14. helmikuuta 2008

Joka tytön selviytymisopas

 1. Opettele vaihtamaan lamput, sulakkeet yms. itse.
 2. Opettele tekemään ruokaa ja leipomaan. Ja muista olla pullantuoksuinen.
 3. Ole aina iloinen, älä koe negatiivisia tunteita.
 4. Jos koet, niin pidä ne ainakin itselläsi.
 5. Älä ole hysteerinen.
 6. Huolehdi itsestäsi, näytä ja tuoksu hyvältä, mutta älä ole turhamainen ja pinnallinen.
 7. Ole kaunis, hauska ja älykäs samaan aikaan.
 8. Ole mielellään myös vahva ja heikko samaan aikaan.
 9. Älä ole vaikea, mutta älä myöskään ole helppo.
 10. Pukeudu yhtä seksikkäästi kuin itänaapurin naiset.
 11. Älä kuitenkaan hermostu siitä, jos mies ei keskustellessa pysty katsomaan kaula-aukkoasi ylemmäs.
 12. Älä vaivaudu puhumaan naisten oikeuksista, koska miehilläkin on oikeudet.
 13. Älä ole ikinä harrastanut seksiä kenenkään muun miehen kanssa, mutta ole silti hyvä sängyssä.
 14. Älä ikinä kritisoi miestä.
 15. Äläkä ainakaan yritä muuttaa miestä.
 16. Ota negatiivinen palaute rakentavasti ja tilaisuutena oppia.
 17. Pidä vääränlaiset ajatuksesi itselläsi.
 18. Mies vain osaa käyttää teknisiä laitteita sinua paremmin, totu siihen.
 19. Älä sano jälkeenpäin, että "minähän sanoin".
 20. Siivoa, jos sotkuisuus kerta häiritsee sinua.
 21. Älä ikinä odota mitään, niin et pety.
 22. Elämä on helpompaa, kun ei tarvitse ketään.
 23. Älä paljasta heikkouksiasi.
 24. Älä päästä ketään niin lähelle, että voi sattua.


36 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Nämä kaikki omaksumalla voi tietysti päästä jopa kynnysmaton tärkeään pestiin! iih

Tiina kirjoitti...

Joo. :D

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen! Mua liippa tuo kohta 20 just läheltä!
Kata(Pultti)

Tiina kirjoitti...

Vai suloinen. :D
Mulla oli ainakin hauskaa tota kirjoittaessa.

Brim kirjoitti...

Suomalaiset tytöt ja naiset: älkää missään nimessä, koskaan, milloinkaan harhautuko pukemaan itänaapurissa asuvien kanssasisartenne tavoin.

Minusta suomalainen nainen pukeutuu sata kertaa paremmin kuin venäläinen: suomalainen nainen pukeutuu tyylikkäästi, arvokkaasti ja hillitysti, ja irrotellessaankaan ei ylitä hyvän maun rajoja. Tulen surulliseksi, jos suomalaiset naiset rupeavat pitämään leopardikuosia ja piikkikorkoisia saappaita minihameiden kanssa ja viiden sentin pakkelia pöyhittyjen hiusten kera. Se on mauttoman ja halvan näköistä.

Suomalainen nainen on seksikäs vaelluskengissäkin (minä oikeasti tykkään siitä jos nainen käyttää vaelluskenkiä).

Minä olen suhteessa se, joka leipoo ja laittaa ruuan. Satun pitämään ruuanlaitosta ;)

Toivon että minun sukupolveni miehet ovat tuossa tekniikka-asiassa vähän fiksumpia. Ainakin Tiina ja Annikki ovat minua selvästi parempia tietotekniikka-asioissa, vaikka en itsekään ole mikään pikkutekijä. Ja naispuolinen serkkuni on niin hyvä kuski, että autokoulussa ollessaan koulun omistaja sanoi, että jos serkkuni haluaa autokoulun opettajaksi opiskella, niin heidän firmassaan olisi varma työpaikka sen jälkeen, ja oli kuulemma paras kuljettaja pitkiin aikoihin.

Tekniikkadissaaminen sukupuolen perusteella on kerta kaikkiaan vain noloa ja munatonta.

Tiina kirjoitti...

Vaelluskenkiä mulla ei ole, mutta käykö tennarit?

Erityisesti it-alalla sitä naisena aika usein törmää siihen, että joku mr. nobody alkaa neuvoa minua (!) jostain ihan järjettömän simppelistä tietokonejutusta, kun minun olisi tarkoitus auttaa ko. hemmoa. Sitten vaan olen että joo, toki, ja yritän olla vetämättä sitä tyyppiä näppiksellä kaaliin.

Brim kirjoitti...

Vetäisepä joskus, ehkäpä oppisi. Tai laita tahallasi tyypin kone lukkoon ja ruudulle juoksemaan teksti "osaatkos purkaa tämän, herra tietotekniikka?"

Annikki kirjoitti...

Jaa, ei ole minun hoteisiin vielä ruuanlaittointoista sattunut. Tulisi varmaan kauhanvarresta kamala tappelu.

