9. lokakuuta 2008

Ja ne loput...

Teen loput tuosta aiemmasta musiikkimeemistä nyt mp3-soittimeni soittolistalla. Siellä on vähän erilaisempi soittolista kuin tietokoneellani. Ja paljon kappaleita, joiden yli hypin jatkuvasti. Ja nyt otan sellaisen biisi per bändi -tyylin, ettei mene liian yksitoikkoiseksi. Lukekoon ken jaksaa. Kuka ei jaksa, ei tiedä mitä menettää!

Let's mentti, sanos Pentti. Ehe hee.


26) The Who - My Generation
Tämä on hyvä biisi. Tästä tulee aina mieleen tämä video, jossa The Zimmersin seniorit rokkaavat tämän kappaleen. Joskin alkuperäinen on parempi, mutta kai tuo on sanomattakin selvää...

27) Rage Against The Machine - Killing In The Name
Ensimmäiset muistikuvat tästä kappaleesta on jostain 16 vuoden iästä. Äiti oli nauhoittanut musiikkia meille tytsyille Headbanger's Ballista musiikkikanavalta, kun kyseinen ohjelma tuli niin myöhään, ettemme saattaneet itse valvoa. Joukossa oli myös jokunen RATM:n biisi, kuten tämäkin. En ehkä silloin arvostanut niitä niin, mutta muistan yhden miespuoleisen hulttiokaverin arvostaneen ja luukuttaneen niitä videoiltamme liian kovalla (naapureiden mielestä tod.näk.).

28) Spin Doctors - Little Miss Can't Be Wrong
Tämäkin on tuttu jostain teinivuosilta. Spin Doctors on vaan niin ihana. Ei näin symppistä ja possaria meininkiä voi ollakaan. En ole yleensä riemukkaan musikin ystävä, mutta tämä ei ole mielestäni riemukasta vaan silkkaa hyväntuulisuutta. (Okei, ehkä tuo video menee jo vähän yli väriroiskeineen ja ilakointeineen, mutta kappale on hyvä). Mitä lie näillekin tapahtunut sitten 90-luvun?

29) Disco Ensemble -Drop Dead Casanova
Suhtautumiseni Disco Ensembleen on vähän kaksijakoinen. Tavallaan tykkään, mutta tavallaan sitten taas... Jotenkin ne kappaleet toistaa itseään. Ja olenhan niitä (muiden muassa) menossa katsomaan loppukuusta. Tämä kappale on ihan jees (joskin olen vähän kyllästynyt siihen jo). Won't you drop dead!

30) Maj Karma - Ukkonen
Tämä oli ehkä Maj Karmalta se biisi, josta tajusin, että tämä bändihän parantaa musiikkiaan kuin lehmä juoksuaan. Anteeksi nyt vaan niille kaikille faneille vuodelta kaksi ennen käpysotia, kun Maj Karma oli vielä kauniit kuvat jne., mutta Ukkonen on kyllä Maj Karman paras levy tähän mennessä. Väkisin kyllä nykyään ajattelen yhtä tyyppiä aina, kun kuulen tämän kappaleen.

31) Queen - Another One Bites The Dust
Mitähän tästä nyt sanoisi... En ole mikään Queenin superfani, mutta tykkään joistain kappaleista ja arvostan Freddie Mercurya musiikintekijänä hyvin paljon. Etenkin Bohemian Rhapsody on aikamoinen nerokkuuden osoitus.

32) Alice In Chains - Dam That River
Ah, Alice In Chains... Tätä parempaa bändiä ei ole, ei ole ikinä ollut, eikä ikinä tule. Pisteloppustop. Huippu biisi tämäkin. Niin joo, ja Laynella on rocklaulajista paras ääni ikinä. Ei tarvi varmaan jatkaa, olen tehnyt pointtini jo riittävän selväksi?

33) Red Hot Chili Peppers - The Zephyr Song
Tämä ei varmastikaan ole RHCP:n paras kappale. Hyppään melko usein yli, mutta toisaalta sitten taas kun pysähdyn kuuntelemaan tätä, niin se onkin yllättävän hyvä. En tiedä mistä johtuu ennakkoluuloni tätä ihan kelvollista kappaletta kohtaan.

