1. tammikuuta 2008

2008 *)

Ooh. Tämä on tämän vuoden ensimmäinen postaus. Ooh! Pitäisi varmaan sanoa jotain todella suurta ja syvällistä. Ooh!!! Taidankin kirjoittaa kirjeen.


Hyvä Vuosi 2008,

Oli oikein mukava tavata sinut heti puoliltaöin rätinässä ja paukkeessa punaviinin lämmittäessä poskissani. Ilmaisit saapumisesi oikein kauniilla ja räiskyvillä ilotulituksilla. Minua hieman palelsi, mutta halusin silti katsella kaunista värisadettasi hetken. Tänään, Vuosi 2008, olet näköjään sallinut meille pienen lumipeitteenkin, mikä on kovin mukavaa. Toivottavasti annat lumen lisääntyä ja pysyä maassa pari kuukautta, maaliskuussa voit sitten alkaa jo valmistella kevään tuloa.

Tiedätkö, Vuosi 2008, mitä toivoisin sinulta? Toivoisin, että saisin pysytellä terveenä. Ja että myös kaikki läheisenikin saisivat pysytellä terveinä. Toivoisin myös, että kenelläkään ei olisi liiaksi murhetta ja epäonnea. Näiden lisäksi toivoisin myös, että tietäisin paikkani tässä maailmassa ainakin hetken aikaa ja voisin lakata murehtimasta tulevaisuuttani. Ja että yhtenä aamuna heräisinkin hoikempana ja viisi vuotta nuorempana. Ei kai se ole liikaa vaadittu sinulta, Vuosi 2008?

Vuosi 2008, minun on pakko moittia sinua siitä, että saavuit elämääni nopeampaa kuin Vuosi 1978 antoi ymmärtää. Toisaalta minulla on kuitenkin sellainen kutina nenässäni, että sinusta tulee hyvä vuosi. Jos näin on, niin silloin voin antaa sinulle anteeksi sinun kiiruhtamisesi. Mikäli taas heität paskaa tuulettimeeni, tulen ikuisesti muistamaan sinut vuotena, jonka ei olisi koskaan pitänyt saapua. Mutta ethän sinä sellaista tee, Vuosi 2008, ethän?

Nyt kun kuljemme ensimmäistä yhteistä päiväämme, oi Vuosi 2008, olen ollut huomaavinani olkapääsärkyä ja alavatsakipuja. Tiedän, ettet ole syyllinen niihin, vaan edeltäjäsi, Vuosi 2007, on ollut suuri vaikuttaja näiden vaivojen ilmaantumiseen juuri ensimmäiseen yhteiseen päiväämme. Kun nämä 366 yhteistä päiväämme ovat kuluneet, toivon, Vuosi 2008, että voit vuosien taivaaseen poistuessasi lällätellä Vuodelle 2007 olleesi parempi ja pidetympi vuosi. Siihen on kuitenkin vielä aikaa. Joten jos sinä, Vuosi 2008, lupaat olla minulle hyvä ja hellä, lupaan minäkin puhua sinusta nyt ja vastaisuudessa pelkästään kauniita ja hyviä asioita. Sovitaanhan niin, Vuosi 2008?

Rakkaudella,

Tiina*) Todella uniikki ja omaperäinen otsikko.

10 kommenttia:

Wille kirjoitti...

Hauska teksti. Vahvasti vaikuttaa siltä että Tiina ei petä lukijoita tänäkään vuonna.

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Wille. :)

Anis kirjoitti...

Juu, pirtsakka oli teksti ja jätti mukavan jälkimaunkin :)

Lumi kirjoitti...

Oi, olipas piristävä ja erikoinen kirjoitus. Hieno idea ! Tulkoon vuodesta 2008 kaikkea tuota mitä kirjoititkin.

Tiina kirjoitti...

Anis, kiva jos jälkimaku oli hyvä. :)

Lumi, toivon kanssa niin. :)

Kiitos teille!

Voimissain kirjoitti...

Toivotaan kaikkea tuota edellä mainittua, mutta lisäksi rakkautta paljon, paljon, paljon ja kaikille. Se oli ainut asia jota jäin listaltasi kaipaamaan.

Elina kirjoitti...

Toivottavasti 2008 tajuaa käyttäytyä kunnolla! Olkoon se sinulle suosiollinenm eimen ;)

Tiina kirjoitti...

Voimissain, aivan totta. Toivotaan myös paljon paljon rakkautta. :)

Elina, toivon myöskin niin! Toivottavasti vuosi 2008 on myös sinulle suosiollinen. :)

sirenita kirjoitti...

Mukava kirje. Mä voisin melkeinpä toivoa samaa.

Varsinkin tuo laihtumis ja nuorenemisjuttu voisi olla ihan mukava kokemus. Vaikka sitä juuri epäilen turhaksi toiveeksi kaikkein eniten...

Tiina kirjoitti...

Se on kyllä aika tylsää, että juuri se niistä toiveista saattaa olla turha... :D