4. joulukuuta 2008

4. luukku***

I leijaili aluksi vain hieman pohjoisnavan ympärillä ja superhyperokulaareillaan vilkuili maahan, josko olisi nähnyt joulumielen siellä jossain. Hän näki tavarataloja, joissa myytiin esimerkiksi mitä erilaisempia pahvilaatikoita ja paperitolloja joiden kanssa kissoista oli hauska huvitella, sekä pieniä aktivointivälineitä heidän lemmikeilleen, kuten kuntopyöriä. Kissoista oli hauska katsella, kun heidän söpö ihmisensä polki ja polki pitkiäkin aikoja, eikä ymmärtäneet raasut, etteivät he sillä minnekään eteenpäin päässeet. Suosittuja olivat myös ne tavaratalot, joissa myytiin kaikenlaisia hassuja asusteita lemmikeille. Sinä jouluna 3008 suosituin asuste oli poro, jolla oli pää sekä etu- että takapäässään. Sellainen oli syntynyt ihan hiljan pohjoisnavalle, kun Olkiluodossa oli käynyt pieni vahinko, ja siitä porosta oli tullut supersuosittu yhdessä yössä. Huhu kertoi sen poron myöskin loistavan öisin pimeässä. Tästä ei kuitenkaan ollut täyttä varmuutta, sillä enää ei oikein ollut päivää tai yötä. Mutta se onkin jo aivan toinen tarina... Siinä leijaillessaan I kuitenkin näki vain krääsää kaikkialla, mutta ei joulumieltä missään. Minne se on voinut kadota, hän pohdiskeli.

***


Ps. Minulla ei nyt sitten ole vielä jatkoa tähän joulutarinaan tämän pätkän jälkeen. Toivokaamme sormet ristissä, että jatkoa löytyy huomenna. "Onneksi" minulla onkin huomenna aikaa kirjoittaa sitä, kun "sain" taas vapaapäivän. Ärsyttää. Mutta se onkin jo toinen tarina...


Pps. Kaikki nämä joulukalenterin kuvat ovat sitten minun itseni ottamia. Sitä en ole tullut aiemmin sanoneeksi, mutta nokkelimmat pokkelimmat ovat sen ehkä itsekin ymmärtäneet.

6 kommenttia:

Heidi-Orvokki kirjoitti...

Voi toivottavasti saat jatkettua tätä tarinaa! Tää on niin hyvä! :)

Tiina kirjoitti...

Kiitos kaunis. :)

Ilkka kirjoitti...

Mistä tuo kuva mistä..?

Tiina kirjoitti...

Se on Zürichista. Tarkempaa osoitetta en muista. :)

Angela kirjoitti...

Ihana joulutarinan alku. Toivottavasti I löytää joulumielen ennen pitkää :)

Tiina kirjoitti...

Angela, toivotaan että tarinassa on onnellinen loppu. :)