34) Roger Miller - King Of The Road
Okei. Tämä on sellainen biisi, jonka olen kopsannut äidin musiikkikansioista itselleni. Ihan mukava ja leppoisa kappale.

35) Linkin Park - Faint
Tämä nyt ei ole läheskään paras Linkin Parkin kappale, vaikkakin ihan hyvä. Tuosta biisin alkuvingutuksista tulee aina väistämättä mieleen Britney Spearsin Toxic. (Toim.huom. Faint oli ensin!)

36) KT Tunstall - Other Side Of The World
KT Tunstalliin taisin tutustua ensimmäistä kertaa Late Night with Conan O'Brienissa. Yksi niistä harvoista naismuusikoista, joista tykkään ihan oikeasti. Tämä on kaunis kappale. Jos ette muita näitä jaksa kuunnella, niin tämän suosittelen kyllä kuuntelemaan. "I wish it were simple, but we give up easily, you're close enough to see that you're on the other side of the world to me"...

37) Foo Fighters - But, Honestly
Taaskaan ei parhaita Foo Fightersin kappaleita. Ihan kaunis biisi, mutta ehkä vähän liian rauhallinen minun makuuni.

38) The Doors - Moonlight Drive
Doorsista tuleekin varsinainen flashback teinivuosiin. Doors nyt vain on Doors, ehkä ainut yhtye joka on kulkenut tiiviisti mukanani viimeiset 15 vuotta. Ja Moonlight Drive on hyvä kappale. Tietty.

39) Slipknot - Duality
Selkeästi Conan O'Brien on vaikuttanut musiikkimakuuni... Nimittäin pidin ennen Slipknotia ihan kamalana ja sitten ne esiintyivät livenä Conanissa. En ensin oikein halunnut myöntää itselleni, että se kuulosti hyvältä, mutta pakko se sitten oli lopulta. Ja marraskuussahan ne nähdään livenä. I Push my fingers into my eyes...

40) Velvet Revolver - Superhuman
Ei taaskaan kyseisen bändin parhaita kappaleita. Toisaalta ei myöskään läheskään huonoimpia, koska osa Velvet Revolverin tuotannosta on melkoista kuraa, valitettavasti. Tykkään Scott Weilandin äänestä kovin. Ja kropasta, köh...

41) Louis Armstrong - Stardust
Louis Armstrongilla on ihana ääni! Rakastan hänen lauluaan ja skata sekä myös trumpetin soittoaan. Tämä kappale tosin on sieltä vieraimmasta päästä.

42) Janis Joplin - Piece Of My Heart
Janis Jopliniin minulla on vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Tai no ei viha ollenkaan, mutta läheskään koko tuotantoa en jaksa kuunnella. Mutta parhaimmillaan Janis on mahtava. Kuten tässä kappaleessa.

43) Stone Temple Pilots - Sex Type Thing
Nuorena tunsin STP:ltä vain niitä Plushia ja Interstate Lovesongia. Tämä on hiukan raskaampaa STP-kamaa. Tykkään, tykkään! Weilandin kroppa ei tuolla videolla ole ihan yhtä luikku vielä kuin näinä päivinä. Ei sillä, että olisin jotenkin fiksoitunut siihen...

44) Kotiteollisuus - Vieraan Sanomaa
Äh. Olen ehkä eniten kyllästynyt tähän Kotiteollisuuden kappaleista. Kai siksi, kun sitä soitettiin niin paljon silloin kaikkialla. Ihan hyvä biisi kyllä, tietty. Ja tuo video on kuvattu siinä kahvilassa, jota ei enää ole, josta Brimpsukkakin kerran raportoi.

45) John Lennon - Mind Games
Miksi tämä soitin arpoo kaikilta bändeiltä ja artisteilta aina ne tylsimmät kappaleet? No ei voi mitään. Lennonin Johnppa oli hyvä jätkä. Tykkään!

46) Spencer Davis Group - Gimme Some Lovin'
Taas näitä äitiltä pöllittyjä biisejä. Tämä svengaa ja groovaa ja vaikka mitä. Tykkään kovasti! Täytyy kyllä sanoa, että kun katselin äsken tuon videon ekaa kertaa, niin olisin kuvitellut kappaleen laulavan aivan eri näköisen tyypin. Ehkä jopa mustaihoisen...

