20. syyskuuta 2010

Day 20 - A song that you listen to when you're angry

Tämä oli helppo. Vihaisena nyt ei vaan voi kuunnella muuta kuin Toolia. Jota toki voi kuunnella myös iloisena. Mutta missään muussa musiikissa ei kehoteta toisia yhtä tehokkaasti esimerkiksi vetämään käteen tai kuolemaan. Maynard James Keenanin lempihaukkumasanoja taitavat olla dumb fuck ja dip shit, jotka tästäkin kyseisestä kappaleesta löytyvät. Sanojen lisäksi myös Toolin musiikki on todella vapauttavaa ja aggressioita purkavaa (vaikka aggressiot ei kuulemma vähenekään niitä purkamalla vaan päinvastoin lisääntyvät, sanoi joku setä lauantaina televisiossa).

Toolilla on olemassa faniryhmittymä OGT eli "Original Ganster Tool", joka tarkoittaa sitä, että tyypit ovat olleet Toolin faneja heidän ensimmäisestä vuoden -92 sinkustaan (no sori, ep:stä) alkaen. Nämä tyypit luonnollisesti ovat sitten lopun aikaansa kuluttaneet itkemällä, että Tool on "sellout". Termi, joka on varmaan jokaiselle hiukankin menestystä kohdanneelle bändille tuttu. Hooker with a Penis on näille faneille omistettu kappale, jossa MJ Keenan kehottaa ystävällisesti heitä tukkimaan turpansa ja ostamaan niitä levyjä, jotta he saavat lisää rahaa.

Yksi parhaita biisejä tässä maailmassa. Video sanojen kanssa, niin voitte kuunnellessanne vaikka purkaa aggressioitanne samalla.


En ole toistaiseksi löytänyt toista bändiä tältä planeetalta, joka veisi progressiivisuuden musiikissa samalle tasolle kuin Tool. Toolin musiikki on minulle puhdasta nautintoa.

7 kommenttia:

ian kirjoitti...

Tällaiset monitulkintaiset sanoitukset on musta yleensä hyviä, mutta tässä sitä sanomaa pitää kyllä arvailla vähän turhan paljon.

ian kirjoitti...

Hyvä piisi.

Tiina kirjoitti...

Haha, joo, mäkin olen miettinyt pääni puhki, että mitähän se oikein yrittää sanoa tossa biisissä. Ehkä vielä joskus murran sen koodin. ;D
Ja mä tykkään kans. Jos ei vielä tullut selväksi.

Minja kirjoitti...

Mun miälest mun tän päivän biisissä kehotetaan vähintään yhtä tehokkasti ihmisiä kuolemaan. Älä yhtään yritä omia sitä kunniaa Toolille. :)

Tiina kirjoitti...

No mä kuulin sun biisisi äsken vasta ekaa kertaa.
Tool tosin tekee sen ehkä joka toisessa kappaleessa. :D

ill. kirjoitti...

hihi, olipa hauska :D

tein tän meemin, kahdessa päivässä, koska en päivitä joka päivä. se näyttää vaikeammalta kuin on mutta vei silti aikaa yht n 5 tuntia O.o

Tiina kirjoitti...

Huh huh, viisi tuntia!
Mäpä tuun vilkaisemaan. :)