Brim voisitkin kerätä kunnon miehistä (lue: itsesi kaltaisista) jonkin tietokannan nettiin, josta tällaiset avuttomat naiset voisivat helposti käydä noukkimassa omansa talteen.

-eijei, suomi24 ei täytä vaatimuksia. ups - eihän naisilla saa olla vaatimuksia. :D

Tiina kirjoitti...

:D Ehkä joskus viimeisenä työpäivänä voisi kostaa kaikille.

Annikki kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Annikki kirjoitti...

ups, tuli kaksi kertaa. Naisena ei pidä jankuttaa..

Tiinastahan minä saankin uuden atk-tuen, koska oikeasti olen ihan pihalla, kukaan ei vain tiedä siitä.

Tiina kirjoitti...

Annikki, eihän meillä toki mitään vaatimuksia ole. ;D

Tiina kirjoitti...

Joo, atk-tukena toimiminen on ihanaa! *rakastus*

Muusikotar kirjoitti...

Eksäni aikoinaan romanttisella hetkellä totesi kauniisti että tuoksun keitetyltä makaronilta. Sehän on miltei sama kuin pullantuoksu, riiight? Joohan?

Tiina kirjoitti...

Kyllä, kyllä. Eikös se makaronikin ole jostain vehnästä tehty...

Annikki kirjoitti...

hmm, ehkä eksäys meni sitten ihan oikeaan osoitteeseen..

Nyt kun luin juuri Gunnar Mattssonin Prinsessan, nousivat odotukset taas uusiin korkeuksiin: siinä mies on vaatimattomassa 26 vuoden iässä tavannut Hodkinin tautia sairastavan naisen ja meni siitä huolimatta naimisiin, ja kaikki esteet voitettiin ja sitten se oli vielä tositarina. Voi kerpele.

Annikki kirjoitti...

Että niinkö siinä on sitä sitoutumista, nih!

Tiina kirjoitti...

Toisilla sitä käy säkä.

Annikki kirjoitti...

Juu, ensin tappavan syövän ja sitten miehen, nii.

Tiina kirjoitti...

No joo, ehkä ei sen syövän osalta...

Lumi kirjoitti...

Aika hyvä :)

Kami kirjoitti...

Minä en vihaa mitään niin paljon kuin ATK-tukena olemista, se että väännän webbisivuja, ei tarkoita että tietäisin tietokoneista kaiken, tai edes paljon, mutta siltä se vaan ihmisten silmissä tuntuisi näyttävän. Olenkin viimeaikoina koittanut pitää pääni kiinni työstäni kun tapaan uusia ihmisiä. Toinen on nämä "Teetkö mulle webbisivut?"-ihmiset.

Naisten tekninen osaamattomuus on ihan saissea. Toisekseen esim. tietokoneiden normaalikäyttöön liittyvät asiat ovat äärimmäisen yksinkertaisia, eivätkä vaadi oikeastaan mitään ja koko ajan vähemmän.

Ainut mikä oletettuun teknisen osaamisen puutteeseen voi vaikuttaa on kiinnostuksen puute. Ainakin mitä sivusta olen seurannut, naiset enemmän hyödyntävät kuin tunaavat ja säätävät kaikkea.

Toisaalta, ei minun kavereista monikaan osaa edes käyttöjärjestelmää asentaa tai pitää omaa konettaan sen verran lutikoista vapaana pornoa surffatessaan ettei tarvitsisi olla neuvomassa.

Sitten on tietysti niitä jotka ohjaavat koko kämppänsä toimintoja wlanilla ja bluetoothilla ja koodavat itse softaa virityksiinsä. Vastaavalla tavalla käyttäytyviä naisia en tunne yhtäkään.

purrrrina kirjoitti...

Brimin kommentti oli niin hyvä, että taidan alkaa vokottelupuuhiin täällä Tiinan kommenttilootassa... ;-) *wirn* Tosi juttu, että tuommosta mä arvostan miehessä ja ihmisessä ylipäätään. :) Tänäkin päivänä tapaa uskomattoman määrän juntteja, jotka yrittävät ylläpitää sukupuolten epätasa-arvoa kunniassa, että freesi poikkeus joukossa saa hymyilemään. Uskoni ihmisiin kasvoi hitusen verran. :)

Kivaa viikonloppua!

Tiina kirjoitti...

Lumi :)

Kami, luulen, että pointti on juuri se kiinnostus. Mäkään en tunne yhtään naista, jota kiinnostaisi tuollainen varustelu ja tuunaaminen.
Mä olen törmännyt muutamankin kerran elämässäni siihen, että olen yrittänyt sanoa miehelle, että sen homman varmaan voisi tehdä näin, mutta mies ei usko ennen kuin tunnin väkertämisen jälkeen lukee asian ohjekirjasta ja huomaa, että asia kuuluu tehdä juuri niin kuin minä olin sanonut...

Purrrrina, pidetäänpäs ne kädet siellä omalla puolella... ;)
Tuollaiset miehet ovat kyllä ihan piristäviä poikkeuksia, toivottavasti ei kuitenkaan vähemmistö.

