eilen jotain sellaista mitä en ole ikinä ennen tehnyt. Koska tämä vanhuus nyt pläjähti niskaani kesäkuussa, niin naamani alkoi pukata viiksi- ja partakarvoja. (No ei nyt ihan, ehkä vähän liioittelen). Ostin joka tapauksessa eilen sellaisia kasvoille tarkoitettuja kylmävahaliuskoja ja vahasin ylähuuleni. Ensimmäinen repäisy oli ihan ai vittu saatana perkele, mutta äkkiä siihen sitten tottui. Nyt vain vähän punoittaa ja sekin tasoittuu varmasti pian. Eipä ainakaan ole enää viiksiä, joita todennäköisesti/toivottavasti ei kukaan muu ole huomannutkaan kuin minä itse.

Funka kehitti tällaisen musiikkimeemin, jota ajattelin jatkaa vielä tähän loppuksi. Koska ohjeiden mukaan tässä pitää käsitellä peräti 50 kappaletta, teen tämän kahdessa osassa. 50 on niin suuri määrä, ettei adhd-lukijani jaksa keskittyä niin pitkään yhteen asiaan. Tämän lisäksi olen menossa viikonlopuksi pitämään vanhempieni taloutta pystyssä sekä estämästä kissaa kuolemaan nälkään, joten ajattelin ehkä tehdä tuon jälkimmäisen puoliskon käyttäen hyväksi äitini musiikkivarantoa. Ehkä. Tai sitten omaani. En ole varma vielä. Listaan loput 25 joka tapauksessa myöhemmin.

Ohjeet menevät siis näin:

1. Avaa Winamp/Windows media player tai muu vastaava.
2. Laita random (sekoitus, suffle) päälle.
3. Kirjoita 50 ensimmäistä randomilla tullutta, vaikka ne olisivat kuinka noloja.
4. Kirjoita lyhyesti joitakin muistoja/ajatuksia jokaisen biisin alle.


1) Guns n' Roses - Knocking on heaven's door
Silloin kun olin pieni ja tämä kappale oli hitti Gunnareiden versiona, en kauheasti arvostanut Bob Dylania ja olin ihan että buu, joku vanha ukko on tehnyt tästä ensi version, so what. Sitten kasvoin isoksi ja tykkäsinkin ehkä Bob Dylanista enemmän kuin Gunnareista. En tosin koskaan ole ollut mikään hillitön Guns n' Roses -fani.

2) Juliet Jonesin Sydän - X-mies
JJS:ää tuli kuunneltua nuorempana paljonkin, mutta tätä kappaletta en muista edes kuulleeni ennen. Ihan leppoista suomirokkia.

3) Tool - Parabola (Tuosta linkistä löytyy koko 10 minuuttinen Parabol/Parabola)
En ollut kuullutkaan Toolista ennen kuin Radio Rock aloitti toimintansa. (Joo, ihan järkyttävä aukko sivistyksessä). Sitten kuulin ja rakastuin ja sille tielle jäin. Ja Parabola on yksi parhaista kappaleista ikinä. Ne kitarat siinä loppupuolella... Voi tajunnan räjäytys sentään! Tässä on biisin kaksi viimeistä minuuttia. Kuunnelkaa! Tämä on käsky!!!
4) Don Huonot - Merirosvoradio
En ole ikinä ollut kauhea Don Huonojen fani, vaikka niillä jokunen ihan ok biisi onkin. Tämä on yksi niistä.

5) Nirvana - Polly

Polly wants a cracker. Need I say more? Tämä on joku live-versio muuten. Unplugged, luulisin.

6) Juliet Jonesin Sydän - Huonoa musiikkia
Ja taas... Näitä taitaa olla tosi paljon. Tämä on kuitenkin oikeasti hyvä biisi ja ihan huiput sanat: "Sama se on rakastit minua tai et, sinä huonoa musiikkia kuuntelet, sullon tylsiä kavereita, huonot jutut, eikä stereoita ollenkaan"...
(Jos vielä tulee lisää JJS:n biisejä, niin hyppään kyllä yli.)

