6. joulukuuta 2007

Yön huveissa tylsää ja kaunista

Katselin tuossa Tuntemattoman sotilaan televisiosta, kuten jokaisen kunnollisen suomalaisen kuuluu tehdä aina 6.12. Tykkään kyllä tuosta Laineen Tuntemattomasta ihan hirmuisesti. Vaikka tehosteet ja muut eivät ole ihan sitä luokkaa kuin tämän päivän elokuvissa, niin tuo on kyllä jotenkin tosi aito. Erityisesti Rokka on suuressa suosiossani.

Aika masentavaa oli aamulla katsoa ulos ja huomata lumen sulaneen lähes kokonaan. Jotain pieniä klönttejä maassa näkyy vielä valkoista. Harmi myös, että on näin sateista ja pilvistä, koska selkeämmällä säällä ikkunastani näkyisivät ilotulitukset Tampereen keskustasta illemmalla. Saapas nähdä miten tänään näkyy, vai näkyykö. Keskustaan en viitsi lähteä niitä katsomaan, koska ja niin edespäin. Parit joulutortut täytyy leipaista illalla ja juoda glögiä niiden kanssa. Ostin myös eilen pullollisen Golden Capin Sparkling dryta, niin voin nostaa maljan 90-vuotiaalle Suomelle illalla. (Olisin ostanut talviomena-siiderin, mutta eihän sitä piru vie löydy kaupasta näköjään. Mitä sitä nyt suotta myymään tälleen talvella. Perhana.) Ja linnanjuhlat täytyy tietysti katsoa ja arvostella kostyymit.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi joulukalenterin 6. luukusta löytyy tällä kertaa kotimaista tuotantoa. (Valitettavasti ko. bändin edustus on YouTubessa ala-arvoisen huonoa ja joudutte nyt lisäämään volumea kaiuttimistanne, kun tuon äänikin on niin heikko).

YouTube

Ah Tehis. Ah Otto. Vähän on ikis.

6 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Minäkin katsoin Tuntemattoman jälleen kerran. En olekaan nähnyt sitä moneen vuoteen, ja täytyy sanoa, että on se hieno leffa. Ihan noin elokuvallisestikin tuon ajan elokuvaksi se on hyvä.

Kirja teki minuun aikoinaan suuren vaikutuksen, ja Laineen elokuva on erittäin onnistunut. Uudempaa versiota en ole nähnyt yhtä usein, mutta huomennahan sekin tulee telkusta, joten voisi ihan vertailun vuoksi katsoa. Suhtauduin tuohon Mollbergin teokseen aika epäilevästi sen valmistuttua... mutta täytynee katsoa uudemman kerran oliko se niin huono (pyhäinhäväistys?) kuin muistelen.

Kami kirjoitti...

Uusi versio oli synkempi. Ja Rokka oli vähemmän hauska. Enemmän sellainen kylmä tappaja.

Serika kirjoitti...

Me vietettiin tänään ensimmäistä kertaa kaveriporukalla Itsenäisyyspäivän aamua katsomalla tuo Tuntematon. Oli kyllä ihan kiva uusi traditio.

Juu, ei niitä Talviomppusidukoita ihan jokapaikasta saa, varsinkaan mistään isoista kaupoista missä pitäisi olla kaikkea. Pitää vain kävellä johonkin ihan random pikkukauppaan niin takuulla löytyy. :)

Tiina kirjoitti...

Mymskä, mäkin ajattelin katsoa sen uudemman version huomenna. Tosin olen jo valmiiksi asenteellinen, että tämä vanha on parempi. ;D

Kami, huomennahan sen näkee sitten.

Serika, no sepä se! Tuosta meidän lähikaupasta kyllä löytyy talviomenaa, mutta ei hitsi soikoon Anttilan ruokaosastolta!
Tuntematon on kyllä mukava traditio kerran vuodessa. :)

sirenita kirjoitti...

Nyt täytyy vähän keulia. Ennen kuin Tehis tuli suuren kansan tietoisuuteen mun kaveri vähän pussaili Oton kanssa. Minä toimin muutaman kerran kuljettajana niille. Että olen siis melkein sukua julkkikselle. Heh. Mukava poika. Kertoi laulavansa bändissä ja että niistä tulee vielä kuuluisia. Ja niinpä kävikin. Which is nice! Kovin runollinen ja ajattelevainen poika oli. Siis ihan ihis. Hyvä luukku taas.;)

Tiina kirjoitti...

Oi joi! Olisin mäkin voinut pussailla sen kanssa vähän. ;)
Muistelen nähneeni Tehiksen livenä joskus silloin, kun kukaan ei vielä tiennyt niistä mitään. Tosin taisin olla silloin vielä sen verran nuori, etten olisi paljoa pussailun päälle ymmärtänyt. :D