6. joulukuuta 2008

6. luukku***

"Joulumieli!!!" I örähti vinkuvan hengityksensä lomasta päästyään kojulle. Myyjäukko katsoi I:tä kuin vähäjärkistä. "Mitä sie hötkyilet?" Kysyi ukko. "Joulumieli!!! Myyttekö te todella joulumieltä täällä?!" I huusi suupielet vaahdoten. Ukko naurahti I:lle ja vastasi: "Saatetaanhan myö myydä, saatetaanhan myö olla myymättäkin." "Myytte vai ette", tivasi I, mutta sai tältä savolaisukolta vain yhtä kieroja vastauksia toisensa perään. I ei ollut kovin tunnettu pitkäpinnaisuudestaan, joten hän meinasi jo tarttua ukkoa kurkusta kiinni. Onneksi sivustakatsojat saivat tämän savolaisukon valitettavan, mutta väistämättömän tukehtumiskuoleman estettyä. Koska I oli hieman riehaantunut, tulivat poliisit noukkimaan hänet kyytiinsä. "Minä olen tonttu I, joulukollin oikea käpälä", yritti I vedota poliiseihin, mutta he eivät korvaansa lotkauttaneet. "Vai vielä tonttu, oletkos moista kuullut", naureskeli poliisi toiselle. I tyrkättiin maijan perään ja matka jatkui.

***

3 kommenttia:

minh kirjoitti...

Ihana tämä sun joulukalenteri! Töissä joku mies tuli ostamaan pikkkrääsää lapsilleen itsetehtyyn joulukalenteriin ja valitti, että kauheen kallista on tällaisen kalenterin ylläpito, kun osti pari pehmoavaimenperää, á 2€ ja jotain parin euron muumikortteja. Hermo meni. Pidin sille puhuttelun, että miten tärkeää se on lapsille ja se on vain 24 päivää vuodessa, eikä edes kovin montaa vuotta, lapset kasvaa ihan silmissä ja toiset olisivat onnellisia, kun saisivat vielä tehdä joulukalentereita lapsilleen jne...
Luulen, että miehen asiakkuus päättyi tähän..:/

Tuosta alempana olevasta karvajutusta vielä: minä olen valkaissut viikseni jo vuosien ajan. Joskus höyläsin ja sitten oli kiva musta sänki nenän alla. Vaalentamiseen saa erillisiä settejä ja omasta mielestäni ainakin sellainen valkoinen karva on huomaamatonta ja äärimmäisen viehättävää:)
-minh-

Ilkka kirjoitti...

*halitus * ja hyvää joulua myös arvon ylläpitäjärontille :)

Elegia kirjoitti...

I onkin kohtalaisen kiivasluonteinen tonttu. Onneksi ei pistänyt savolaisukkoa pataan (enkä nyt tarkoita Sitä joulupataa ;-)