Vähän kuvia eiliseltä. Osa kuvista saattaa olla vähän hämäriä koska... no, siellä ei ollut valoja. Minun näytölläni ne näkyvät oikein hyvin, mutta jos näyttösi on kovin tumma kuvaltaan, niin sitten en tiedä näkyykö joistain mitään.
Perttu Pesä höpisee ennen valojen sammuttamista.
Ville Leinonen trubadurisoi savuverhon takana.
Jätkänkynttilä tulessa.
Valot on pois.
Burn Baby Burn -tulishow.
Ihmisiä pimeässä. Ihan oikeastihan keskustaa nyt ei ihan pimeäksi saanut tai edes yritetty saada, varmastikin ihan jo yleisen turvallisuuden nimissä.
Kamerani akku alkoi vedellä viimeisiään, joten Pauli Hanhiniemestä en saanut tämän parempaa otosta. Ehkä sen tuosta tunnistaa. Ehkä ei.
Keskustori vähän kauempaa.
Vanhasta kirkosta en saanut napsaistua kuvaa kuin katosta ja sen jälkeen kamerani akku sanoi kokonaan sopimuksensa irti. Siihen loppuivat siis kuvat sitten.
Kuvat saa klikkaamalla isommiksi.
29. maaliskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
9 kommenttia:
Pohdin etta pitaisiko alkaa nillittamaan niista CO2-paastoista mita noista kynttiloista, lyhdyista yms tuli...mutta en taida viitsia :)
Niin no, jo pelkästä hengittämisestä tulee hiilidioksidipäästöjä, jos nyt pilkkua ruvetaan viilaamaan.
Nii, ja kun Ruusa Meriläinen pieraisee Tampereella, niin se aiheuttaa taifuunin Aasiassa.
Näyttää olleen hyvä fiilis :)
Anonyymi, no näinkin voi olla.
Aimo, oli oikein mukava tapahtuma. :)
Anteeksi mutta en ihan käsitä ekotekoa siinä, että ollaan tunti ilman valoja sitten kuvataan tapahtumaa ja laitetaan siitä tietoa bloggeriin, youtubeen ja feisbuukkiin jotta varmasti se ekologisuusaspekti saataisiin kumottua..
Mutta ihan paskaahan noi tempaukset on, marginaalinen hyöty ja hirvee humu koko jutusta.
Saat anteeksi.
Käsittääkseni kyse oli kai enemmän siitä, että saadaan ihmiset ajattelemaan sähkönkulutustaan kuin siitä että se yksi tunti nyt olisi pelastanut koko maailman. Asennemuutos oli avainsana. Ja kyllähän tuo kampanja Suomessakin säästi jo (kuulemma) yhden pikkukaupungin vuorokauden sähköntarpeen.
Se on sääli, että maailmassa on niin paljon ihmisiä joilla on tuollainen asenne kuin sinulla, niin mikään ei koskaan tule muuttumaan.
Anteeksi, että edellinen kommenttini oli niin vahvasti asenteellinen -sen olisi voinut varmasi kirjoittaa jotenkin kehittävämminkin..
Tiedän, ettei kyse ollut maailman pelastamisesta, vaan siitä ihmisten herättelystä. En vain voi olla miettimättä, mitä kaikkea sillä mainoskampanjan rahoilla olisi voinut kustantaa. Tai olisiko voinut tehdä kampanjaa, joka olisi kannustanut ihmisiä muuttamaan kulutustottumuksiaan ihan arkielämässä, ei vain yhtenä päivänä. Tai olisiko Suomi tai Helsingin kaupunki esimerkiksi voinut sitoutua johonkin pysyvään sähkönsäästämiseen, ymmärrät varmaan mitä ajan takaa.
Tuosta maailman muuttumisesta olen valitettavasti samaa mieltä, mutta ikävä kyllä asia ei taida olla niin yksinkertainen että jos asennevammaiset ihmiset itseni mukaanlukien saadaan uskomaan tulevaisuuteen, maailmakin pelastuisi. Enemmän olen huolissani EU-politiikasta ja kapitalismista, mutta joidenkin taloustieteilijöiden mukaan sekin saattaa muuttua parempaan tämän laman aikana: On keksittävä toisenlaiseen järjestelmään nojaava yhteiskunta, kun kapitalismi ei enää kanna.
Se vasta olisi hienoa. Ja tiedoksi sinulle, kyllä mä olen ihan kiltti asennevammainen ja istun läppärini ääressä ilman valoja, ja kierrätän ja telkkariakaan ei löydy. Tuli niin paha mieli tuosta loppulauseestasi ;)
Nooh. Sinä itse sitten käytit sanaa asennevammainen, enkä minä.
Jotenkin sitä ennakkoon vaan osaa aina tämmöisissä jutuissa odottaa, että joku tulee sanomaan että ihan turhaa vouhotusta jne. Pahoittelen jos olin tyly vastauksessani.
Olisihan toki tosi hienoa, jos Suomen isoimmat kaupungit esimerkiksi sitoutuisi johonkin tuommoisiin juttuihin, mutta kaikkeahan ei aina voi saada.
Tuo kampanja on alunperin lähtöisin Australiasta ja on WWF:n kampanja, joten syyllistä täytyy lähteä etsimään jostain Suomen rajojen ulkopuolelta, että miksi tehdään näin eikä noin. Musta on kuitenkin ihan hienoa, että useampi kaupunki Suomessa lähti ihan konkreettisesti mukaan tähän juttuun. Tuskin siihen Tampereella ainakaan kovin pitkää penniä tuhlaantui.
Ja mä todella toivon myöskin, että lama tekisi hyvää (tai siis huonoa) tälle kapitalismille.
Lähetä kommentti