27. joulukuuta 2008

No uterus, no opinion


Tuossa on nyt tuo koko kuva todisteeksi, että näette noiden eilisten silmien todellakin olevan Johnny Deppin silmät. Ei Brimin. Ei sillä, että jälkimmäisenkään silmissä mitään vikaa olisi.

Minulla on ollut tänään todella tuskainen päivä. Kaikkihan alkoi oikeastaan joskus vuosi takaperin, kun lakkasin syömästä e-pillereitä. Sen jälkeen muutaman kuukauden kuukautiseni tulivat säännöllisesti kuukauden välein, sitten ne alkoivat harveta ja nyt viime huhtikuun jälkeen niitä ei enää näkynyt eikä kuulunut. Kunnes sitten jouluaattona. Nyt olenkin sitten varmaan vuotanut lähes kuiviin ja olo on ollut todella tuskainen. Tänä aamuna heräsin ja olin ihan normaalisti, kunnes sitten yhtäkkiä vessassa istuessa alkoi tulla tosi heikko olo. Meinasin oikeasti jotakuinkin menettää tajuni siinä istuessa ja olin aivan hiestä märkä. Kompuroin takaisin sänkyyn ja makasin siellä hetken. Nousin ottamaan aamupalaa, kun olo alkoi helpottaa, mutta saman tien heti välittömästi alkoi heikottaa ja kylmä hiki pukkasi pintaan. Otin kahvimukin ja jugurttipurkin yöpöydälle ja kävin maate viestitellen samalla puhelimella ihmisille, että viikatemies taitaa tulla nyt noutamaan minut. Olo oli niin surkea, etten pystynyt edes kuvittelemaan nousevani ylös ja meneväni käymään kaupassa saati apteekissa. Onneksi isä sattui olemaan liikenteessä jo valmiiksi ja lupasi käydä apteekissa ja tulla poikkeamaan. Hörpin siinä sen kahvin ja söin jugun puolimakuulla, ja olo alkoikin parantua. Lähdin kuitenkin isän mukana heidän luokseen ylläpidettäväksi ja täältä käsin nyt bloggailen. Olen taas melkein inhimillisessä olotilassa ja aion tästä kotiutua yöksi. En tosiaan kyllä kestä tällaista, joten tuo kahdeksan kuukauden välein on varmaankin ihan hyvä tahti mikäli oireet on joka kerta yhtä pahat. (Aiemmin ei ole ollut, toim.huom.)

Miehet! Olkaa onnellisia! Teidän ei tarvitse kokea tällaisia helvetillisiä tuskia eikä ikinä synnyttääkään. Seuraavan kerran kun meinaatte alkaa mussuttaa jostain miesten syrjinnästä ja miehenä olemisen vaikeudesta, niin pyytäkää jotakuta vaikkapa potkaisemaan teitä munille päivän ajan kerran kuussa vartin välein, niin muistatte millaista on olla nainen.

Eipä tässä muuta tilitettävää tällä kertaa. Paitsi että törmäsin naamakirjassa tällaiseen mainokseen yksi päivä. (Klikkaamalla saa isommaksi).Voi noita käännöskukkasia...

Parempaa viikonloppua teille muille!


Ps. Voi ääk. Jollain mystisellä näppäinyhdistelmällä tämä postaus meni julkaistumaan ennen kuin oli edes valmis. Tiedoksi niille, jotka ehtivät huomata ja ihmetellä minne tämä sitten katosi...

22 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Kahdeksan kuukautta on hiukkasen liian pitkä väli vaikken olekaan (sukupuolenikaan perusteella) minkään valtakunnan kuukautisasiantuntija.

Tulipahan ihan ekaksi mieleeni sellainen juttu kuitenkin että jos sieltä sitten kerralla tuli kahdeksan kuukauden verilasti myöskin jottei olisi ollut jonkinmoista verenhukkaa tuo heikotuksesi?

Toivon mukaan jatkossa säännöllisemmin/vähäoireisemmin.

Hyviä öitä!

Tiina kirjoitti...

Ilkka, sä et noudattanut tuota otsikon totuutta. No ei vaineskaan. :D

Joo, 8 kk välein on hiukan liian harvoin, mutta toisaalta ne olivat ehkä parhaat 8 kk elämässäni...
Saattoihan se olla verenhukkaa (no en ehkä usko että oli kuitenkaan) tai sitten verensokeri oli vaan niin alhaalla. Tai jotain.

No jos tästä jotain positiivista pitää hakea, niin onneksi ei ainakaan ollut työpäivä tänään.

Öitä sullekin!

Ilkka kirjoitti...

Huiputinpas, nyt vasta tämän jälkeen yöpuulle (lue. pois koneen ääreltä). Joutui ihan sanakirjaan turvautumaan jotta ymmärsin täysin otsakkeen, latinasta näemmä tuo lainasana englannin kieleen luulen ma :)

Mutta nyt hipsin tuonne ->

*heipsan*

d kirjoitti...

