9. joulukuuta 2007

Lunta tulvillaan on raikas talvisää...


Kuten kuvasta näette. On täällä vielä lunta. Tulee valkea joulu. Mikäli viettää joulunsa noiden kahden puun välissä.

Onneksi jouluun on vielä kuitenkin pari viikkoa aikaa. Ehtii lumi sulaa (toim.huom. jälkikäteen: tässä piti lukea "ehtii sataa lunta", mutta se sulaminen taitaa olla todennäköisempää) ja tontut ehtivät väkertämään joululahjat valmiiksi. Toivottavasti. Tälle tontulle meinaa tulla kiire. Mutta ei niistä enempää, koska tätä lukee kuitenkin osa lahjusteni vastaanottajista.

Olen siivonnut kovasti täällä ja eilen jopa leivoin mokkapaloja (tai suklaaneliöitä, what ever). Pyysin vanhempiani kahvittelemaan luokseni lauantaina ja hehän tulivat. Oli oikein leppoisaa. Harmi, ettei mikään paikka juuri ollut erityisesti rikki, koska isäni tykkää yleensä toimia remonttireiskana käydessään. Ilman korjaamista vaativia kohteita hän taitaa vain pitkästyä kuunnellessaan akkojen lärpätystä, luulen. Varmaan hän olisi vaihtanut kielet kitaraani, jos olisin vähän vihjannut, mutta minähän en tuohon anna muiden käpäliään upottaa. My precious... Mutta ne kielet tosiaan pitäisi vaihtaa. Nyt on jo kaksi poikki. Paitsi jos noista saisi vielä kalun. Olen kauhean pihi vaihtamaan uusia kieliä kitaraani, ihan kuin ne muka olisivat maailman arvokkaimpia asioita... Nyt tämä juttu kyllä poukkoilee todella oudolla tavalla.

Enivei. Nyt minulla sitten on pakastin täynnä suklaaleivonnaisia. Mokkapalojen tärkein tekijähän on se kuorrutus. Kuorrutusta täytyy tehdä aina isompi annos kuin ohjeissa käsketään. Kannattaa käyttää koko 500 gramman paketti tomusokeria, koska mihin sitä nyt myöhemminkään tarvii. Menee vain ihan hukkaan kaapin perällä se.

Sen lisäksi minulla on myös kurkku vähän kipeä, nenä vuotaa, enkä millään saa tästä postauksesta kovin johdonmukaista. Siksipä taidankin lopettaa. Illemmalla laitan musabattlen taas näin adventin kunniaksi ja samalla julkistan viime sunnuntaisen battlen tulokset. Tiedän, että olette jo aivan täpinöissänne odottaneet niitä tuloksia.

Tapaamme siis samaan bat-aikaan, samassa bat-paikassa, samalla bat-kanavalla. (Ehhehhee, olen käyttänyt tuota joskus ennenkin).

Voi itku, miten väsynyttä läppää...

10 kommenttia:

kervå kirjoitti...

Kyllä tuoreilla kielillä on aina mukavampi soittaa ja soundikin on parempi.

Kieliä voi tietenkin myös puhdistaa, jotta kirkkaus soundissa säilyisi pidempään. Ota kankaanpala, josta ei irtoa mitään nukkaa yms. kasta siitä osa puhtaaseen alkoholiin (ei tarvitse olla juomakelpoista), pujota kangas tallan päästä kieltä kielen ympäri ja vedä kieltä pitkin, niin että se kostea osa kangasta pyyhkii kieltä. Siinä voi käyttää sen verran voimaa että kieli nousee pari senttiä. Jos katkee niin sori :)

Sähkökitarassa mä vedän sillä kankaalla sieltä toisesta päästä ne liat satulan yli sinne virityskoneiston puolelle mahdollisuuksien mukaan. Tämä ei onnistu niillä kielillä, joilla on kovin vähän vapaata siellä päässä. Ja akustisen kielet ovat yleensä sen verran kireemmällä ettei onnaa myöskään.

Jotkut sähkökitaristit (ja basistit) ottavat koko kielisetin itrti ja keittävät sen. Hyvin tehokas tapa poistaa kieliin kertynyt rasva&pöly. Ei käy nailonkielille.

Niin, se alkoholi siksi, että se liuottaa rasvaa.

Toivotan hauskaa väkertelyä!

kervå kirjoitti...

...ja katkenneet kielet heitetään roskiin. Ei ne nyt niin kalliita ole :)

Tiina kirjoitti...

Kiitos ohjeista. :)

Roskiin? Eikö kitarankielet olekaan yhtä monikäyttöisiä kuin sukkahousut?!

Oikeastihan olen lykännyt sitä hommaa vain siksi, kun vähän jännittää, että osaanko...

sirenita kirjoitti...

Sama homma kitaran kielien kanssa. En millään 'uskalla' ryhtyä moiseen touhuun. Kyllähän noilla vanhoillakin soittelee, mitä siitä, jos eivät pysy vireessä. Öh.
Onneksi velipoika taitaa tuon homman. Mutta kun luonto ei meinaa antaa periksi... KYLLÄ MINÄ OSAAN!!!

Ps. En millään huomaa tuossa postauksessa sitä yhdeksättä luukkua!

Tiina kirjoitti...

Sirtsu, se luukku on tietysti se battle, jonka laitan vasta illemmalla. :)

Kyllä mä joku päivä vielä ne kielet vaihdan...

Elina kirjoitti...

Onpa runsaasti lunta, huh! Siitähän saisi varmaan ainakin desin vettä ;D

Mokkapaloja, nam :P

Annikki kirjoitti...

Höm, minähän säilön aina ne vajaat tomusokeripakkaukset ja sitten kerran vuodessa yhdistelen niistä yhden kuorrutteen...

voi elämä :D

ilmankos kaapit ovat niin täynnä o_0

Tiina kirjoitti...

Elina, tuosta saisi hyvin pienen lumiukon. Pitäisiköhän käydä tekemässä?

Annikki, käyhän se niinkin. :D Mutta jos käyttää koko paketin kerralla, niin saa enemmän kuorrutetta!
Btw, hyvää nimipäivää! :)

Mimmu kirjoitti...

Mokkapaloja... Tänne kanssa. Alkoi nyt tekemään niitä mieli. Harmi,kun kaikki muuta aineet olisi, paitsi kaakaojauhe tms. :(

Tiina kirjoitti...

Hmm, miltähän ne maistuisi, jos jättäisin sen kaakaojauheen pois ja tekisi sellaisen vaalean version? :D