22. lokakuuta 2008

Undercover

Harvoin harrastan myötähäpeää, jos en tunne kyseisiä henkilöitä. Olen aina vihannut sitä, kun suomalaisia nolottaa "Suomen puolesta", jos esim. joku typerys käyttäytyy ulkomailla dorkasti. Mutta nyt... Nyt on pakko myöntää, että tunnen suurta myötähäpeää katsellessani tuota BB 24/7:ää! Kukaan ei varmastikaan ole välttynyt tiedolta, että BB-talossa on nyt viikon verran zimbabwelainen Munya, joka luonnollisestikaan ei ymmärrä suomea. Tänään noilla esimerkiksi näyttäisi olevan päivätehtävänä jonkinlainen hiihtoretki, eli pienelle alueelle on roudattu lunta ja kaksi poroa (elävää! kyllä! hii!!!) sekä tehty latu, jota nuo sitten hiihtävät rinkiä. Tulin postireissulta (josta tilitän ehkä huomenna, nyt ei jaksa) ja avasin BB 24/7:n. Katselin ainakin vartin kun nuo asukkaat hiihtivät rinkiä tuolla. Koko ajan kävi iloinen puheensorina ja rupattelu SUOMEKSI!!! En kuullut sanaakaan englantia sinä aikana kun pystyin tuota katsomaan, sitten oli pakko laittaa telkkarista äänet pois kun en vaan kestänyt enää.

Elegia tästä jo avautuikin eilen, mutta on ihan pakko työntää omakin lusikkani soppaan. Siis miten moukkia nuo tyypit tuolla oikein on? Ei voi oikeasti vedota siihen, että he eivät osaisi puhua englantia, koska siitä ei tosiaan ole kyse. Anniina on surkea englannissa (ainakin omien sanojensa mukaan, mutta epäilen kyseessä olevan enemmänkin epävarmuuden), mutta hän on mielestäni yrittänyt aika hyvin kuitenkin puhua sitä. Sen sijaan nuo muut, jotka osaavat englantia edes jollain tapaa, eivät suurinta osaa ajasta edes yritä! Mielestäni se on aivan normaali oletus vähänkin järkevien ihmisten keskuudessa, että jos porukassa on yksi joka ei osaa suomea, niin puhutaan sitten sitä kieltä mitä kaikki ymmärtävät. Minkä nyt voimme olettaa olevan yleensä englannin. Argh, mikä tuska ja häpeä!

Minulla on täällä kotona muuten melko varmasti joku poltergeist. Aamulla kun heräsin, niin digiboksini oli päällä. Televisio ei ollut. Olen kuitenkin melko varma, että nukkumaan mennessäni televisioruudussa oli lumisadetta, eli olisin sammuttanut digiboksin. Ei voi tietää.

***

Kävin eilen Tiimarissa. En muista enää mitä alunperin menin sieltä hakemaan, mutta koska Halloween on lähestymässä ja kaupat yrittävät tyrkyttää sitä meille suomalaisillekin, niin poistuin Tiimarista muutamien pienten naamiaistarvikkeiden kanssa. Ai niin joo, alunperinhän menin todellakin sinne ostaakseni sellaisen sairaan hienon sinisen turkiskaulurin viinipulloilleni. (Se oli tyrkyllä siinä oven ulkopuolella, en mä muuten)... Että viinikin tarkenee talvella. Siitä kaulurista roikkuu sellaiset hienot karvapampulatkin. Kyllä nyt kelpaa.Kuvassa bloggaajanne kissanaisena.

13 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Hihii! Vähän siisti naamari :)

Elegia kirjoitti...

Joopa joo, käytöstavattomuudesta ja itsekkyydestä sekä laiskuudesta tässä on kyse.

Tämä porukkahan päättikin kuin yhdestä suuta, etteivät todellakaan viitsi koko ajan puhua englantia - ja se näkyykin enemmän kuin hyvin.

On aivan yhdentekevää, mitkä maat tässä olisi edustettuina - saatanan huono käytöstä "isäntämaalta", joka nyt sattuu olemaan Suomi. Näille junteille olisi tosiaan pitänyt asettaa englantipakko, koska muuten nähtävästi käytöstavat ja empatia unohtuvat.

Riikkis kirjoitti...

Aim toolking tu juu. Ja haastan sut outoilumeemiin blogissani.

Jospa sun digiboksi on kuin meidän entiset stereot. Jos ne oli päältä pois ja tuli sähkökatko, niin sähköjen palautuessa lähtivät päälle ja jos sattui levy olemaan sisällä niin alkoi soida. Muutaman kerran herättiin keskellä yötä siihen, että miksi ihmeessä rokki soi.