Allekirjoittaneella ei ole ollut kuukautisia seuranaan puoleen vuoteen, odotan aika kauhulla millaiset seuraavat ovat kunhan suvaitsevat tulla.

Ja juu, jos niitä kuukautisia ei ole pitkään aikaan, niin se kohdun sisäpinnalle muodostuva limakalvo tjsp ehtii kasvaa aika paksuksi kun ei uloskaan välillä pääse, ja tätä myöten voipi sitten poistuessaan aiheuttaa normikuukautisia enempi vuotoa ja kipua ja "muuta mukavaa".

Annikki kirjoitti...

Mulla ainaskin on toi uterus, ja olen kuullut, että kuukautiskivut on kohdun harjoittelua supistuksia varten, joten siitäpä voi sitten päässään mietiskellä, miltä tuntuu, kun se oikeasti ottaa ja supistuu.

Eikös siinä voi aikansa kestää, että kierto palaa normaaliksi pillereiden käytön jälkeen? Siksi niiden aloittamista ja lopettamista aina jonkun ihmissuhteen alkamisen ja kaatumisen mukaan ei oikein suositella (ei siis sillä, että epäilisin sinun tehneen niin). Se edestakas ramppaaminen on raskaampaa elimistölle kuin jompikumpi tila pitkäaikaisesti.

Eikös hyvä puoli ole sekin, että vähenee aiheet epäillä sitä kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Mymskä kirjoitti...

Minulla on ollut äärimmäisen epäsäännölliset kuukautiset melkein näihin päiviin saakka (yeah, great, just kun ne alkaa säännöllistyä, tulee kohta vaihdevuodet...:P).
Joskus nuoruudessa mun piti syödä keltarauhashormonia, että ylipäätään tuli koko vuotoa. Niistä kasvoi isot tissit.

Mutta aina kun kierto menee syystä tai toisesta sekaisin ja väli on pidempi, niin sitä kovemmat on vaivatkin. Se on jotain merkeleellistä jumalan kostoa naiselle!

Näitten kanssa pelaaminen ja eläminen on kyllä muuten niin vittumaista, että jos miehillä olisi jotain vastaavaa,niin se olisi lailla kielletty. Tai ainakin siihen olisi keksitty ajat sitten hyvät lääkkeet! Ja kuukautisten ajaksi saisi aina vapaata.

Onneksi minulla alkaa olla vaihdevuodet jo sen verran lähellä, että on toivoa päästä koko riesasta... Kun meikäläisellä tuo on vielä kaiken lisäksi turhaakin turhempaa!

Annikki kirjoitti...

PS. Johnny Deppin tunnistaa aina silmäpusseista ja siitä, että silmät ovat aika lähellä toisiaan, joten ei sitä nyt Brimiin voi niin helposti sekoittaa. Tiesin heti, että deppihän se siinä. Niiih :D

Tiina kirjoitti...

Ilkka, lainasanapa varmasti tuo. Heippa!

D, kohtalotoverini, toivon mukaan et meinaa pökrätä kuten minä tänään. Sitten kun ne suvaitsevat tulla. Ei ole kivaa tämä.

Annikki, joo, näin mäkin olen ollut ymmärtävinäni, että kuukautiskivut on jotain hyvin pientä supistuksiin verrattuna... :D
Mun kuukautiskierto ei ole koskaan ollut ilman pillereitä normaalia. Ne oli hämmästyttävän normaalit heti sen lopettamisen jälkeen, mutta nyt ne on ilmeisesti "palautuneet" yhtä epänormaaleiksi kuin ennen pillereiden syöntiä.
Eikös kilpirauhasen vajaatoiminta justiinsa aiheuta epäsäännöllisyyttä kuukautisissa?

Mymskä, mä voisin kanssa melkein ottaa vaihdevuodet. En ole ikinä ollut kauhean iso kuukautisten fani... Olis kiva jos tähän olis edes jotkut ihan oikeat lääkkeet, tai että ne saisi ilman suurempaa itkemistä lääkäriltä.

Annikki yhä, niiih, eikä Brimpsukalla oo noin tummat eikä lainkaan ruskeat silmät. Mutta noi kulmakarvat kieltämättä näyttää samalta.

Annikki kirjoitti...

Mutta sillähän on värimuokattu se profiilikuva, joten siinä ne näyttää tummilta ne silmät. Ei ole ihme, jos menee ihmisillä vipuun, jos eivät tiedä, että ne on vihreet.

Kuten meillä kaikilla virheäsilmäisten kerhossa :D

Tiina kirjoitti...

Niin onkin, mutta arvelin sun tietävän. Hence, et siis luullut niitä Brimin silmiksi.

DorianK kirjoitti...

