28. syyskuuta 2010

Day 28 - A song that makes you feel guilty

Pearl Jamin Whale Song ja Maj Karman Valaiden Laulu (jolle on olemassa video, joka oli ennen YouTubessa, mutta joka on nykyisin jostain käsittämättömästä syystä haluttu haudata pois ihmisten näkyviltä, mitäpä sitä nyt suotta kenellekään näyttämään...) ovat molemmat vähän sellaisia, että minulla tulee paha mieli valaiden, noiden meriemme jättimäisten polskijoiden, puolesta. Mutta ettäkö tuntisin syyllisyyttä? Ei. Minähän en pyydystä valaita enkä suostu ottamaan harteilleni lajitovereideni idioottimaisuutta.

Syyllisyyttä voin tuntea siksi, että olen järjestänyt itselleni musiikkia erinäisin tavoin, jotka eivät ole taloudellisesti tukeneet kyseistä artistia/yhtyettä. Pyrin kyllä aina ostamaan levyn, jos on kyseessä joku pienempi ja varsinkin kotimainen yhtye. Jos kuuntelisin Metallicaa, mitä en tee, niin heiltä varastaminen ei tuottaisi vähäisimpiäkään omantunnon kolkutuksia.

No Shamen virallisilta nettisivuilta saa ladata yhtyeen koko tuotannon, lukuun ottamatta uusinta levyä. Maksu on vapaaehtoista. Nettisivuilla lukee: "HUOM! Jos olet sitä mieltä (ja siihen kykenevä) että ansaitsemme jonkinlaisen rahallisen korvauksen lataamastasi musiikista, voit tukea meidän yhtyettä parhaaksi katsomallasi summalla tilille: /// Huhut joiden mukaan me ajelemme levy-yhtiön lahjoittamalla mersulla eivät pidä paikkansa. Tai maksa sama summa esimerkiksi Greenpeacen tai Amnesty Internationalin tilille. Silloin musiikkimme ainakin parantaa konkreettisesti maailma. Kiitos." (Kirjoitusvirheet heidän, ei minun). No minähän olen Amnestyn jäsen ja Greenpeaceakin on tullut tuettua (kuka muu puolustaisi valaita), joten siinä mielessä omatuntoni kolkuttelee hiukan vaimeammin, vaikka en olekaan yhtä ainutta ropostani laittanut No Shamen tukemiseksi. (Lupaan maksaa seuraavan keikkalipun itse, jos he vain koskaan enää ikinä saapuvat Tampereelle).

Ja tässäpä heiltä teemaankin sopiva laulu.

Koska tämä meemi lähenee loppuaan, enkä ole saanut tuupattua tähän läheskään kaikkia mahdollisia biisejä joita olisin halunnut, niin tässä vielä toinenkin tähän teemaan. Skallywagsin musiikin varastamisesta minua ei myöskään voi kovin pahasti syyttää. Olisin valmis maksamaan rahaa, jos minulle tulisi mahdollisuus ostaa bändin tuotantoa, mutta se nyt vain ei ole mahdollista. En tiedä, josko jostain Lontoon underground-levykaupasta voisi löytyä heidän levynsä (jos sellaista edes on olemassa), mutta Suomesta käsin sen metsästäminen ainakin on täysin mahdotonta. Uskokaa minua, olen yrittänyt.

Rakkauspakkauksia molemmat. ♥

Pari päivää vielä, ja sitten minun täytyy keksiä jotain oikeata sanottavaa, mikäli aion blogata. Ainakin tämä hillitön päivitystahti saa vähän rauhoittua.

9 kommenttia:

Penni kirjoitti...

Joko se 30 päivää on kulunut? Ajattelin aluksi, että se on ihan tajuttoman pitkä aika, ja että en ainakaan itse kykene moiseen.

Mutta olisin minä tätä muide tekemänä pidempäänkin ihan mielelläni seurannut. Harvinaisen mielenkiintoinen meemiläinen :)

Tiina kirjoitti...

Niinpä, melkein.
Sitä voi vaan miettiä sitten, että miten nopeasti joulu tulee, kun tääkin meni niin nopeasti. :D

nona kirjoitti...

Skallywags ei ollutkaan hassumpaa vaikken olekaan rok tai punk, tätä musaa esille useamminkin, jos vaan jostain saa. Ja tämä meemi on ollut varmaan vuoden paras, kiitos!

Tiina kirjoitti...

Oi, Skallywags on ihana. Koko bändiä ei vaan ole enää olemassa ja tuotanto on aika rajallinen. Ja sen vähäisenkin tuotannon saaminen on vaikeata. Luulen tietäväni, ettei mulla ole kaikkia niiden biisejä, mutta en saa niitä loppuja mistään.
Kuulin sitä ekan kerran Skins -tv-sarjassa. Silloinkin kesti hetki, että sain selvitettyä mistä bändistä oikein oli kyse. Mutta rakastuin ensikuulemalla.
Ja kiitos itsellenne, kun olette jaksaneet. Tätä on ollut kiva tehdä. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Skallywags ei ollutkaan hassumpaa vaikken olekaan rok tai punk"

No, ei tuokaan ole vaan musiikkilaji on ska.

Tiina kirjoitti...

Ska on eri asia kuin ska punk. Mä kyllä silti laittaisin ton enempi ihan puhtaaseen punkiin... En pääse nyt myspacesta katsomaan miksikä ne itse sen on määritelleet aikanaan. Voin olla väärässäkin.

Tiina kirjoitti...

Okei, no last.fm sanoo että se on "garage rock, punk, new wave and ska". Eli sovitaan niin. :)

Minja kirjoitti...

Tunnustan, että kuuntelin nyt vasta ton Skallywagsin. Se olikin parempi, kuin ne mitä aiemmin oon kuullut! :)

Tiina kirjoitti...

Nonni. :)
En tosin sanoisi ihan noinkaan, kun ne kaikki on ihan sikahyviä!