Ja juu, on määlyä puhua suomea kun ei yksi ymmärrä.

kukkis kirjoitti...

BB:stä mulla ei ole edelleenkään mitään sanottavaa, mutta tämän sanon: päheet lasit!

sirtsu kirjoitti...

Onneks en katsellut hiihtoretken aikaan 24/7:ää. Kyllä harmittaa Munyan puolesta, kun noi idiootit ei tajua puhua englantia. Kyllä me kavereitten kanssa keskenäänkin aina puhutaan englanniks tai jopa espanjaks, kun on mukana ykskin ulkkis. Törkeetä toi on. Onneks sinne tuli edes joulu. Ja jos pukkeli tulee, niin puhukoon englantia.

Saako tota naamaria muuten lainata huomiseks? :D

Eeva kirjoitti...

Minäminä! o/ Olin välttynyt tiedolta, että BB-talossa on/oli koko hlö.

Tuosta suomen puhumisesta tulee mieleen se, kun useampikin ulkomaalainen on valittanut, ettei koskaan kuule suomea, kun kaikki aina hänen saapuessaan paikalle vaihtavat kielen englantiin. Ei varmaan ollut tuosta kyse nyt, mutta tuollainenkin puoli on olemassa.

Nyt on sitten nähty vaikka mitä osia Tiinasta: suu + leuka, silmät, korva ja vielä pään yläosa! Takaraivo enää puuttuu. :O

Annikki kirjoitti...

Hohoo!

Mitkä lasit!!1! :D:D:D

Tiina kirjoitti...

Mimmu, hihii! Mun arskat. :D

Elegia, juu, tuo oli kyllä ihan jotenkin täysin käsittämätöntä.
Nytkin ne justiinsa puhuu suomea tuolla, mutta Cheryll sanoi että puhutaanko kansainvälisellä kielellä.

Riikkis, kiitos haasteesta. Minullako mitään outouksia! :D
Mun tietokone on sellainen kuin teidän stereot, joten sen olisi pitänyt olla päällä myöskin, jos sähkökatkosta olisi ollut kyse. :D

Kukkis, nuo on ensi kesän kuuminta aurinkolasimallistoa. ;D

Sirtsu, kiitä onneasi...
Jotenkin tuntuu kyllä tosi oudolta, että tähän maailman aikaan nuoret ihmiset ei ymmärrä olla tuon kansainvälisempiä.
Saat lainata. :D

Eeva, ensi kerralla sitten takaraivo, niin voitte koota palapelin tapaan minun koko pääni!
Joo, no tuo Munya ei varmastikaan ennätä tässä viikossa oppia suomea niin paljoa, että kaipaisi sellaista haastetta elämäänsä. :D

Annikki, hohoo! Aion käyttää noita aurinkolaseina ensi kesänä. Siitä tulee uusi muoti! :D

Laiza kirjoitti...

Samainen BB-hävetys vaivaa minuakin, lieneekö siitä johtuvaa, että en ole hirveästi sitä tällä viikolla katsellut.

Päheet lasit, pitää itsekin hommata jotain rekvisiittaa, jos vaikka lähtis halloweenina paikalliseen rymyämään.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, suomalaiset osaa olla aika mulkkuja!
Vähän käy sääliksi Munyaa. Käy varmaan sillä aika melkosen pitkäksi.

-Euggis-

Eeva kirjoitti...

Eikun ne haluaisivat vain kuulla, miltä se kuulostaa. Ilmeisesti rytmiä ja äänteitä ja silleen.

BB:stä puheenollen, törmäsinpä tällaiseen: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200810228466103_ul.shtml

minh kirjoitti...

Voi jeesus perkele niiden junttien ja moukkien kanssa. Minä en pysty katsomaan, hävettää niin paljon.
-minh-

Tiina kirjoitti...

Laiza, naamiot täytyy olla!
Välillä ei ole kyllä kestänyt katsella tuota bb:tä, mutta onneksi tänään on ollut vähän kivempi päivä. :)

Euggis, no niinpä. Tai ei ne varmaan edes tajua, että se on epäkohteliasta. Ei voi tietää...

Eeva, no huh huh tuota Hitleriä. Onneksi tämä meidän bb ei ole ihan tuollainen.

Minh, mä olen välillä vilkuillut tuskissani ja välillä pitänyt äänettömällä. :D
Tänään on kyllä ollut asiat paremmin, kun on ollut afrikka-teemapäivä.