Jotenkin tuli mieleen yksi kirjoitus, muistaakseni joltain lääkärisivustolta, jossa kirjoitettiin kuukautisista. Siitä jutusta jäi mieleen, kuinka erilaisia naiset ovat käytökseltään tuohon aikaan kuusta. Jutun mukaan jotkut ovat "äkäisiä kuin ammuttu karhu" tms. Kieltämättä pisti pohtimaan, kuinka äkäisiä ammutut karhut enää ovat...

(Ja joo, yhden sanan lisäämällä tuosta toki tulee ihan tuttu ilmaisu, mutta tuollaisenaan jää vähän torsoksi.)

Tiina kirjoitti...

Mä olisin ollut eilen mieluummin ammuttu karhu kuin itseni. :D

Mulla ei ole mitään pms:ää enkä tähän aikaankaan ole äkäinen. Siis ainakaan tavallista äkäisempi. Tiettävästi.

Dårka kirjoitti...

Tuossa on nyt hieman ristiriitaa: "Äkäinen kuin ammuttu karhu".

Jos karhu on ammuttu, niin se on kuollut eikä se voi olla äkäinen. Perinteinen sanonta kuuluukin: Äkäinen kuin perseeseen ammuttu karhu.

Tiina kirjoitti...

Niin Dårka, sehän siinä hauskaa olikin. Et tainnut lukea kovin tarkasti tuota Dorianin kommenttia?

Dårka kirjoitti...

Mä myönnän olleeni epähuomiossa ja liian innokas. ½ minuuttia yleistä halveksuntaa tänne, kiitos.

Tiina kirjoitti...

Äläpä nyt riehaannu. Sattuuhan näitä. :)

Mimmu kirjoitti...

Toi on inhottavaa kun menkat tulee milloin sattuu. Tiedän kokemuksesta. Joskus tuli parhaimmillaan kerran tai kaksi vuodessa. Kun pudotin hieman painoa se auttoi. Mulla on kyllä silti todettu monirakkulaiset munasarjat, mitkä aihettaa tuota myöskin, että silleenkin se on aina odotettavissa, mikäli en pillereitä syö, niin eipä niitä menkkojakaan välttämättä kovin usein aina kuulu. Inhottavaa.

sgt kirjoitti...

Juu, kuukautiset on kyllä kamalinta, mitä naiseus tuo tullessaan. Pillereissä on tosiaan se ihanuus, että menkoja voi siirrellä, miten lystää. Tosin, kun niitä on lykännyt parilla kuukaudella ja sitten unohtaa pillerin yhtenä päivänä, on välitön punainen ylläri heti housuissa.

Mulle tuota luontaista kuukautisten poisjääntiä tapahtui vain joskus teininä, kun olin himourheilija. Tosin sitten aloinkin kiskoa hormooneita naamaan (e-pillerien muodossa siis vaan) ja homma säännöllistyi.

Naiselliset myötätunnonosoitukseni!

Riikkis kirjoitti...

Yhden kerran olen alkuvuotopäivinä erehtynyt luovuttamaan verta ja mulle oli käydä kans köpsösti. En meinannut selvitä kotiin sieltä millään.

Ihan samanlaisia oireita kuin sulla ja tommonen kylmänhikihän on ihan selkee shokin oire, eli aivot ei saa tarpeeksi verta.

Toipumaa!

Tiina kirjoitti...

Mimmu, mä joskus googlailin niitä monirakkulaisuuden oireita, mutta ne ei oikein muuten mätsänneet. En tiiä, kai tästä täytyisi joskus mainita jollekin lääkärille. Siinä on puolensa ja puolensa, jos kuukautiset tulee vaan pari kertaa vuodessa. :D

Sgt, mäkin pillereillä pidin aina pidempiä välejä näissä jutuissa. Silloin kivutkin oli huomattavan paljon vähäisemmät.
Kiitos myötätunnosta. :)

Riikkis, kiitos. Nyt tänään onkin ollut jo paljon parempi olo, onneksi.
Ei varmaan kantsi käydä sitten luovuttamassa verta sen "luonnollisen" luovutuksen lisäksi. :D

sirtsu kirjoitti...

Vähän asian vierestä, mutta facebookissa on kyllä muutenkin tosi omituisia mainoksia. (Niiden käännöskukkaisellisten lisäksi.) Yhdessäkin luvataan isot ja muistaakseni vieläpä kiinteät rinnat ilman kirurgin veistä...ihan vaan kapselilla nimittäin. HOO HOO! Kyllä nauratti.
Ei mulla muuta. :)

Tiina kirjoitti...

Sirtsu, eihän tuo niin kovin asian vierestä edes ollut. Olit sentään ainut joka noteerasi tuon fb-mainoksen. :D
Mäkin haluan sellasen kapselin jolla saa isot kiinteät rinnat ilman leikkausta! (Minkähänlaisia google-hakuosumia tuokin taas aiheuttaa)...