23. tammikuuta 2008

Viuuuh... Pläts!


Joo. Ihan tosi kiva kun tuli tuota lunta nyt. Ei ole niin pimeää ja harmaata. Mutta viime päivien kokemuksieni perusteella voisin toivottaa tuon lumen jo huuthelvettiin. Tai ainakin tuon jään ja liukkauden. En halua poistua enää kotoani ennen kuin maassa on pitävä hiekka- tai asvalttipohja.

Maanantaina käpyttelin koululta keskustaan päin melko jyrkkää alamäkeä, kun katsoin, että edessäni on tosi liukkaan näköinen kohta. Päätin kiertää sen ja siinä samassa oikea jalkani lähti alta. Vasen jalkani onneksi pysyi tolpillaan, joten tein vain lievästi epäonnistuneen telemark-alastulon ja polvikosketuksen jään pintaan. Siinä ei sitten käynyt sen pahemmin, mutta maanantai-iltana ja myöskin eilen oikeaan reisilihakseeni (tai mikä reisiläski se nyt onkaan) sattui melko lailla liikkuessa. No eipä siinä mitään, tänään aamulla tuo jalka oli jo parempi. Mutta kuka arvaa miten tämä tarina jatkuu? Aivan. Tänään aamulla kouluun köpötellessäni päätti jalat taas lähteä alta. Sain tälläkin kertaa pidettyä tasapainon, tosin pitkällisen taistelun jälkeen, enkä mätkähtänyt maahan naamalleni. Mutta arvatkaa vaan sattuiko siihen samaiseen reiteen ja vallan sairaasti? Kyllä sattui. Klenkkasin sitten kouluun ja olin jossain vaiheessa jo melko varma, että koko reisilihas on irronnut ja mennyt rullalle. Kyllä se sitten siitä tokeni, mutta jos tuo ei ole huomenna kipeä, niin ihmettelen.

Taitaa olla kuulkaas niin, että nuo kiilakorkoiset talvisaappaat jäävät nyt hetkeksi narikkaan ja alan käyttää jotain mummomallisia talvikenkiä, joiden pohjaan kiinnitän naskalit. Pysyn ainakin pystyssä. Perkele.

16 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Sinut on haastettu!

Tiina kirjoitti...

Jee, huomenna pidetäänkin ekopäivä... :D

Annikki kirjoitti...

Höh, pääset huijaamaan :P

Kami kirjoitti...

Minä voin myötätunnosta ekoilla sen verran että olen huomisen hengittämättä.

Tiina kirjoitti...

Annikki, voin mä siihen tämänkin päivän ympätä, mutta en jaksa tänään enää postata. :D

Kami, hengitä nyt vähäsen edes.

Kami kirjoitti...

No joo, liiottelin vähän. En varmaan pystyis ku 12 h.

Eeva kirjoitti...

Jäi vähän epäselväksi, mitä liukastuessasi tapahtui. Siis olit menossa alamäkeä, joten kun oikea jalkasi lipsahti, se liukui eteenpäin eli vasenta jalkaa edemmäs. Kumpi polvi sinulla kosketti maata? Siirsitkö oikean jalan nopeasti taakse jotta sait sen polven maahan?

Fyysikko ei nyt ymmärrä. :/ On näköjään mennyt koulutus ihan hukkaan. ;)

Tiina kirjoitti...

Kami, no niinpä. Ajattelin jo vähän. Duh.

Eeva, sä voit vaikka kuvagooglata hakusanalla telemark. Jos fyysikkokin sitten ymmärtäisi.

Helena kirjoitti...

Minä olen ollut varsin tyytyväinen tähän puolen vuoden syksyyn. Ärsyttää vaan, kun joka hiton kaupan kassa tai bussin höpöttävä mummeli, puhuvat niistä vanhoistaa hyvistä ajoista kun oli vielä kunnon talvi.

Silloinhan perunatkin maistuivat paremmalle ja mansikatkin olivat makeampia. Auta vaan sitä nirinää ja narinaa, kun tulee pääkallokelit - ei mikään kelpaa. Kai ne paukkupakkasetkin silloin hyvinä aikoina olivat kivemman tuntuisia ja kengät tehty poron luusta, ettei niillä yksinkertaisesti pystynyt liukastumaan, vaikka yrittäisi.

Se on tää ilmaston muutos.

Tiina kirjoitti...

Tavallaan se pimeys ja harmaus on aika masentavaa, mutta sitten se liukkaus... Ja nyt tuolla ulkona on sellainen lumimyrsky, että tulee kesää ikävä.

Eikä se leipäkään maistu enää leivältä.

Brim kirjoitti...

Ainakaan eivät voi valittaa että kesät olivat ennen pidempiä ja lämpimämpiä, kun nurmikko käristyy jo heinäkuussa kellanruskeaksi.

No mutta sitten taas, jäätelö oli ennen parempaa ja maksoi vain viisi penniä, höyrylaivat huusivat ja tiellä oli hevosenkakkaroita jne...

Annikki kirjoitti...

Täällä treella on vieläkin teillä hevosenkakkaroita, kun ne kaljavaunut kiertää muhkeiden hevosten vetäminä melekeen koko vuoden.

Tiina kirjoitti...

Brim, ja miehet oli rautaa ja laivat puuta, hiiohoi.

Annikki, vedätkö sä mua höplästä? :D Tarviiko mun muuttaa lähemmäs keskustaa, kun en oo näistä kaljavaunuista lainkaan tietoinen. Joku Plevnan juttu, I assume?

Eeva kirjoitti...

Melkein noin minä sen telemarkin ajattelinkin. Ilmeisesti siis oikea jalka oli edessä ja vasemman polvi kosketti maata? Omat liukastumiseni eivät ole rekisteröityneet kunnolla säikähdyksen takia, joten on vaikea hahmottaa, mitä siinä tapahtuu. Muuta kuin se, että jalka lipesi, muttei sitten lopulta kuitenkaan kaatunut.

Olen vissiin liian väsynyt/jotain, kun ei tuollainen yksinkertainen ajatus suju ollenkaan. Eikun laskemaan huomiseksi pakollisia fysiikan tehtäviä. ->

Tiina kirjoitti...

No jos nyt kerta haluat tietää, niin kyllä se oli oikea polvi joka kosketti maata. :D
Kuten sanoin, niin vasen jalka pysyi tolpillaan ja oikea lähti alta.

Eeva kirjoitti...

Fyysikon oli ihan pakko saada tietää. :P