DorianK kirjoitti...

Tuo osaamisen sukupuolittaminen on hieman kaksipiippuinen miekka. Toisaalta on ihan kiva, jos naiset pyytävät miehiä vaihtamaan lamppujaan. Jos eivät pyytäisi, ei meillä olisi enää mitään käyttöä. Toisaalta roolituksessa on se ongelma, että sitten minun pitäisi miehenä ilmeisesti tajuta myös jotain esimerkiksi autoista (no, sen verran tajuankin, että yleensä niissä on ratti, muutamia renkaita, suuri kauha ja potkurit).

Kami (& muut), myös ihmisen leivänansaintatavan perusteella tehtävät oletukset ovat ihan dorkia. Tunnistan tuon säätämis- ja tuunaamisinnon teknisten laitteiden kanssa myös omasta nuoruudestani. Tunnen kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät tai ovat tehneet tuollaista työkseen, ja nykyään heidän kaikkien kotiin tehtyjen ostoksiensa tulee toimia suoraan pakkauksesta vedettynä, tai tavara lähtee takaisin kauppaan. Ei sitä keskiäkäisenä enää jaksa säätää, kun elämä on kuitenkin liian lyhyt moiseen.

Ja Annikki, itse en tuota Prinsessan tositarinaa tunne, mutta veikkaan, että viimeistään 28-vuotiaana se mies on alkoholisoitunut m*lkku, joka käy vieraissa. Ainakin niin ajattelemalla voi yrittää lohduttautua. Tavallaan.

Tiina kirjoitti...

DorianK, no kyllä miehille ehkä jotain muutakin käyttöä löytyy kuin lamppujen vaihtaminen. Keksin heti ainakin yhden, missä mies on välttämätön (minulle).

Monestihan se on niin, ettei niitä töitä oikein halua tuoda kotiin. Kyllä mäkin ostan tietokoneeni mielellään ihan kokonaisena, vaikka sellaisen osaisin kootakin.

DorianK kirjoitti...

Tiina,

Keksin heti ainakin yhden, missä mies on välttämätön (minulle).

Ai niin, sinulla ei ole tiskikonetta?

Tiina kirjoitti...

No ei sitäkään, mutta itse ajattelin imurointia. Kun ei ole sellaista imurirobottia, joka hoitaisi sen homman itsellään.

DorianK kirjoitti...

Kun tuossa aiemmin valittelit imuroinnin ikävyyttä, minulle tuli heti sellainen robo mieleen (ei ehkä niinkään siitä valittelusta kuin imuroinnista, mutta joka tapauksessa).

Käsittääkseni niitä saa myös sellaisina tuunattavina malleina, joille saa itse syöttää käyttäytymismallin piuhaa pitkin koneelta. Niille kai järkätään jotain kisojakin.

Miehenä tietysti toivon, että ne kielletään epäinhimillisenä uhkana ihmiskunnan jatkumiselle.

Annikki kirjoitti...

Uh, onneksi olen ihan todistettavasti kykeneväinen onnellisuuteen ihan yksinäänkin. Täytyy vielä vaihtaa raha-ammattiin, niin ei tarvitse bongailla edes elättäjää.

Eeva kirjoitti...

Minä en ainakaan näin äkkiseltään keksi miehelle muuta korvaamatonta toimintoa kuin siittiöiden tuottamisen. Ainakin tuo omani on sitä varten hankittu.

Tiina kirjoitti...

DorianK, haluun sellasen robon ja vien sitä sitten kisoihin ja se voittaa kaikki palkinnot! Sitten ei tarvitse miestä enää edes näyttelykappaleeksi.

Annikki, onneksi sekin mahdollisuus on olemassa.

Eeva, onko miehesi tietoinen ainoasta käyttötarkoituksestaan? :D

Eeva kirjoitti...

Taitaa se olla tietoinen. Nojoo, käytän sitä kyllä myös kissan korvikkeena. Välillä tekee mieli paijata ja olla paijattavana, ja siihen tuo mies on ihan kätevä. Osaahan se mm. tiskata ja pestä pyykit, toisin kuin kissa. (Kissaa ei ole, koska olen allerginen.)

Tiina kirjoitti...

Niin, ja miehellä on myös vähän isompi kainalo kuin kissalla.

DorianK kirjoitti...

Jos pitää kissoista ja tuon kainaloaspektinkin ottaa huomioon, miehen sijasta voinee ottaa amurinleopardin. Se pärjännee niissä nopeuskisoissakin paremmin kuin ym. Roombat. Ja siitä kaverit olisivat varmasti kateellisia!

voimissain kirjoitti...

Voi, voi missä ovat nämä ohjeet olleet silloin kun niitä olisi tarvinnut. Kun tämän kaiken olisi tiennyt kuinka monelta sydän surulta sitä olisikaan selvinnyt... :)

Täällä taas pitkästä aikaa. Oli kiva huomata, että oli piristävää luettavaa.