7) Mad Season - I don't wanna be a soldier
No Mad Seasonia luonnollisesti aloin kuunnella tuon laulusolistin elikäs Layne Staleyn takia. Mutta tykkään kyllä näistä biiseistä ihan oikeastikin, suurimmasta osasta ainakin. (No ei niitä olekaan kuin yksi levy, mutta kuitenkin). Tämä biisi on kuitenkin ehkä sieltä tylsimmästä päästä. Jammailumusiikkia.

8) The Doors - L.A. Woman
Pikkumuksuna tunsin tämän Billy Idolin kappaleena, joka sitten vähän niin kuin pilasi tämän biisin. Doorsin versio on ehdottomasti parempi (ja alkuperäinen), mutta silti en ole ikinä oikein pystynyt fanittamaan tätä täysillä. Sitä paitsi olen jotenkin järkyttynyt siitä, miten kasarin näköinen se nainen on tämän kappaleen videolla.

9) D.A.D. - So What?
D.A.D:tä kuuntelin joskus teinivuosina. Sitten tuossa jokunen vuosi ne heittivät keikan Tampereella ja oli ihan pakko mennä verestämään muistoja sinne. Ja WOW! Olen ollut ihan myyty ever since. Tämä on hyvä kappale myöskin. Kaunis, synkkä kappale. Jotenkin tulee tästä kaikenlaisia ajatuksia päähän omistakin miesjutuistani. "So what if we've seen each other naked, so what if you've thrown that glass right at my head, and what if a bomb is ticking under our bed, if it's all for love, yeah, if it's all for love"...

10) The White Stripes - The air near my fingers
Huippuhyvä biisi! White stripesista minulla on itse asiassa niinkin hassu muisto, että katselin joskus Big Brotheria - sen täytyi olla toissavuonna - ja siellä jossain bileissä soitettiin biisi, josta jäi mieleeni aivan mieletön se kitara tai basso tai whatever. Etsin sen netistä ja se oli Seven Nation Army, jonka seurauksena aloin tutustua enemmänkin White stripesin tuotantoon.

11) Nirvana - Frances farmer will have her revenge on Seattle
Hyvä biisi. Tästä tulee jostain syystä mieleen ne viime talvin Grungefestit, vaikken tiedä soitettiinko tätä edes siellä.

12) Miljoonasade - Ikäväni Tallinnaan
Miljoonasadettakin tuli kulutettua tosi paljon joskus teinivuosina. Tämä on kyllä ehkä yksi tylsimpiä Miljoonasateen kappaleita.

13) CMX - Rautakantele
Olen nähnyt CMX:n livenä Tavastialla. (Saatan olla muuallakin, mutta se oli ainut kerta kun olen käynyt Tavastialla). Muistan keikasta sen, että A.W. Yrjänä aloitti sanomalla "tänään soitetaan pitkään" ja olin tosi pettynyt siihen, että keikka kesti encoreineen säälittävän tunnin verran. Tämä on tätä vanhaa hyvää CMX:ää. "Lävistä minut tässä, opeta minulle nöyryys, pujota minuun kielet, soita säveleni"...

14) Olavi Uusivirta - Me ei kuolla koskaan
Joskus pari vuotta sitten tuli Ivaloa kuunneltua enemmän kuin tänä päivänä. Ihan jees biisejä. (Muistatteko vielä sen insidentin vuoden takaa: Negative on ihan jees? No samaa sarjaa.) Paitsi tämä on nyt kyllä vähän tylsä kappale...

15) The Kinks - Lola
Tämä taitaa olla jotain äidin peruja musiikkivalikoimassani. British invasion ja sitä rataa... Kinksit on hyviä ja tämäkin kappale ihan oolrait.

