6. toukokuuta 2008

Elämme jännittäviä aikoja, ystäväiseni!

Blogilista uudistui. Toivon totisesti, ettei tuo ole ihan vielä lopullisessa muodossaan tuollainen. Ensinnäkin tältä blogilta katosi neljä tilaajaa tuossa muutoksen tiimellyksessä, mikä lie syynä siihen? No eipä sen niin väliä, ehkä ne olivat jotain haamulukijoita... Sen lisäksi vähän harmittaa, että tuolla blogin tiedoissa on nykyään sijoitus luetuimmat-listalla eikä top-listalla. (Kieroutuneena tykkäsin tuijotella sitä top-listan sijoitusta). Nuokin nyt on vielä vähäisiä ongelmia verrattuna seuraavaan: Nimittäin tämä blogi ei ole enää minun oma blogini ilmeisesti! Omat blogit -kohdassa minulla on ainoastaan tuo Harmittomia Kuvia (jota ei kuulemma vielä ole hyväksytty listalle). Aika jännä... Kukahan tämän blogin sitten omistaa nykyisin? Olisi ihan hauska tietää, niin voisin pyytää muuttelemaan tietoja tarvittaessa.

No okei, ehkä tämä on hätiköintiä, tilanne varmaan kehittyy. Toiv. En uskalla edes tutkailla tarkemmin noita uudistuksia, etten vaivu epätoivoon.

Enpä tiedä... Kai tuohonkin tottuu. Ihmisethän eivät tunnetusti ikinä pidä muutoksista.


Lisäys #1: Olin selkeästi hätäinen, koska nyt se ei toimi enää koko lista.

Lisäys #2: Eikä siellä ollut sellaista ruksiakaan valita, että muista kirjautumiseni Blogilistalle.

Lisäys #3: Eikä voi sanoa, että "tänään päivittyneet", jos se "tänään" alkaa eilisestä klo 14:57. Sen pitäisi olla sitten "viimeisen 24 h aikana päivittyneet". Minun vuorokaudentajuni ei ainakaan toimi noin... (Keksin tästä muuten vielä paljon valitettavaa tänään!)

Lisäys #4: Niin mikä tuon yksityinen/julkinen -linkin pointti on siinä blogin nimen perässä? Ihan vaan ajankulua, kun sitä voi klikkailla yksityinen - julkinen - yksityinen - julkinen - jne..?

Lisäys #5: Top-listalla, luetuimmat-listalla ja kuumalla listalla ei näköjään enää pääse katsomaan kuin 50 eniten tilattua/luettua/kuuminta blogia. Nicely done, Blogilista... (Vai olenko vaan niin helvetin tyhmä, etten tajua?)

Lisäys #6: Niin, no tietysti löysin sen kenen blogi tämä muka on tuolla listalla ja sehän olen minä itse. Se on vaan sellaisilla tunnareilla mitä en käytä ja josta siirsin sen omistajuuden itselleni jo monta viikkoa sitten. Nyt ei ole mitään hajua miten sen voisin tehdä uudestaan. Argh.

Lisäys #7: Ei tämä ole mitään kurjuuden maksimointia tai ylireagointia. ;D

Lisäys #8: No nyt tää homma kyllä kusee ihan täysin. Jokaisella tsekkaamallani blogilla on tällä hetkellä 10 tilaajaa ja avainsanat on tyyliä "kirjoitukset, lainaukset, media, mietteitä, sanat, taloussanomat, tekstit ja viisaus". Viisaus tosiaan my ass...

Lisäys #9: Päivitystarkistustakaan ei pysty näköjään enää itse tilaamaan, ainakaan tällä hetkellä. Minä voisin itse ainakin heivata tuon automaattitarkistuksen mäkeen ja käydä pelkästään manuaalisesti tilaamassa sen tarkistukseni. Lyhenisipä turhat jonotkin. Nyt nuo päivitykset ei ole kovin ajantasaisia. (Ellei se tilaa tarkistus -nappula ilmesty sinne sitten, jahka saavat tämän alkuhässäkän tästä alta pois).

Lisäys #10: Voi helvetti! Tajusin justiinsa, että jos olen viime viikkoina tilannut jotain uusia blogeja, niin onkohan ne enää tuolla suosikeissani?!!?? En uskalla edes katsoa... Varmaan nyt enää muistan mitä tässä on tullut tilailtua. Voi PASKA.

