30. joulukuuta 2008

Lue ja nauti - se tekee sinulle terää!

Tämän päivän posti kopsahti oveni taakse päivällä ja siellä oli ainoastaan kaksi kirjettä. Minulla on noista molemmista on vähän sanottavaa.

Ensimmäinen kirje oli lasku Aamulehdeltä. Tällä kertaa en avannut sitä, koska en mennyt enää noin helppoon. Sain nimittäin reilu kuukausi sitten samanlaisen kirjeen kämpän entisen asukkaan nimellä ja kirjoitin siitä silloin täällä. Laitoin kirjeen silloin takaisin postiin ja muistaakseni jopa kirjoitin päälle, että "ei asu tässä osoitteessa", mutta näköjään Aamulehti on kovapäisempi kuin uskoinkaan. Vaikea käsittää miten tänne yhtäkkiä alkaa tippua laskuja tyypille, joka on häädetty tästä asunnosta vuonna 2001. Tällä kertaa otin käyttööni järeämpää rautalankaa.Voi tietysti olla, että Aamulehdellä ei saada harakanvarpaistani selvää. (Jouduin myös suttaamaan hiukan, koska tein laskuvirheen ja kirjoitin tuohon ensin "yli 8 vuoteen". Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Oikeasti olen asunut tässä vasta reilut 7 vuotta. Ja se tuntuu jotenkin liian pitkältä ajalta, minulla on kova muuttokuume...)

Toinen kirje taas oli Me Naisten huippuloistokas tilaustarjous. Joopa joo. Jos tilaan nyt kahden kuukauden Me Naiset (hintaan 39,90 €), niin saan kaupan päälle kolmen kuukauden lehdet (arvo 55,80 €), Marimekon pussukkasetin (arvo 45,00 €) sekä jonkun ihkupihkun yllärilahjan (arvo 10,00 €). Sen lisäksi tuossa kehdataan väittää, että kun tilaan nuo kaksi kuukautta tuohon hintaan, niin se maksaa minulle vain 1,99 €/viikko. Matikkapääni ei oikein saanut tuota laskutoimitusta menemään tasan, ellei sitten kahdessa kuukaudessa ole 20 viikkoa. Sitten tajusin, että tuossapa onkin ovelasti jaettu se hinta viidelle kuukaudelle, vaikka niiden kolmen kuukauden piti olla ilmaisia. Siis jos minä saan jotain lahjaksi, niin en kyllä halua maksaa siitä 1,99 €/viikko. Niin että eikö voida sitten rehdisti laittaa, että tilaa nyt 5 kk:n lehdet hintaan 39,90 €. Kuulostaisi minusta ainakin edullisemmalta ratkaisulta. Jos nyt kuvitellaan että kahdessa kuukaudessa on kahdeksan viikkoa ja jos tuon hinnan 39,90 € jakaa sillä, niin yhden lehden hinnaksi tulee noin viisi euroa. Koska ikinä ne irtonumerot maksavat kaupassa niin paljon? Jaa niin, mutta kaupasta ei saa kolmen kuukauden lehtiä ilmaiseksi. No, ehkä tuo olisi ihan hyvä tarjous, jos kiinnostaisi. Mutta kun vihaan noita tyrkytysposteja ja olen myös kehittänyt vihaa noita typeriä naistenlehtiä kohtaan, niin sain tästä nyt hyvän syyn valittaa. Silti ottaisin mieluummin tarjouksen "5 kk hintaan 39,90 €" kuin "2 kk hintaan 39,90 € plus kolme kuukautta ilmaiseksi", koska jälkimmäisestä tulee tunne, että minua pidetään hiukan tyhmänä ja höynäytettävänä...

Huomenna yritän vastailla siihen sellaisen yhteenveto-tyyppiseen meemiin vuodesta 2008.

2 kommenttia:

Sisustusunelmia kirjoitti...

Välillä tosiaan tuntuu, että Posti kuljettaa mitä sattuu postiluukusta. Meilläkin aina satunnaisin väliajoin kolahtelee naapureiden posteja, joiden nimet ja osoitteet eivät ole sinnepäinkään kun meidän ovat..

Ei voi ottaa aina selvää

Tiina kirjoitti...

Mulle tulee kanssa välillä naapureiden postia, viimeksi viime viikolla naapurin papan vakuutusyhtiön kirje, mutta niiden palauttaminen oikealle henkilölle on onneksi vaivattomampaa. Mikäli nyt huomaan katsoa, että kirjeen päällä ei ole oma nimeni enkä avaa sitä.