9. maaliskuuta 2009

Do wah diddy diddy dum diddy doMinulla on ollut tämän lukuvuoden aikana käytettävissäni (eli jäljellä) enää kuusi (6) opintotukikuukautta. Koska olin töissä tuossa välillä, niin lykkäilin noita opintotukikuukausia eteenpäin, että saisin nyt tässä keväämmälläkin rahaa. Minulle tuli yllätyksenä, että kun peruin opintorahan säästääkseni tukikuukausia, niin sain siitä huolimatta asumislisän. Se oli tietysti positiivinen yllätys. Eilen kuitenkin luin vähän tarkemmin tuota opintotukipäätöstäni ja huomasin, että myös ne kuukaudet jolloin on saanut pelkkää asumislisää, edellyttävät opinnoissa edistymistä. Siinä vaiheessa kurkkuani alkoi kuristaa, koska en ole suorittanut tänä vuonna paljonkaan opintoja ja samaan aikaan vaadittavien opintopisteiden määrä kasvoi kohisten korvissani ja sumisten silmissäni. No eipä siinä mitään. Hetken hyperventiloituani tutkin tilannettani, suoritin laskelmia ja tein jonkinlaisen opintosuunnitelman kevääksi, koska en tosiaan halua ensi vuonna maksella mitään kelalle takaisin. Yhden kurssin, joka alkaa ensi viikolla, ja muutaman tentin jälkeen minulta puuttuu vain yksi opintopiste kelan vaatimuksista. Tuskinpa ne niin pienen rippusen vuoksi rupeavat ainakaan mitään takaisin perimään. Ja voihan sitä kesällä tehdä jonkun ihan pienen tentin, jos ihan pakko on. Toivottavasti nyt pysyn tässä loistavassa suunnitelmassani. Hyvä minä!

Eipä tässä nyt niitä töitäkään ole kauheasti ollut tarjolla, joten opiskellaan nyt sitten ihan oikeasti pari kuukautta. Kesän aikana täytyy sitten tehdä jonkinlainen linjanveto, että yritänkö hankkiutua syksyllä ihan oikeisiin töihin vai vedänkö ensi lukuvuoden aikana sinnillä ja sossun rahoilla sen kandin tutkinnon. Joka kiinnostaa melkein yhtä paljon kuin kilo pas... kakkaa. Kandin tutkielmaa minun ei tarvitse kirjoittaa, joten olen sen suhteen voiton puolella, mutta sitten on kaikenlaisia erittäin ikäviä peruskursseja, jotka pitäisi saada suoritettua. Kuten nyt matematiikkaa ja ohjelmointia, yäk. Ja se viime syksyn tutkintouudistus laittoi tietysti muutenkin koko pakan sekaisin. Täytyy miettiä.

No, se siitä. Loppukevennykseksi vähän hakusanoja taas vaihteeksi.
 • helvetin vista (hyvin sanottu)
 • tiina hieroja (en ole, mutta niskani on niin jumissa että voisin kyllä mennä hierojalle)
 • miten blogspot ajastus toimii (no laittaa sen ajan tulevaisuuteen ja julkaisee)
 • Pölly tiina (en oo pöllyissä, pois se minusta!)
 • Volbeat joka biisi kuulostaa samalta (veit sanat suustani)
 • Missä iässä parta kasvaa? (toivottavasti ei missään iässä ainakaan minulle)
 • tietoturvakeskus ei avaudu vista (koska se on ihan paska)
 • alexi laiho on tosi lyhyt (kiva tietää)
 • askartele sanomalehdistä kassi (ei kannata ainakaan sadesäällä käyttää)
 • "saimi.hoyer(at)" (joo... toi on varmaan jotain javakoodausta)
 • mikätin (esine josta ei tiedä mikä se on)
 • naurukuolema (tulee olemaan kohtaloni)
 • joskus blogspot (melko spesifi haku)
 • karvaa poskissa (kaikilla varmaan on vähän karvaa poskissa, toisilla enemmän kuin toisilla)
 • suomen seksikkäin hynynen (mä en tiedä onko niillä jotain suvunsisäisiä seksikkyyskilpailuja)


Postauksen kuva Natalie Dee.