Lisäys #11: No voi helvetin perkele! Esimerkiksi Kukkiksen blogin tilasin jokunen viikko sitten ja eihän se saatana ole enää suosikeissani tuolla Blogilistalla! Oikeasti! Noiden on paras tulla ajantasaiseksi ja vähän äkkiä, tai revin peliverkkarini. En kai mä nyt ulkoa muista oikeasti keitä olen tilannut tässä viimeisen N viikon aikana.

Lisäys #12: Blogilistalla siellä omien suosikkien lopussa on painike, jonka yllä lukee "Jos suosikkisi ovat kadonneet, voit tuoda ne vanhalta Blogilistalta. Huom! Tuominen ylikirjoittaa nykyiset suosikkisi." Uskaltaako tuota nyt painaa vai katoaako nuo loputkin?

Lisäys #13: Joo, suosittelen kaikkia painamaan tuota "tuo vanhat suosikkini" -painiketta siellä omien suosikkien perässä, jos jotain puuttuu tai on liikaa. Nyt näyttää paremmalta.

42 kommenttia:

yllätystyttö kirjoitti...

Ja siis mikä se suosikki-luettelossa ollut julkinen/yksityinen -linkki on?
Heti alkoi ärsyttämään, kun en heti ymmärtänyt ja sit se koko höskä ei alkaanutkaan heti toimimaan kuin unelma.

MurrJaRäyh.

*ai mitenniinmuka lyhytpinna ja hätäinen?*

Tiina kirjoitti...

Niin just, sama täällä! :D

En vaan tajua miksi pitää korjata joku, joka ei ole rikki...

Haamupäivitysten katoaminen on nyt ainut positiivinen juttu tässä tähän mennessä, eikä sitäkään ole vielä todistettu tapahtuvaksi.

DorianK kirjoitti...

Pitihän minunkin sitten mennä sitä suurta ihmettä vilkaisemaan, kun näin suuren ilon ilmoitit.

Positiivisina puolina mainittakoon blogien tiedoissa näkyvät viimeisimmät kirjoitukset, joiden listaaminen vaikuttaa "ihan kivalta" ominaisuudelta. Blogini olivat myös yhä minun hallussani enkä päässyt muiden (blogi)tileihin käsiksi, joten ei tässä nyt ihan Sampo pankin linjoilla mennä.

Jos nyt ihan pakko jotain negatiivista on sanoa, niin se kaikille blogeille yhteisenä näkyvä seitsemän lukijan saldo ja sen mukainen sijoitus listalla on tietysti vähän kankeaa. Toisaalta sekin on varmaan ihan hyvä juttu, koska bloggaaminen ei saa olla suorittamista eikä kilpailua vaan ihan itseä varten kirjoittamista.

Tiina kirjoitti...

Sä olet nyt ymmärtänyt aivan väärin. Ei täällä haeta mitään positiivista tästä muutoksesta, vaan kaivamalla kaivetaan niitä vikoja. ;D

Musta olis kyllä yhä ihan kiva tietää kenen tää Enimmäkseen harmiton -blogi nykyään on ja miten pystyn ottamaan sen haltuuni...

purrrrina kirjoitti...

Siis just. Multa oli tipahtanut 10 lukijaa uudistuksen myötä veks!!!!! Ja kaiken lisäksi kaikki asiasanat, jotka olen aiemmin valinnut kuvaamaan blogiani, ovat korvaantuneet ihan muilla, täysin epärelevanteilla sanoilla kuten muoti, ajanviete tms. Yritin korjata väärät asiasanat oikeiksi, mutta ei onnistunut. Lista heitti lisää uusia yhtä sopimattomia sanoja tilalle. Voi venäjä. Mistä uudet lukijat nyt tietävät, että millainen blogi on kyseessä???

Tiina kirjoitti...

Joo, no eipä mullakaan ole enää kuin 10 tilaajaa, eikä sen paremmin esim. Brimilläkään. :D :D
Luokittelukin on taloussanomia ja muuta jännää. :D

sirenita kirjoitti...

