4. joulukuuta 2008

Mistä tietää että on tullut vanhaksi?

Tällainen tyhmä kysymys: Kun on noita Veetin kasvojen alueelle tarkoitettuja kylmävahaliuskoja, niin miksi ihmeessä siinä pakkauksessa on 20 vahaliuskaa ja vain 4 jälkihoitopyyhettä? Miten paljon ne kuvittelevat minun kasvoissani olevan karvoja, jos jälkihoitopyyhettä tarvii ainoastaan neljä kertaa? En tiedä onko sillä jälkihoitohässäkällä muuta merkitystä, mutta ainakin sillä saa hyvin pyyhittyä ne vahan jäänteet pois ylähuulesta.

Ja vastaus otsikon kysymykseen... Sen lisäksi että poistan karvat ylähuulesta, niin huomasin viime kesänä (välittömästi sen jälkeen kun täytin 30), että leuan alle oli alkanut ilmestyä mustia pitkiä karvoja. Vain muutama, mutta oli silti! Se oli ehkä se hetki, kun pelästyin ja tajusin ihan oikeasti vanhenevani. Ei tässä ollakaan parikymppisiä tytönhupakoita enää! Onko muilla tuon maagisen 30 vuoden rajapyykin ylittäneillä vastaavia kokemuksia vai saanko pian liittyä friikkisirkukseen?!!?

Apua!

20 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Täh, täällä nyt ihmettelen että onko yleistä poistaa karvoja naamasta - ellei siis ole mies?!

En ole kertaakaan poistanut naamasta muuta kuin kulmakarvoja nyppinyt.

Viiksiä eikä partaa vielä ole (kops kops puuta), mutta poskissa on sellaista valkoista pehmeää untuvanukkaa. En mie nyt sitä ala poistamaan :D Vai pitäiskö oikeasti - poistaako muut?

Ei ne edes näy kunnolla paitsi jos palelen ja ne nousevat pystyyn. Sitten näytän ihan piikikkäältä lumipallolta.

Tiina kirjoitti...

Niin, en mä tiedä onko se normaalia. Ainakin noi vahaliuskat on naisille suunnattuja... :D

En mäkään ennen ole poistanut, mutta sitten kun täytin 30, niin aloin tulla jotenkin pakkomielteiseksi asiasta ja näin viisaimmaksi ruveta vahailemaan. Mulla on aika tummat ihokarvat muutenkin. Tuskinpa noita naamakarvoja kukaan muu huomaa kuin minä itse.

En mäkään poskista poista. :D :D

Mymskä kirjoitti...

Kyllä. Minulle alkoi jossain vaiheessa (en muista missä iässä) kasvaa kaksi pitkää, paksua ja erittäin mustaa partakarvaa leukaan. Karvat ovat myös varsin tiukasti juurestaan kiinni, ja niiden nyhtämiseen vaaditaan normaalia ronskimpia otteita...

Olen pahoillani. Lähestyt keski-ikää vääjäämättä.

Tiina kirjoitti...

Apuaaaaaaaaaaa!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hahahah... ei huolta. Veikkaampa, että noi viikset ja yksittäiset partakarvat on tummien naisten kirous. Ihan samaa teen minäkin, tosin lämminvahalla, joten älä huoli. Tällasta tä on.
Ihan tiedoksi muutenkin, että esim etelämpänä parrankasvu naisilla ei edes ole äärimmäisen harvinaista, joten me ollaan Tiina vielä ihan hyvillä vesillä.

-Eugenia-

destina kirjoitti...

Ne jälkihoitohässäkät myös rauhoittaa ihoa. Että joku aloe vera tuote hoitanee senkin puolen.

Ja Elegia, tuskin kukaan sitä nukkamaista karvaa poskista poistaa..kai? Mutta jos niitä haituvia poistelee ylähuulesta (taikka leuan alta), on naisena varmaan kivempi ostaa "kasvojen alueelle" tarkoitettuja vahaliuskoja kuin esim. "viiksien poistoon" tarkoitettuja :)

Ilkka kirjoitti...

Sun pitää kasvattaa kesäparta!

seeds kirjoitti...

Oon kokeillut saman merkin koiville tarkoitettuja liuskoja, ja niissäkin oli vaan neljä jälkipyyhintäliina, jotka olivat pieniäkin vielä. Eihän ne liianset riittäneet mihinkään, ja koivet jäivät vahamähmäisiksi kun liinat loppuivat. Ja ilmas liinoja se tavara ei sittne milään meinannut irrota ihosta. Yöks. Koskaan en enää moiseen tuotteeseen koske:) (Onneksi on epilaattori).

