2. tammikuuta 2008

Summa summarum

Huolimatta tuosta eilisestä kauniista ja vetoavasta kirjeestäni vuodelle 2008, se päätti kuitenkin tänään heti aamusta alkaa piikitellä minua vanhenemisestani. Sain nimittäin postissa kirjeen Tampereen kaupungilta, jossa minut kutsuttiin "ikäluokittaiseen terveystarkastukseen". Joudun raahautumaan eräänä tammikuisena aamuna kello 8.10 (ei yhtään aikaisempaa kellonaikaa olisi löytynyt?) irtosolunäytteeseen sekä rintojen omatarkkailuohjantaan. Tuossa mukana tuli kyselylomake, jossa mm. tiedustellaan koska kuukautiseni mahdollisesti ovat kokonaan loppuneet. No tuo kohta ei taida ihan koskettaa tätä minun ikäluokkaani vielä, mutta silti... Gnaa.


Heitän tähän tällaisen yhteenvetohenkisen pikku meemin, jonka Akkikilta lainasin. (Tämän voisin oikeastaan julkaista vasta kuun lopussa, kun vuosi bloggausta tulee minulla täyteen, mutta menköön nyt jo vähän ennakkoon).


1. Miten valitsit blogisi nimen ja nimimerkkisi?

Tein molemmat aika pikaistuksissa. Olin jo kommentoinut toistuvasti joillekin tahoille nimimerkillä Tiina, joten päätin ottaa saman käyttöön blogissani. Tiinan taas olin ottanut kastetodistuksessani toisena nimenäni seisovasta Kristiinasta. Etunimeä en tahtonut käyttää, koska kuvittelin sen pitävän siskoni loitolla blogistani. Little did I know... Joskus olen harmitellut, etten ole valinnut käyttöön jotain epäerisnimimäisempää nimimerkkiä.

Blogin nimihän taas oli alunperin Tiina vuodattaa, joka luonnollisesti oli yhdistelmä nimimerkistä ja Vuodatuksesta. En tykännyt siitä nimestä kuitenkaan ollenkaan, se oli aivan liian nopeasti keksitty. Jostain keksin sitten jossain vaiheessa tuon enimmäkseen harmittoman, joka on tietysti lainaus Douglas Adamsilta. Mielestäni se oli niin hauska nimi blogille ja kuvasi myös aika hyvin tätä sisältöä sekä minua.

2. Miksi aloitit bloggaamisen?

Halusin kokeilla, koska kaikki muutkin kerta! Ja olin paljon kommentoinut muiden blogeihin, mutta tunsin vuorovaikutuksen puuttuvan, koska minulla ei ollut itselläni blogia. Suurimmat innoittajani olivat (ja ovat) Minh ja Brim, vaikka suollankin täysin erilaista sisältöä kuin noissa blogeissa on. Aluksi olin ihan varma, ettei minulla ole mitään sanottavaa, mutta kummasti sitä läpinää on riittänyt. Ihan sama sitten kiinnostaako se ketään.

3. Mikä on ollut parasta, mitä tähän mennessä olet kokenut bloggaamisen kautta? Entä ikävintä?

Parasta on tietysti kaikki uudet ystävät ja ajatustenvaihto kommentoijien kanssa. Parasta on myös se positiivinen palaute, jota joskus aina tupsahtaa, sekä se, että täällä oikeasti käykin lukijoita paljon enemmän kuin ikinä osasin odottaa. Ja parasta on myös se, että ylipäänsä on joku paikka, jossa voi lässyttää asioista, mitkä eivät ketään live-elämäni tuttua juurikaan jaksaisi kiinnostaa.

Ikävintä varmaan oli se, kun joku joskus syytti minua suosituimpien blogien (kts. edellisen kysymyksen vastaus) kommenttiosastoilla nuoleskelusta, mutta hei... Olen jo melkein ihan kokonaan päässyt siitä yli. En nytkään olisi muistanut sitä, ellei tämä meemi olisi pakottanut muistelemaan jotain ikävää puolta bloggauksessa. Ja tuo on ollut niitä harvoja vihakommentteja, joita olen tämän melkein vuoden aikana saanut.

4. Mitä uskot blogillesi tapahtuvan vuonna 2008?

Vaikea sanoa. Tuskinpa tämä tulee kovin radikaalisti muuttumaan tästä. Vaihtoehtoisesti joko rupean tosi tylsäksi ja lukijamäärät romahtavat, tai sitten alan tuottaa tänne jonkinlaista sosiaalipornahtavaa sisältöä ja lukijamäärät syöksähtävät pilviin.

6 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Taitavat siellä lääkärissä saada jotain sairasta tyydytystä, kun tuollaisia "milloin kuukautisesi ovat lopullisesti ohi" -kysymyksiä tekevät.

Tiina kirjoitti...

Melko varmasti. :D

minh kirjoitti...

Molen imarreltu.Tattis.

Jäi muuten se 35-vuotis-irtosolututkimus multa väliin, kun en mitenkään saanut soitettua itselleni aikaa...eli siis omalla rahalla tänä vuonna tutkituttamaan pimpparista. Fascinating..
-minh-

purtsi kirjoitti...

Hei,kiva meemi! Pöllin, dänks.

tuntematonblogilas kirjoitti...

Ja kannattaa Tiina sitten myös tarkistaa, että onko se ollenkaan mikään virallinen kirje se rintojen tarkkailu kutsu.

Tiina kirjoitti...

Minh, ai seuraavaksi on sitten luvassa 35-vee katsastus ja sitten 40 ja sitten 45... Huh.

Purtsi, olepa hyvä. :)

Tuntematonblogilas, hyvä pointti!