8. helmikuuta 2008

Mikättimiä ja äänestystuloksia

Jaahas. Tuo äänestys päättyi tänään ja lopputulos on seuraavanlainen: Kermavaahto oli vaihtoehdoista kaikista suosituinta. Jopa 78 % äänestäneistä tykkäsi kermavaahdosta. Myös hieman yli puolet äänestäjistä antoivat äänensä mansikkahillolle ja Runebergin tortulle. Vain 28 % tykkäsi mantelimassasta ja porkkanoille äänensä antoivat säälittävät neljä ihmistä. Yhteensä ääniä annettiin siis 221 %. (No heh heh, eihän niitä nyt noin voi yhteen vaan mennä tylysti laskemaan).

Mutta sitten mielenkiintoisempiin aiheisiin, eli niihin mikättimiin. Laitan kuvia noista ja toivon, että joku kertoisi minulle, mikä noiden esineiden käyttötarkoitus oikein on. Villejä arvauksia otetaan vastaan. (Kuvat saa klikkaamalla isommiksi lähempää tarkastelua varten).


Mikätin 1:

Kyseessä on tuollainen valkoinen noin postikortin kokoinen muoviläpyskä.
Kuten huomaatte, se on ikään kuin tasku, jonka sisään voi ehkä laittaa jotain. Mutta mitä ja miksi?
Mikätin 2:

Tämä on todella mystinen vekotin. Kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa.

Mikätin 2 edestä. Vekottimen päällä on tuollainen valkoinen lipare, jonka voi painaa tuon jutun sisään ja sitten tuolta toisesta päästä tulee ulos jotakin jännittävää, jonka esittelen viimeisessä kuvassa. Tässä tilassa vekotin on siis noin 6 senttiä leveä ja 7 senttiä korkea. (En huomannut laittaa kuvaan mitään, mikä suhteuttaisi tuon kokoa). Eli se on tuossa kuvassa oikeastaan aika luonnollisessa koossa, ainakin minun näytölläni.Mikätin 2 takaa. Takaosassa on nappula, josta painamalla tuo valkoinen lipare pompsahtaa ulos, mikäli on ollut painettuna sisään.Sen valkoisen lipareen alas painamalla vekottimen sisältä sitten tulee tuollainen harmaa, sileä ja pehmeä kieli esiin. Mikä on sen funktio, kysyn vaan?
Tietoja, veikkauksia ja arvauksia otetaan vastaan kommenttiosastolla. En nimittäin todellakaan tiedä mitä noilla tekisin. Jonkinlaiseen hyötykäyttöönhän ne on pakko saada!

12 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Tuo Ernesti ja Poika -mikätin on varmaan liippi. Että jos hyvinkin tirskahtelee ihmisten jutuille vaikkapa blogistanissa kulkiessaan, voi liipata ruudun puhtaaksi. Tai jos nauraa päin näköä jollekin kaverille sattumoisin (niin että roiskuu), voi ystävällisesti liipata hänen mahdolliset silmiklasinsa kirkkaiksi.

Nokia-mikättimen välissä voi säilyttää jotain ihkuu, esim. Love is..., kiiltsuu. Koskaan ei tiedä kuka ja missä haluaa vaihtaa kiiltsuja.

Tiina kirjoitti...

Sitä tulee kyllä monesti pärskittyä blogistaniassa kulkiessa, joten liippi on siinä mielessä kätevä. :D

Tuo Nokia-mikätin on siis molemmista päistä avoin, joten ne kiiltsut saattavat paeta toisesta päästä, jos ei ole tarkkaavainen.

Mymskä kirjoitti...

Ai joo, liippi! Sellaisen minäkin tarvitsisin. :D

Tiina kirjoitti...

Siis onko tää liippi ihan oikeasti joku tunnettu esine... *silmien pyörittelyä*
:D :D :D

Riikkis kirjoitti...

Tuo Oharin versio oli kyllä NIIN hyvä, että tässä ihan menee umpisolmuun eikä meinaa keksiä mitään.

Nuukia-läpykästä tulee mieleen vaan semmonen tasku mihkä voi laittaa lapun jossa on tärkeitä asioita kirjotettuna, esimerkiksi oma nimi tms. Sit voi tiukan paikan tullen ottaa tommosen asiallisen näkösen Nuukia-taskun ja tutkia sitä ja samalla salaa kattookin, että kukas mä olinkaan.

Ja tuosta toisesta tulee mieleen ehkä siksi että kirjoitit kielestä, henkilökohtaiseen hygieeniaan tarkoitettu kielenpuhdistin.

Nää oli nyt enemmälti tällei Valehtelijain klubi -linjalta, oikeesti ei niin mitään hajua.

Eeva kirjoitti...

Minä en tunne moista esinettä, mutta loogisen tuntuinen käyttötapa olisi minustakin jonkinlainen pyyhkiminen. Onko tuo harmaa pinta mikrokuituliinaa tai vastaavaa?

Tiina kirjoitti...

Riikkis, tuo nuukia-läpyskän käyttötarkoituksesi oli kyllä niin hyvä, että tuli melkein liipille käyttöä. (Eli pärskin näytön märäksi). :D
Kielenpuhdistinkin on ihan hyvä. :D

Eeva, jotain sellasta hyvin pehmeätä se on, ei ehkä ihan mikrokuituliinaa kuitenkaan...

sade kirjoitti...

Noukialaisesta en tiä mitään, mutta tuota jälkimmäistä veikkaan liipiksi minäkin. Mulla on töissä vähän samantyyppinen judanssi, mutta ei siinä ole tommoista hienoa nappulaa. Mulla on vaan sellainen tyhmä korkki, jonka saa tuon harmaan systeemin päälle. Näyttöä olen sillä pyyhkinyt ja toivon, että se sitä varten on.

Tiina kirjoitti...

No se on positiivista, jos edes toisen vekottimen käyttötarkoitus selvisi. :D
En kyllä osannut kuvitellakaan mitään liippiä...

DorianK kirjoitti...

Nokian tuote vaikuttaisi olevan hyvä väline valokuvien (tai miksei muidenkin kuvien) kopiointiin. Kuva sinne kalvon alle ja tussilla sitten jäljentämään päälle, niin a vot! Miinuksena mainittakoon laitteen kertakäyttöisyys (ellei kopioi hyvin pieniä kuvia, joita mahtuu kalvolle useita). Hieman päivitetty ja brändätty versio voipaperista, siis.

Tuo liippi on mitä monikäyttöisin vekotin, ja sitä voi käyttää vuoropäivinä monitorin pölyharjana ja pullasutina.

Tiina kirjoitti...

Aivan sairaan hyvä idea! Mikseiköhän kukaan ole aiemmin keksinyt tuollaista mullistavan uutta kopiointitekniikkaa?

Poplar kirjoitti...

Voisko sitä Nokian läpykkää käyttää hiirimattona? Muovin väliin voi aina vaihtaa mielialaa vastaavan kuvan tai vaikka viestiä kanssatyöskentelijöille tätä kautta harmituksensa määrää, ilmaista puoluekantaansa tai vaikka sovittaa matto puseron väriin sopivaksi. Tai sitten laittaa sinne talteen tärkeitä muistilappuja, jotka täytyy muistaa, kun ne muuten aina hukkuu työpöydälle muiden papereiden väliin. Tuntuu että post-it -lappujen liiman laadussa on tingitty. Ehkä tämä läpyskä auttaisi?