Minullakin on muuten ylähuulihaituvia, mutten viitsi nyppiä niitä. Sen sijaan päätin, että joskus keski-iän lähestyessä, kun ne alkavat häiritä, käyn poistattamassa ne laserilla. Tämä päätös on tuonut ainakin mielenrauhan, jos ei muuta:)

DorianK kirjoitti...

Kyllä minulla on vastaavia kokemuksia. Täytettyäni kolmekymmentä (ja jo ennen sitä) leuan alla kasvoi muutama karva. Eivät ehkä ihan mustia eivätkä kovin pitkiä, mutta jotain silti.

Kuulemani mukaan sairaaloissa näkyy (tai ainakin taannoin näkyi) tasaiseen tahtiin naisihmisiä, jotka ovat polttaneet säärensä jollain karvanpoistoaineilla tai -liuskoilla. Kuulopuheita lähempiä havaintoja moisesta ei tosin ole.

Tiina kirjoitti...

Eugenia, hyvä etten ole ainut. Muuten olisin varannut paikkani jo sirkuksesta. :D

Destina, täytyy sitten testata millä tuon vahan saa irti naamasta sen jälkeen kun ne jälkihoitopyyhkeet loppuu. Ja ostaa jotain aloe veraa...

Ilkka, ääk!

Seeds, onneksi tuo vahaaminen ei ole kovin paha toimenpide. Laserilla poistaminen voisi olla hyvä vaihtoehto myöskin. :)

DorianK, eikö olekin tämä vertaistuki parasta täällä blogistaniassa? :D
Ne naiset on varmaan polttaneet kuumavahaliuskoilla itsensä, niihin minä en koske. Pelottavaa on se. Tuo on kylmävahaa.

destina kirjoitti...

Niin ja lisäys; mä en tosiaan tiedä miten sen tahman ilman niitä saa sitten irti kun ei ole tullut vielä ite pohdittua moista. Mutta ainakin sen puhdistuksen jälkeen jotain ihoa rauhoittavaa ois varmasti hyvä olla :)

Tiina kirjoitti...

Heh, kaipa se jollain lähtee.
Ennemmin tai myöhemmin... :D

Kami kirjoitti...

Minulla kanssa kasvaa ihme karvoja naamassa. Ja olkapäissä. Ja rinnassa. Ja selässä. Ja vatsassa. Taidan olla minäkin tulossa vanhaksi.

Tiina kirjoitti...

Niinpä, Kami. Odotapa vielä ne maagiset pari viikkoa, niin näet mitä se sitten on!

Kami kirjoitti...

Niin joo, lisää karvoja? Ainut missä ei karvat kasva on päälaki.

Tiina kirjoitti...

Niin. Päälaelle ne kyllä yleensä lakkaa kasvamasta miehille siinä vaiheessa, mutta miten olis esimerkiksi varpaanvälit? Ja korva- sekä nenäkarvat rupee röhöttämään myöskin melko varmasti.

sirenita kirjoitti...

Mullakin on kaks karvaa! Siis leuan alla. Eli leuassa.
Sitä olen miettinyt, että jos käyttää noita juttuja, niin paksuneeko ne karvat, kun niitä poistelee?

Tiina kirjoitti...

Kohtalotoveri!

Eräät tahot väittävät, että ne karvat ohenee ja vähenee jopa ajanmyötä. Tiedä sitten tuosta.
Tuo vaha kuitenkin nyppää juurineen, toisin kuin jos vaan höyläisi ne poikki.

DorianK kirjoitti...

Jotkut tahot myös sanovat, että kun karvat ajan myötä ohenevat, ne eivät enää pysty kasvamaan ihon läpi vaan jäävät kasvamaan sen alle. Ja siitähän voi sitten seurata pientä tulehdusta ja muuta kivaa.

Tiina kirjoitti...

Tää on kuulkaa miesten syytä kaikki! Miehet ensin asettaa naisille sellaset karvattomuuskriteerit ja sitten naisilla alkaa kasvaa ihonalaisia karvoja ja naama alkaa näyttää rupikonnalta, eikä sittenkään kelpaa enää miehille, niin kuin ei viiksellisenäkään, niin onko sitten enää kenelläkään kivaa? Niin, kysyn vaan!

(Tai sitten tää saattoi olla huumoria)... ;D