6. maaliskuuta 2009

And all I got was this lousy T-shirt


Tuo nyt oli väistämättä edessä jossain vaiheessa.

***

Törmäsin pari päivää sitten ihan vahingossa jonkun linkin kautta lukemaan Timo T.A. Mikkosen muutaman vuoden vanhoja blogimerkintöjä. Ensin minua nauratti...

"Ehdin jo Ajatuksissa ennakoida, etteivät uhotulipalot jää tähän. Väitin myös vuosikymmenet sitten, että pikkupahojen tekijöistä kehittyy helposti tuhon kylväjiä ja soitin suutani helvetinmusiikkia vastaan. Raskasmusa ja raivoseksistiset videot puskivat läpi ensin taivas- ja sitten koti-tv-kanavilta. Mitä hevimpää, sitä sairaampaa! Olin seurannut muutosta läheltä. 1970-luvulla "musiikkivideot" olivat vielä tv-ohjelmista tallennettuja lauluesitysten elokuvakopioita. Kun 80-luvulla isännöin ja käsikirjoitin Suomen ensimmäistä musiikkivideo-ohjelmaa "Hittimittaria" sekä tuotin "Top Ten" (10) -ohjelmia, oli meno vielä kohtuullista.

Sitten alkoi jo vähän itkettää...

Suomi on trendien takamaa, muotien rysänperä. Verta, tulta, neuloja ja ketjuja-ilmiöt olivat pinnalla jo yli 30-vuotta sitten. Meille ne jäivät - peräkammarin tyttöjen ja poikien päihin. Harvoin klassisen musiikkin aktiiviharrastajat tuhoavat eteensä sattuvan, jotkut heviä palvovat kylläkin. Rumuus, raakuus ja maaninen synkkyys yhdistävät sekä raskasmusiikkia että rikollisuutta. Kaikki hevarit eivät ole konnia, mutta mustissa asuissa, lävistyksissä, ketjuissa, hirviönaamioissa ja hautojen kaatajissa, ihmissyöjissä & kirkkojen polttajissa on liikaa samaa kantaa. Hevi ei ole syy, mutta kiihdytin se tuhohakuisuuteen on. Tuskin Lordi arvasi, miten tosissaan heidän pyro- ja nukkevauvashownsa otettiin. On se ollut todella "hard rock hallelujaa" viime aikoina! Viime kuussa poltettiin ensin vappukokko, sitten makasiinit ja lopulta Porvoon tuomiokirkon katto. Kirkon sytyttäjäksi tunnustautui askolalainen hevimiehen alku."

Jotenkin veikkaan, että se Porvoon kirkonpolttaja ei Lordia ihan ensimmäisenä kuunnellut.

"Se ei ole tasa-arvokysymys, eikä "nyrkin ja hellan välissä" kuten eräs naispresidenttiehdokas kerran muka nokkelasti tokaisi. Äidin paikka on arvovalinta. Sen, joka kantaa lapsen sisällään keskuuteemme, on tajuttava, että lapsi on lahja ja mahdollisuus, ei biletyseste eikä urataakka. Ei työelämä mitään vaadi! Me itse päätämme, mikä tulee ennen muuta."

Näin Timppa kirjoitti siis jo keväällä 2006. Hmm, mistähän se vaimo T.A. Mikkonen ne ajatuksensa on saanut, en keksi...

"Suurimman päivälehtemme viikkoliite, aktiivilukijat alle 40-vuotiaita, julkaisi äskettäin ns. kotiäitihaastattelun. Kannessa kotiäitiyttä pidettiin suorastaan kapinallisena, pääotsikossa jo maailman vanhimpana ammattina. Hahhah, ei sillä kai tarkoitettu ihan "sitä", mutta vähän kuitenkin. Kirjoittaja oksensi henk.koht. raivonsa ulos passikuvallisessa liitekirjoituksessaan; vierailu kotiäitien luona oli tuonut mieleen Paul Ankan vierailun Linnanmäellä 1959! Ja ajatelkaa, yksi tarjosi vain teetä tai mehua. Sillai tieksä!"

Ja sitten mopo taisikin karata jo ihan kokonaan käsistä. Timo T.A. yrittää varmaan olla huumoripitoinen, sillai tieksä!

Timo T.A.:han on nyt nöyrästi ottanut osan tämän Madonnan lipunmyyntihässäkän syistä niskoilleen. Katsokaas kun hän oli ensimmäinen, joka esitteli Madonnan Suomessa (omien sanojensa mukaan, todellisuudessa kai Madonnan Holidayta oltiin ainakin jo soitettu Suomessa ennen Like A Virginia). Madonnan Like A Virgin -levyn kannesta hän oli huomannut "heti italialaisamerikkalaiseen syntyperän ja sen, että alusvaatekappale oli päälläpäin", mitä tuo jälkimmäinen sitten edes tarkoittaa ja onko se edes suomea. (Kirjoitusvirheet à la Timo T.A.).