8 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Kiva,kun ei oikeestaan tarvi enää edes kommentoida, sen kun ruksaa oikean vaihtoehdon! Laiska minä tykkää. :D

Tiina kirjoitti...

Eikä! Ei saa!
No onneksi kommentoit kuitenkin. :D

Dårka kirjoitti...

Viime keväänä oli kyllä aika menoa kun todistuspyynnöt piti jättää. Ensinnäkin aivan hirveät jonot, kun muutama muukin halusi ja toisinnakin jos suoritusotteesta näyttäisi puuttuvan yksi kieliopintomerkintä ja sitä ei löydy kahdenkaan eukon toimesta,

- Sinulta näyttäisi puuttuvan yksi kielisuoritus.

- Ei puutu.

- Ei täällä ole asianmukaista merkintää, joten emme voi ottaa todistuspyyntöä vastaan

- Kyllä minulla on siitä suoritusmerkintä keväältä 2004.

- Ei täällä kyllä ole...

- ...


niin olemme hyvin lähellä hätäkakkaa. Ja eikun laitokselle selvittämään asiaa ja sitten takaisin, koska tottahan se merkintä löytyi ja se oli olemassa koko ajan. Fuckin' puusilmät. Eivät edes päästäneet jonossa etuilemaan vaikka vika oli puusilmäeukoissa.

Vieläkin nyppii

Tiina kirjoitti...

Argh! Voin uskoa, että tuossa kohtaa saattoi pari kylmää hikipisaraa nousta otsalle!

hdcanis kirjoitti...

Ainakin aikaisemmin oli niin, etta vaikka se vaadittu opintopistemaara ei tulisikaan tayteen niin takaisin ei rahoja perita, silloin vaan katkaistaan opintotuki jonka maksua jatketaan sitten kun tietty maara pisteita on taas kertynyt. Oletan etta systeemi ei ole muuttunut.

Takaisinperintaa opintotuista tehdaan vain jos olet tienannut yli tulorajojen.

Tiina kirjoitti...

No mutta tuohan on aika tyhjä uhkaus, jos opintotukikuukaudet on jo käytetty loppuun? Yksi kaverini tappelee kolmatta vuotta siitä, että maksaako opintotukia takaisin kelalle vai ei, eikä se liity yli tulorajojen tienaamiseen ollenkaan.

"Opintotuen lakkauttamisen lisäksi edellisenä lukuvuonna maksetut opintotuet voidaan periä takaisin, jos opiskelija on ilmeisesti laiminlyönyt opintojaan. Opintotukilain 5b §:n mukaan näin voidaan menetellä, jos opiskelijalla ei ole lainkaan opintosuorituksia ja olosuhteista ilmenee, ettei opintoja ole ollut tarkoituskaan harjoittaa päätoimisesti."

hdcanis kirjoitti...

Kas, tuo on sitten kai muuttunut, viela muutama vuosi sitten oli noin kuten kuvasin, ja perimatietona sitten kiersi vinkkeja siita etta mista kursseista irtoaa helpot ovarit vaikkei niita jarkevasti saisikaan sovellettua tutkintoon (mm. joidenkin alojen approkurssit siina vaiheessa kun oli jo tehnyt niita kumu-kursseja...)
Ja siina vaiheessa kun ne kuukaudet olivat loppumassa se tosiaan oli tyhja uhkaus.

Niin, itsellakin oli jossain vaiheessa pari kuukautta tuki poikki :)

Tiina kirjoitti...

Joo, en mäkään usko että ne ihan ensimmäisenä alkaa takaisin niitä periä, mutta mä en ole ihan tosissaan suorittanut tähän mennessä tänä lukuvuonna kuin yhden kurssin. Ja se varmaankin näyttäisi niistä siltä, että ei ole ollut aikomustakaan opiskella päätoimisesti. Ja parempi ottaa nyt varman päälle, niin ei tarvi sitten alkaa mitään selvitelläkään niille. :)