7. joulukuuta 2007

Gabba gabba hey

Mää kokeilen tätä toistenkin harjoittamaa murrebloggaamista tänää. Tää o muuten aika vaikeeta. Pitää sanoo näitä lauseita ääneen, että hoksaan miten sanon nää oikeesti. Onneks oon yksin kotona, niin kukaan ei piä hulluna.

Tänään en oo tehny oikeestaa mitää kerrottavan arvosta. Imuroin koko kämpän putskliiniks, tai ainaki melkee. Löyty sellasii muaki isompia villakoiria nurkista. Niillä tais olla jalakki jo. Sellasista nurkista meinaa, joita en ookaan hetkeen imuroinu. Tuli niin kuuma siinä imuroiessa, että ny paleltaa. Jou'uin hakeen viltin ympärilleni, etten vallan jäätyny.

Koko aamun ja päivän vattassa kiärsi. Ihmettelin vähä, että onko tää nyt joku tiatokonevirus, ku muuallakin netissä on vattat myllänny. Joulutortutki saattaa olla yhdistävä tekijä. Leipasin eilen meinaa sellasiaki. Minen kyllä heittäytyny laattaan, vaikka melkeen ois ehkä kantsinu. Mutta kyllä se siitä ny sitten pikkuhiljaa o menny paremmaks. Vettäkää meinannu uskaltaa juada, kun niillä siälä Nokialla on ollu sitä kakkaa veessä. Mut onneks ysiviisseiskan nettisivuilla sanottiin, ettei Tampereen veessä oo mitää vikaa.

Tänään pitää kattoo toi uuempi versio Tuntemattomasta sotilaasta, jos ny noin myähään jaksan valvoo. Vai pitäskö mun tallettaa se. Täytyy viälä miättiä. Huamenna tulee arvovaltasii viaraita käymään kyläs, niin täytys kuitenki olla suht aikaseen jalkeilla aamulla. Kattoo ny si. En ookaan koskaan nähny tota leffaa ennen. Vaik Rauni Mollbergin oon kyl nähny joskus ihan nassukkain, samassa teatteriesityksessä oltiin kerran. Vaikken mä sitä kyllä tunnistanu, kuulin vaan juttuja, että se on se. Kerta.

No niin, kute huamaatte, nii ei mulla oo mitää murretta. Ellette sitten pyyä mua sanomaan räpsä. Sen tamperelaiset kuulemma sanoo hassusti. En mää ny satavarmaks tiiä puhunko mää justiinsa tälleen ihan koko aikaa, kuha oli tämmönen hauska kokeilu tää. Ei taia tulla tavaks kuitenkaa. Elkää pelätkö.

Joulukalenterin 7. luukusta tupsahtaa tänään jotain, joka huvitti mua hiaman. Toi vireo siis. Mutta kyä näi o nääs, että tää maailma on ihmeen ihana paikka.

YouTube

9 kommenttia:

sirenita kirjoitti...

Ai, sinäkin Brutukseni... Joku ällötysbakteeri on kai vallannut Tampereen.
Muakin hymyilytti tuo video. Mukava ralli. ;)

On muuten kamalan vaikea lukea murre-tekstiä. Vaikkakin ihan mukavaa. Mutta vaikeaa. Nih.

Tiina kirjoitti...

Varmaan yhtä vaikea lukea kuin kirjoittaakin. :D

Joo. Toivottavasti tää ällötys tästä nyt on jo menossa ohi.

Nanna kirjoitti...

Terve täältä Pohojammaalta!!

Eksyin blogiisi blogilistan kautta ja mielenkiinto heräsi kun "kuuluu luokkiin" kohdassa luki Jim Morrison... :-)

Nanna kirjoitti...

Niin joo ja ohan mulla omaki blogi, www.johnanna.vuodatus.net

Ei oo tuota salasanaa tms. Niin en saanu kuin nimeni tuonne tiedoksi...

Tiina kirjoitti...

Hei Nanna! Terkkuja Pohjanmaalle!
Kiva kun laitoit tuon osoitteen tuohon. Tämä systeemi on niin tyhmäksi muuttunut, että ei pysty enää linkittämään, jos ei ole bloggerin käyttäjätunnuksia. :(

Täytyyhän jokaisen itseänsä kunnioittavan naisen kuulua Jim Morrison -luokkaan. ;)

Alcinoe kirjoitti...

Ai niin, kotopualessa tosiaan leipastiin sitä sun tätä. Ihan olin vallan tuonkin unohtanut.

Tiina kirjoitti...

Oliko se kotopuali täällä päin vai jossain muualla?
En nimittäin yhtään tiedä mistä tuo leipaisu tuohon tuli. :D

Alcinoe kirjoitti...

Kyllä se kotopuali on ihan siinä Tampereen kyljessä. Mummoki leipas hiivaleipää kären käänteessä.

Tiina kirjoitti...

Ai niin, nytpä muistankin! Haisula.