16. maaliskuuta 2009

Riipiikö hermoa, riipiikö?

Hiukkasen ihmetyttää, ärsyttää sekä rasittaa yksi seikka. Kävin viime yönä joskus neljän-viiden aikaan vessassa ja kiinnitin huomiota veden kohinaan. Arvelin, että joku naapuri on menossa aamuvuoroon ja käy suihkussa, eikä siinä mitään, koska kohina ei kuulu häiritsevästi kylpyhuoneen ulkopuolelle. No, päivällä sitten tänään kiinnitin huomiota samaan jatkuvaan kohinaan. Kävin äsken kaupassa ja postissa, ja kotiin palattuani kävin kylppärissä. Sama kohina vaan jatkuu.

Tässä on nyt muutama vaihtoehto:
  1. Joku naapuri on liukastunut suihkussa tai muuten vaan saanut sydärin ja kuollut, ja hana on jäänyt auki.
  2. Joku naapuri tai jotkut naapurit kuluttavat vettä aivan sairaasti koko ajan.
  3. Tuo ääni ei tulekaan ollenkaan veden laskemisesta vaan putkistot tai ilmanvaihto kohisee, mitä pidän kyllä epätodennäköisimpänä vaihtoehtona.

Olenko nyt enemmän huolissani naapureitteni hyvinvoinnista vai ylenmääräisestä vedentuhlauksesta? Kirjoitanko rappuun heippalapun vai pyydänkö talkkarin kylppäriini kuuntelemaan tuota kohinaa? Mitä teen vai teenkö mitään?

8 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Voithan sä soittaa talkkarille ja kysyä, että onko siellä säädetty ilmanvaihtoa tms ja jollei, niin sano, että sun kylppärissä kohisee. Tosin älä noilla sanoilla. Kuulostaa sille, että sun päässä kohisis :D

Tinka kirjoitti...

Niin ja paree kai se on varmistaa, tuleeko se vedestä, vai mistä se ääni -- ettei teillä siellä kohta oo vesivahinkoa. Huoltojoukot vaan paikalle :)

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Kuten Tinka sanoi. Huomenna voi jo tulla vesi katosta läpi, suosittelen talkkarille ilmoittamista jos tosiaan on poikkeuksellinen ääni.

DorianK kirjoitti...

Heippalapun paikka, sanoisin.

"Hyvä naapuri,

jos olet kuollut suihkuun ja jättänyt veden valumaan, lopeta se heti."

Annikki kirjoitti...

Mietin ihan samaa kuin tuo DorianK, mutta aattelin olla ihan hiljaa...

mutta nyt kun joku muu oli törkee ja sanoi noin, niin tunnustan heti!

DorianK kirjoitti...

Törkeä? Minähän olin vain rehellinen. Minusta härkää pitää tarttua siivistä ja sanoa asiat niin kuin ne ovat — jopa kuolleille, jos tilanne niin vaatii.

Annikki kirjoitti...

Rehellisyys on törkeyttä, eikös se määritelmä mennyt niin?

"Jos se ei saatana se veden loruuttaminen lopu, niin kirjoitan seuraavan lapun CAPSEILLA!"

Tiina kirjoitti...

Kiitos kaikille yhteisesti kommenteista, vastaankin yhteisesti. :)

Täytyy huomenna soitella huoltofirmaan, jos se kohina vielä aamulla kuuluu. Se ei tule niin läheltä minua, että jos joku vesivahinko uhkaa, niin luulisi jonkun lähempänäkin huolestuvan. Luulen. Ehkä. En tiedä.

Käyn kuitenkin laittamassa yllä ehdotetun heippalapun jo heti alaoveen sekä joka kerrokseen hissin oveen. :D