12. joulukuuta 2007

Pahaa hulluutta

Kävin tänään "jouluostoksilla", mutta yhtä ainoata joululahjaa ei kyllä mukaani tarttunut. Pakkaustarvikkeita ja joulukortteja kyllä. On tämäkin ihme bisnes tämä joulu. Rahat ja hermot menevät, mutta mitään näkyvää ei silti saa aikaan. Pitäisi varmaan ruveta erakoksi ja katkaista välit kaikkiin ihmisiin, niin ei tarvisi tätäkään vaivaa nähdä joka vuosi. Ihan oikeasti kyllä tykkään lähetellä joulukortteja ja antaa lahjoja, mutta joskus kaikki vaan tuntuu kovin tuskaiselta. Esimerkiksi mitä ihmettä voin antaa joululahjaksi vanhemmilleni? He eivät halua mitään, eivätkä tarvitse mitään ja heillä on jo kaikkea, mitä tarvitsevatkin.

Ärsyttää se, että huomenna on tentti, enkä jaksa lukea. Ei kiinnosta enää tässä vaiheessa vuotta. Yksi tehtävä pitäisi myös saattaa loppuun, mutta sekään ei kiinnosta. En vaan jaksa. Ärsyttää myös se, että viikonlopusta lähtien olen ollut semikipeä. Siis ei kunnon flunssaa eikä mitään, mutta aivastuttaa, nenä vuotaa ja kurkku on kuin saharan autiomaa. En osaa näköjään enää edes sairastaa oikein.

Jos jotain positiivista nyt oikein kovasti koetan etsiä, niin aion vihdoin tehdä jotain tälle reuhkalle, jota myös hiuksikseni kutsutaan. Viikonloppuna tuohon pöytäni kulmalle ilmestyi mystisesti ylimääräinen 50 euron seteli, jonka päätin toimittaa eteenpäin kampaajalleni. Tartuin tänään siis vihdoin puhelimeen ja varasin ajan saksittavaksi. Siitähän on siis 1,5 vuotta, kun tätä pehkoa on viimeksi saksilla kosketettu. (Korostan yhä kuitenkin, että hiukseni ovat oikein hyvä kuntoiset tästä seikasta huolimatta. Tämä on ikään kuin kunnia-asia.) No, maanantaina kuulette sitten lopputuloksesta.

Ja sitten vielä joulukalenterin 12. luukku. Puolivälissä ollaan!

(YouTube)

12 kommenttia:

sirenita kirjoitti...

No huh. Musiikkia korvilleni. :)

En minäkään oikein keksi mitään vaikeampaa kuin vanhempien joululahjan ostaminen. Tee niille itse kahvimukit (ei siis valmistaa tarvi, vaan koristella.) Sellaiset oikein hienot. Oman pikku lapsosen omin pikku kätösin koristelemat maailman ihquimmat mukit. (Back to childhood.)
Ja sitten jotain muuta kivaa.

Tiina kirjoitti...

Niin, musiikkia eikä mitään ällöballadeja. ;)

Mutta kun ei ne tarvi mukejakaan...

Mimmu kirjoitti...

Keksikää joku oikeesti nyt hyvä idea vanhempien lahjaks, niin ostetaan kaikki sellaista tänä jouluna ;)

Tiina kirjoitti...

No niinpä! Kuka keksis?
Jotkut teatteriliput tms. voisi olla kivat, jos sattuisin olemaan upporikas...

Brim kirjoitti...

Jos vanhemmilla on oma sauna, niin uusi nätti puinen kiulu ja kauha sinne olis jees. Tai jotain muuta saunakamaa, vaikka löylyhenki kiukaalle sihisemään.

Ovikoriste, pöytäliina, pieni taulu, pöytäkello, karahvi... tai vuoden tilaus jollekin lehdelle, joka molempia vanhempia kiinnostaa? Ja jos tauhkaa riittää, niin kylpyläviikonloppu? Lahjakortti kirjakauppaan?

Totta on, että hermot meinaa mennä joulukaupoilla. Gnaa.

Tiina kirjoitti...

Kiulu ja kauha niillä on, löylynhengen olen jo ostanut.
Taulua ei voi ostaa, kun isä suojelee niitä seiniä pahoilta rei'iltä.
En keksi mikä lehti niitä molempia kiinnostaisi.
Tauhkaakaan ei oikein riitä. :D

Mutta tuossa kellossa on kyllä ideaa. Meinaa nimittäin aina lähteä järki, kun mistään ei näe aikaa, ainakaan silleen perinteisesti viisareilla osoitettuna. Ei sillä, että usein vilkuilisin kelloa siellä kyläillessäni... ;D

Brim kirjoitti...

Etpä tietenkään ;D Pöytäkellot ovat mainioita, jos seiniä haluaa suojata pahoilta rei'iltä.

Tai sitten samikset saunapyyhkeet heille? Sivistyssanakirja? Joku muu mukava yleisteos?

Mutta hei! Joku hieno seinäkalenteri! Suomalaisessa oli messevä Albert Edelfelt -kalenteri, ja jos Gallen-Kallelasta sattuu tykkäämään niin semmonenkin oli!

Tiina kirjoitti...

Seinäkalenteri... Mä en lähde edes selvittämään, minkälaisella patentilla niillä on tänä vuonna ollut seinäkalenteri roikkumassa. Sehän melkein vaatisi taas reiän seinään. :D

Pyyhkeitä vähän katselinkin kaupoissa, mutta ajattelin ensin selvittää, mitä tuo siskos on ostamassa, ettei tule tuplapyyhkeitä.

(Ei mulla mitenkään vaikeat vanhemmat ole ;D)...

Elina kirjoitti...

Miten olisi joku cd-levy? Itse en osta koskaan lahjoja vanhemmilleni enkä välttämättä lähetä edes korttia. En tosin lähetä kenellekään muullekaan joka joulu. Ai niin, viime jouluna tein ison poikkeuksen ja ostin cd-levyn lahjaksi vanhemmilleni.

Kortit taitaa jäädä tänäkin jouluna lähettämättä, kun pitäisi jo viimeistään huomenna toimia. Tykkään kyllä kirjoittaa ja lähetellä kortteja, mutta jotenkin tämä joulu tulee aina niin yllättäen :D

Kas sattumaa, kävin itse eilen kampaajalla. Toivottavasti tupee pysyy kunnossa, sillä ei totisesti tee mieli mennä uudelleen kovin pian!

Elina kirjoitti...

Oooh, DAD!!! Minulla on moonta levyä. DAD:lta tuli myös sanonta (erakko- ja paskakausina) Sleeping my day away. Elämääni mahtuu (valitettavasti) paljon noita sleeping my day awayta.

Mymskä kirjoitti...

Nappasin sulta yhden meemin...

Muistaakohan kukaan sitä aikaa, kun DAD kulki vielä nimellä Disneyland After Dark? Mä diggailin sitä silloin raivokkaasti... Olin vielä pieni koulutyttönen :)

Tiina kirjoitti...

Elina, vaikeeta on lahjojen osto. Tekisi myös mieli joskus jättää kortit lähettämättä, kun sekin on niin vaikeeta. :D
DAD on loistava. :)

Mymskä, muistaahan toki. Sillä nimellä se mun päässäni oikeastaan yhäkin kulkee, mutta DAD on vaan lyhempi kirjoittaa. :)