20. joulukuuta 2008

17. & 18. luukku***

Tapahtui viime jaksossa: Petterin amerikanserkku Rudolf saapui paikalle auttamaan Petteriä ja I:tä logistisissa ongelmissa ja I sai tahtonsa lävitse stylistisissä ongelmissa. Nyt he olivat valmiit jatkamaan joulumielen etsintää kiiltävissä trikoohousuissaan. Ja tarina jatkuu...

***

Niinpä I, Petteri, Rudolf, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Dunder ja Blitzen lähtivät matkaan. Yksitoistakko (vrt. kaksikko) pohti mistä joulumielen voisi parhaiten löytää. "Yrittäkääpäs muistella missä viimeksi näitte sen?" kehotti Rudolf. "Minä näin sen aivan varmasti vielä marraskuun alussa Joulukollin suuressa salissa lasikuvun alla," sanoi I, "muistan kiillottaneeni kupua lähestyviä pikkujouluja varten." "Minä puolestani muistan kyydinneeni joulumielen korjattavaksi marraskuussa. Se tarvitsi vain pientä hienosäätöä", Petteri kertoi. "Niin eikö kukaan muista sitten nähneensä joulumieltä sen hienosäädön jälkeen?" ihmetteli Rudolf. "Kyllä... Ei... En muista... Ihan varmasti sen noudinkin huollosta ja palautin lasikuvun alle", mumisi Petteri epävarmana. "Mahdatkohan muistaa missä tämä huolto tapahtui?" Rudolf kysyi. "En muista sen paikan nimeä", Petteri sanoi nenä entistäkin punaisempana, "mutta muistan kyllä miten sinne ajetaan." "No mennään sitten!" huikkasivat loput porot.

***

Joulumielen virallinen huoltopaja sijaitsi aivan siinä reunamilla, missä Turku oli sijainnut tuhat vuotta aikaisemmin. Niin, siis oli sijainnut. Jossain vaiheessa Suomessa sai vallan antiturkulainen puolue ja lopulta, vuosien propagandan jälkeen, Turku poistettiin Suomesta. Teon tarpeellisuudesta ja oikeellisuudesta oltiin montaa mieltä ja siitä käytiin monia kapinoita, mutta se onkin jo ihan toinen tarinansa. Oli miten oli, porovaljakko kilkatteli nyt ilmojen poikki tuota aluetta. Amerikkalaisen porovaljakon nopeus saattoi olla peräti 300 km/h, mikäli ilmassa ei ollut ruuhkia, joten matkan taittamiseen ei mennyt kovinkaan kauaa aikaa. Petteristä alkoi tuntua, että he olisivat nyt lähellä, ja antoi laskeutumiskäskyn valjakolle.

***


Ps. Tarina kulkee yhä hiukan jälkijunassa, mutta yritän saada luukut kohdilleen viikonlopun aikana. Tänään muuten minulla alkoi joululoma, jipii!

Pps. Kuvassa Alppeja kaukaa kuvattuna. Kliketi kuva isommaksi, jos haluaa nähdä tarkemmin.

2 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Ihana kuva, ihan selkeästi se on Turusta eikä mistää Alpeilta. Vai sinnekö se Turku siirretään... ;)

Ilkka kirjoitti...

Alpit kovin kivat, seuraava tonttuseikkailuepisodi ois vielä kivempi :)