Sunnuntaina — niin paljon kuin tyypit minua ärsyttävät mutta sitäkin enemmän viihdyttävät — on pakko katsoa Neloselta se Mikkosten maailma, kun Nina T.A. Mikkonen kertoo miten feministeillä on g-piste ja aivot vaihtaneet paikkaa. Olen kovin ristiriitaisissa tunnelmissa haluanko sen ohjelman jatkuvan vai en, mutta ainakin toivon ettei kukaan onneton kasvata puhelinlaskuaan asiasta äänestämiseen!

6 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

No nyt tipun tuolilta kohta :D Varsinaisen helmen olet loihtinut Seiskan arkistosta :DD Kertoo vähäsen omaa kieltänsäkin, että Timpan pitää sellaisessa laatulehdessä blogia pitää (tai siis ei pidä enää?). LOL! Eikös vaikkapa Suomen Kuvalehti sopisi Timpsun arvolle paremmin!

Ihme höpinää, en voi muuta sanoa. Ja äiti Mikkonen on valettu samasta muotista - tai siis Timpe on valanut. Eihän sillä naisella taida olla mitään omia ajatuksia.

Ja nyt teen minäkin tunnustuksen - aion tosiaan katsoa huomenna heidän kyseisen ohjelmansa. Niin urpo en kuitenkaan ole, että ryhtyisi rahoittamaan heidän toimiaan äänestämällä.

Se vähän huolettaa, että jos ohjelma äänestetäänkin jatkoo, niin tämä pariskunta todennäköisesti tulkitsee sen suoraksi kannatukseksi heidän ajatuksilleen, vaikka en voi millään olla ajattelematta, että siinä tapauksessa on kyse puhtaasti sirkushuveista - siksi ainakin aion itse sen katsoa. :D

Tiina kirjoitti...

Joo, siis eihän sitä VOI jättää katsomattakaan. Mutta niitä sirkushuveja se kyllä taatusti on. :D

Tietääkseni Timo T.A. kirjoittaa kyllä yhä blogia seiskan nettisivuilla. Tuo on joku omituinen vanha arkistoitu hässäkkä ilmeisesti.

Mua ärsytti tuossa sen "äidin paikka on arvovalinta" -kirjoituksessa eniten, mitä en huomannut tuohon postaukseen kirjoittaa, että isän paikasta ei taaskaan vaihteeksi ollut mitään puhetta. Ai että kun äiti "kantaa lapsen sisällään keskuuteemme" niin äidin vastuulla on sitten kasvatus ja kaikki. Hei voisi se isäkin jäädä lasten kanssa kotiin! (Tietysti säännöllisen imetyksen lopettamisen jälkeen, koska kaikki varmasti tajuaa, että sitä isä ei voi tehdä).

sirtsu kirjoitti...

Ei tässä voi kuin nauraa. Ja itkeä. Voi ei.

Piiska kirjoitti...

Jooh, on kyllä niin taitavasti toteutettu teaseri ohjelmalla että pakko se on vissiin katsastaa! Sil naisel on niin ärsy äänikin et voi vee!

Ja just samaa olen itsekin miettinyt, että ei sillä kyllä taida paljon omia ajatuksia päässään olla... - Mitähän kamaa se timppa on sille oikein syöttänyt?! Että on saanut sen pysymään lauhkeana ja muokattavana, manipuloitavana ja koulittavana.

Vaan toisaalta, voihan vielä ihan OIKEESTIKIN olla olemassa niitä naisia joilla se g-piste ei ole vaihtanut aivojen kanssa paikkaa - ja/tai joilla sitä ei oikeastaan ole lainkaan edes olemassa, naisen maailmankatsomusta ja elämäntehtäviä sotkemassa! :D

Tiina kirjoitti...

Sirtsu, ehkä me ei nyt itketä kuitenkaan sitten tämän takia. :)

Piiska, niin, niillähän on asioissa aina perheen yhteinen linja. Tietty voihan se olla, että Ninalla on ollut jo valmiiksi tuollaiset mielipiteet. Selittäisi ainakin sen miksi ovat päätyneet yhteen. :D
Kiva profiilikuva sulla, btw.

gata kirjoitti...

Siis. Öö. BlldjSDSSAFDFHDdnsdnfdf. Tota mieltä mä olen. Voe ei! Mikkoset, Mikkoset... :O :O :O