9. maaliskuuta 2009

Läpsis

Olenko ainut jonka mielestä tämä uutinen on jotenkin hiukkasen asenteellisesti kirjoitettu?En nyt puolusta kummankaan osapuolen toimia, mutta... Tämä 56-vuotias siis "erehtyi läpsäisemään" naista takapuolelle, jonka jälkeen hänet "pahoinpideltiin lyömällä ja potkimalla", josta ei kylläkään jäänyt mitään näkyviä vammoja. Miten niin erehtyi? Oliko se vahinko? Oliko miehen kenties tarkoitus ojentaa kätensä kohti kioskin ovenkahvaa ja naisen takapuoli sattui olemaan tiellä? Saattoihan se naisen miesystävä myös erehtyä tinttaisemaan tuota ukkoa. Ja saattaapi olla, että tuo 56-vuotias mies ei toista kertaa erehdy samalla tapaa sekoittamaan ovenkahvaa ja naisen takapuolta.

Mutta lapset, en kannata tietenkään väkivaltaa enkä kannusta pahoinpitelemään ketään ukonkäppänää, joka seuraavan kerran tulee kourimaan sinua tai tyttöystävääsi.

IL

14 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Joo, oikeanlainen otsikointi olisi ollut: "Naisen takapuolta pahoinpidellyt mies pahoinpideltiin."

Tiina kirjoitti...

Niin, tai "Naista takapuolelle läpsinyttä läpsittiin". ;D

Mymskä kirjoitti...

'Erehtyi' tässä yhteydessä kuulostaa siltä kuin sanoisi 'voi voi, meni sitten läpsimään toista pepulle (ihan kuin sitä ei saisi taputella, kun se kerran siinä (tyrkyllä) on)'. Argh.

Tiina kirjoitti...

Tota mäkin ihan justiin ajattelin. Argh.

Ilkka kirjoitti...

En nyt vänkää teidän mielipiteitänne vastaan ainakaan 180 asteen diskursilla. Muistan vaan itsekin lukeneeni tuon uutisen vaan ei herättänyt minussa samanlaisia fiiliksiä, pidin sanavalintoja tuossa uutisessa vaan sellaisina tyylikeinoina.

Eli siis mulle ei tullut fiilistä että tuon kirjoittaja nyt siis oikeasti suhtautuisi vähätellen naisten takamusten taputteluun.

Mä en kyl oikein tajua sitäkään mikä tarve ihmisillä on taputella luvatta toisia ihmisiä. En ole tainnut koskaan itse moiseen syyllistyä, en selvinpäin enkä humalassa.

Kyllähän sitä voi lähimmäistänsä vahdata himoiten mutta en siis nimenomaan ymmärrä mikä saa ylittämään sovinnaisuuden rajat.

Onkohan noi läpsyttelijät oikeasti seksistisiä, eivät koe että naisilla on 100% sama ihmisarvo kuin miehilläkin, tällaista olen pohdiskellut.

Tiina kirjoitti...

Niin, hmm, mistähän se voisi johtua, että sulle ei tullut sellaista fiilistä? Ehkä siitä että olet mies? :D

En tiedä seksistisyydestä mutta ainakin ihan helvetin tyhmiä ihmisiä, jotka aivan liian harvoin saavat samalla mitalla takaisin. Takaisin kouriminenhan olisi varmaan paras puolustus, mutta kuka niihin nyt haluaa kajota, yök.

Tsekkailin muuten tuota asiaa tarkemmin ja huomasin, että kaikkialle on tuo uutinen kopioitu lähes sanatarkasti poliisin nettisivuilta. Eli poliisi on syyllinen tähän "erehtyi läpsäisemään" -sanamuotoon.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi varmaan sanoi noin, koska pahoinpidelty sanoi noin.

Tiina kirjoitti...

Voi hyvinkin olla.

Alcinoe kirjoitti...

Niin no siis se erehtyi siinä, kenen tuntemattoman takapuolta voi seurauksetta läpsiä. Mä vastustan ehdottomasti tässä uutisoinnissa sitä, että nainen on ihan passiivinen objekti koko uutisessa. =)

--KATA-- kirjoitti...

Läpsijöitä kannataa kyllä aina läpsästä takaisin.

Charlatan kirjoitti...

Takapuolelle läpsiminen on inhottavaa, ja sitä ei kyllä kukaan todellakaan tee EREHDYKSESSÄ.

Brim kirjoitti...

Läpsäisi "erehdyksessä"? Miksi hän erehtyi luulemaan naisen takalistoa? Tuollaisia "erehdyksessä" läpsijöitä saa vapaasti läpsäistä nekkuun, mieluiten lujaa ja pitkällä saatolla.

Paheksunnan kirahvi paheksuu.

Elegia kirjoitti...

Jospa nainenkin sitten erehtyi vetämään miestä pataan sen jälkeen kun mies erehtyi taputtelemaan naisen peppua? ;D

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaisia "erehdyksessä" läpsijöitä saa vapaasti läpsäistä nekkuun, mieluiten lujaa ja pitkällä saatolla.

Ei saa. Miksi saisi? Ihmisten koskemattomuus on laissa suojattu, vaikka siitä lipsutaankin joskus erityisesti naisten harjoittaman väkivallan suhteen. Tuollaisilla läpsijöiden läpsijöillä pitäisi olla vihanhallintaterapia varattuna.