16) Ville Valo - Valo Yössä
valo tosiaan on ihan yössä. Viltsu vetää tämän Tuomari Nurmion hyvän biisin niin flegusti, että meinaan nukahtaa. Ei millään pahalla, koska tykkään kyllä Villen äänestä. Mutta valitettavasti sovitus kuulostaa hiukan joltain virren veisuulta.

17) Red hot chili peppers - Californication
Jotenkin vaan ihana. Kyllä te tiedätte. Kiedisin laulu ja Fruscianten kitara... Uuh.
Ja kerta tässä lauletaan Kurt Cobainistakin, niin ei voi olla kovin huono biisi. "Cobain can you hear the spheres singing songs off station to station".

18) Good Charlotte - I just wanna live
Ööh... No tykkäsin tästä joskus silloin kun tämä oli ihan uusi eikä Good Charlotte kai ollut vielä ihan sairaan suosittu teinien keskuudessa. Tai en ainakaan tiennyt sitä, jos oli. Mutta joo, valehtelisin jos sanoisin että en tykkää tästä. Ja tuo video on ihan hauska. Mutta tämän jälkeen Good Charlotte onkin sitten kunnostautunut tylsän musiikin tekemisessä.

19) Tool - Intermission
Tämä on joku tosi lyhyt ja ytimekäs välipimputus joltain Toolin levyltä. Kuulostaa vähän meikäläisen sähköurkukokeiluilta.

20) Marilyn Manson - Personal Jesus
No mitäpä tästä. Personal Jesus tuo mieleen jotkut varhaisteinivuodet, Marilyn Mansonin versioon olen tutustunut vasta isompana. Tykkään tästä enemmän kuin alkuperäisestä tuon angstisuuden ja muun takia.

21) Depeche Mode - Personal Jesus
Ja täysin manipuloimatta soitinta nämä tulivat peräkkäin!!! Suunnilleen ainut hyvä kappale Depeche Modelta. Ei millään pahalla. Ja senkin Marilyn Manson vetää paremmin. Vielä vähemmän pahalla.

22) Poets of the fall - Lift
Tämä on oikeasti kauhea häpeäpilkku musiikkivalikoimassani, koska en oikeasti siedä yhtään Poets of the fallia. En tiedä missä mielenhäiriössä olen tämän koneelleni järjestänyt, mutta ei... En tykkää tuon jannun äänestä laisinkaan. Tuosta hiton vibratosta. Enkä muutenkaan tästä "rokista". Se saa minut voimaan pahoin.

23) Robbie Williams - Sexed up
Me likey! Tätä kappaletta on aivan ihan laulaa. Tietysti niin, että kukaan muu ei kuule. Korkeintaan naapurit...

24) Zen Café - Rakastele mua
Tämä on tätä "muka" uudempaa Zen Caféta jota en ole kauheasti kuunnellut. Tykkään tästä kappaleesta kuitenkin. Tästä tulee itse asiassa yksi poika minulle mieleen. Hihi. Ei siitä sen enempää.

25) Skid Row - Slave to the grind
Minusta tämä on edelleen aivan huippu biisi, vaikka noista ajoista onkin jotakuinkin 15 vuotta. Enkä suostu häpeämään tätä ollenkaan. Muu Skid Rown tuotanto onkin sitten ehkä kestänyt vuosia vähän kehnommin, mutta kyllähän tuo Sebastian Bach osaa laulaa. Ja näytellyt muuten myös Gilmoren tytöissä, joten ei kai voi olla läpeensä paha ihminen. Bach varmasti edusti jotain miesihannettani about 15-vuotiaana. Ehkä vieläkin, koska kaunis, pitkä, laiha... What can I do?


Noin, siinä oli ensimmäinen puolisko meemistä. En ennätä nyt oikolukea, koska mennä täytyy mun nyt!

Moro!!!

10 kommenttia:

Lin kirjoitti...

Käskyä noudatettu. Piti oikein kuunnella kahteen kertaan tuo pätkä kun en oikein ymmärtänyt, että mikä siinä nyt niin hienoa oli. No, oli kai se ihan kiva.