47) Lovin' Spoonful - Daydream
Jälleen äidin opit ovat menneet perille. Tämä on kerrassaan ihana kappale. Ja muistatteko vielä kuka tämän lauloi tämän vuoden American Idolsissa? Niinpä.

48) Hector - Olishan Se Hienoo
Tässä kappaleessa on nerokkaat sanat! Tätä ei valitettavasti löydy Youtubesta. Kuuntelin Hectoria joskus vuosituhannen alussa enemmänkin, mutta siihen liittyy muistoissani seikkoja, jotka tällä hetkellä vielä tekevät liian kipeää. Ei kuitenkaan koske tätä kappaletta se. "Hei olishan se hienoo jos vois olla just se tyyppi, johon aina hyvät tyypit rakastuu."

49) Tehosekoitin - Pahan Ilman Lintu
Ja taas ei läheskään paras kappale tältä bändiltä. Tehis on kyllä selkeästi ihan aliarvostettu. Tykkään, etenkin livenä tykkäsin, ja Tehiksen Otto on ihku!

50) Sex Pistols - God Save The Queen
Kyllähän te kaikki tiedätte mitä Sex Pistolsista ajattelen. Ramonesit ja muut jenkkipunkit ei ole mitään Sex Pistolsin rinnalla. Nih! Kuuntelin Sex Pistolseita joskus 15-veenä ja löysin heidät uudestaan kymmenen vuotta myöhemmin. Punkpunk!


Enkä jaksa oikolukea. Taidan aina selittää aivan liian pitkästi kaikki asiat... Onnittelut, jos jaksoit tänne asti!

5 kommenttia:

kervå kirjoitti...

HEIIIII! ON RAMONESKIN HYVÄ >:/

Mymskä kirjoitti...

Minäkin olen myöhäisherännäinen Maj Karman suhteen. Olin kuullut joitain biisejä aikaisemmin (lähinnä Sodankylältä), mutta sitten Ukkonen-kiertueen keikka räjäytti pankin. Ja tajunnan. Vasta myöhemmin olen tutustunut vanhempaan tuotantoon, joka on myös hyvää, mutta ei peittoa Ukkosta. Pelonsekaisella jännityksellä odotan seuraavaa levyä (jonka koira söi). Jos se tuosta vielä paranee...

En oikein ole koskaan ymmärtänyt sitä, että bändien pitäisi tahkota samaa vuodesta toiseen. Mitä vikaa kehityksessä on, varsinkin jos se tapahtuu parempaan suuntaan?
Ukkosesta totesin aikoinaan, että pojat kuulostavat kasvaneen miehiksi, eikä siinä ole mitään moitittavaa.

Tiina kirjoitti...

Kervå, no HEI, on Ramoneskin hyvä, mut silleen verrattuna... :D
Down, boy!

Mymskä, joo, mulle tuli samanlainen fiilis siitä Ukkosesta, että se on tavallaan jotenkin täydellisempi ja huolitellumpi kuin aiemmat levyt. Just tuo, että ovat kasvaneet miehiksi.
On siellä vanhemmassa tuotannossakin hyviä biisejä ja Kyynel on yksi parhaita ikinä. :)
Olen kyllä ennen Ukkosta käynyt Maj Karman keikoillakin, mutta jotenkin tykästyin isosti vasta tämän viimeisimmän levyn myötä. Koiran syömää levyä odotan kanssa innolla! :D

Alcinoe kirjoitti...

Näitähän piti ihan mielessään laulaa. Se kuulosti tältä:

Taaalkingbout my geeeneration
Littlemiss littlemiss littlemiss caaan't be wrong
Ta da da, another on bites the dust
Just take another piece of my heart now, baaabyyy
Vieraan sanomaa, hmh hmh hmmmm
Gimmeee some loovin'!

Hulluksi luulisi, jos ei paremmin tietäisi. =)

sirenita kirjoitti...

Mua ihan totta alkaa pelottamaan tämä musiikkimaku-yhtäläisyys... Tuokin, että : "En ole mikään Queenin superfani, mutta tykkään joistain kappaleista..." Muutenkin joka ikinen luonnehdinta sopisi minun suuhuni. (Paitsi ne äitiviittaukset...)

Voisitkohan lahjoittaa mulle sun musiikkivarastot... ja kaupan päälle kaiuttimet tietokoneeseen? Mulla olis niin paljon helpompaa... ;)