Tämä oli kyllä hauska meemi. Tällaisen voisi kyllä tehdä, jos joskus päätän alkaa bloggaamaan. Ihan vaan sen takia, että olis kiva nähdä mitä se suffle heittää eteen kun en yleensä sitä koskaan käytä.

Tiina kirjoitti...

No... Ehkä se kuulostaisi paremmalta jostain muualta kuin tietokoneelta kuunneltuna. Kunnon bassoilla ja semmosilla. :D

En tiedä kiinnostaako tämmöiset meemit muita kuin itseäni, mutta koska sitä on hauska tehdä, niin tein kuitenkin.

sirenita kirjoitti...

Viitattiinkohan tuolla ADHD:llä epäsuorasti esim. minuun... :D Ei vaan. Mua kyllä kiinnostaa nämä musiikkimeemit. Ja nyt muistinkin, että mulla on se syksyuutuusmusiikkilöytö-meemi tekemättä. Odotan ehkä vielä vähän. Vielä on syksyä jäljellä. :D

Kivuutta viikonloppuusi!

kukkis kirjoitti...

Juliet Jonesin sydän on huippu! Voikohan niitä kuunnella missään, jos on käynyt niin huono tuuri, että kaikki levyt ovat hävinneet maailman tuuliin (eikä ole enää soitintakaan, jolla vinyylejä kuuntelisi ...)? Tuli ihan hirveä JJS-ikävä. Oli tossa monta muutakin hyvää biisiä, mutta en nyt pysty keskittymään niihin, kun päässäni soi Albania.

Tiina kirjoitti...

Sirtsu, juu sinua juuri ajattelin. No ei vaineskaan. :D
Aiotko tehdä syysmusiikkimeemin sitten kun ensilumi tulee maahan?

Kukkis, minä olen tainnut itse hankkia nuo JJS:n levyt vääryydellä ja viekkaudella... ei kun siis ihan ostanut olen tietysti... (Tähän kohtaan sellaista viatonta viheltelyä). :D
Kirjastossa voisi olla JJS:n levyjä? Myöskin minulla on ne kaikki mp3-jutskina (jos ei tuosta meemistä käynyt ilmi :D), mutta mitenkähän ne saataisiin siirtymään sinne...

Eeva kirjoitti...

Meemin tekemiseni tyssäsi siihen, ettei winamp löytänyt mitään. Ilmeisesti pitää tehdä muutakin kuin vain avata se ja klikata valikosta shuffle?

Kieltämättä en kyllä olekaan tainnut kuunnella sillä muuta kuin kiinankirjan kappaleita. Mutta eikös sen pitäisi silloin löytää ne?

Tiina kirjoitti...

Niin se riippuu tietty siitä millainen soittolista sulla on siinä winampissa. Meemin lähtöoletuksena taisi olla, että käyttäjä osaa omatoimisesti lisätä sen musiikin siihen listalle.
Niistä "for dummies" -ohjeista tulisi niin pitkät...

Elegia kirjoitti...

Hyvä hyvä, muista sitten raportoida, mitä Arla Ingman vastaa! Ja jos ei vastausta ala kuulua, niin ryhdyn myötätuntoboikottiin!
:D

Minulle on myös sattunut tuollainen kyyläämisefekti. Se on todella kiusallista! On tehnyt mieli kysyä, että olenko syönyt evääsi tmv.

Tiina kirjoitti...

Joo, mä kerron sitten. Luulisi niiden jotain vastaavan. Kiitän jo etukäteen myötätunnosta! :D

Tuollaisissa kyyläystilanteissa sitä miettii, että roikkuuko sitä rintsikat jostain takin hihasta vai mitä...

hdcanis kirjoitti...

Hmm, en vie meemia eteenpain kun koneella on vain pari kolme CD:ta musiikkia...eli tulisi 25 biisia Raincoatsia ja saksalaista uutta aaltoa.

JJS on kylla hieno.