Hih! tämähän on huisia! Multakin puuttuu puolet tilaajista. (Muistaakseni niitä oli tuplasti enemmän. )Mutta kaikilla muilla on näemmä sama määrä tilaajia. Sitäkään en kyllä usko.
En myöskään kyennyt oikein toimimaan tuolla blogilistalla. Outo paikka. Mielenkiintoista. Kai tämä tästä.

Muutosvastaisuudestani huolimatta uskon parempaan huomiseen! ;)

DorianK kirjoitti...

Jostain syystä kaikille blogeille näkyy joka käynnillä samat tilaajaluvut ja ilmeisesti myös avainsanat, jotka kuitenkin vaihtuvat sitten käyntien välillä. Nyt etusivun tuoreet kirjoitukset taitavat sentään olla melko tuoreita eivätkä kuukauden takaa, kuten muutama tunti sitten. Olivat mielestäni jossain vaiheessa ottaneet koko tilaajamäärätiedot pois näkyvistä, mutta nyt ne näyttävät olevan siellä taas.

Itse en kyllä aio koskea mihinkään tietoihini ennen kuin tilanne rauhoittuu. Tokihan kaikki kääntyy vielä hyväksi ja maailma pelastuu.

Tiina kirjoitti...

Sirenita, joo, noi tilaajaluvut vaihtelee siinä 9-46 tilaajan välillä. :D
Kyllä tää tästä varmaan jossain vaiheessa...

DorianK, no niinpä näkyy tekevän. Ainakin ollaan nyt sitten samalla viivalla kaikki. :D
Viisainta varmaan olisi antaa tolle Blogilistalle pari viikkoa aikaa ja palata vasta sitten rikospaikalle laskemaan ruumiit.

Eikä tuolla nyt päivitykään mikään, mutta varmaan siellä on ruuhkaa, jos kaikki n. 11000 blogia on yhtä aikaa menossa tarkistukseen.

Tiina kirjoitti...

Hassua tässä vaan on se, että tossa aikaisemmin päivällä nuo tilaajamäärät ja avainsanat oli ihan kondiksessa. Sitten joku ilmeisesti kyllästyi siihen, että kaikki näyttää hyvältä ja painoi jotain vipua...

Lilith kirjoitti...

Minun tilaajamääräni on noussut 50 tilaajalla... Ei valitettavasti vaan mahda pitää paikkaansa. Lisäksi olen ilmeisesti aloittanut käsityöbloggaamisen ja riippuliitämisen. Mukavaahan tuo, saada uusia harrastuksia.

Mutta muutos ottaa nyt päästä ja pahasti. Liikaa informaatiota! En halua nähdä satunnaisten blogien satunnaisia otsikoita , haluan nähdä blogien nimet.
En oikeastaan halua nähdä yhtään mitään muuta kuin vanhan blogilistan.

Ja en saa minäkään top-listalta irti muuta kuin 50 kärjen. Pakkohan tuon on olla joku virhe.

Doriank tuolla aiemmin mainitsi että
"Jos nyt ihan pakko jotain negatiivista on sanoa, niin se kaikille blogeille yhteisenä näkyvä seitsemän lukijan saldo ja sen mukainen sijoitus listalla on tietysti vähän kankeaa. Toisaalta sekin on varmaan ihan hyvä juttu,pkoska bloggaaminen ei saa olla suorittamista eikä kilpailua vaan ihan itseä varten kirjoittamista."

En näe! Bloggaaminen saa olla ihan mitä hyvänsä blogin pitäjä nyt sattuu päättämään. Voihan sitä kirjoittaa pöytälaatikkoon jos haluaa itseään varten kirjoittaa.

Elegia kirjoitti...

Minun syanidiblogini osoite on VÄÄRIN listalla. Ai niin ja nimikin on muuttunut siinä matkalla takaisin Veteen piirretyksi viivaksi. HMM!

Siis ihan vitusta koko blogilista, mutta se nyt oli arvattavaa. Ehdin muuten jo avatua aiheesta omassakin blogissani, mutta tokihan on pakko tulla avautumaan tännekin. ;D

Iiris kirjoitti...

Mulla katkesi jo verisuoni päästä. Meinasin omaan blogiini alkaa just purnaamaan aiheesta, mutta täältähän tämä epäkohtien lista löytyikin jo :) Ai saamari.

Rappiotäti kirjoitti...

Heh, minun blogini kuuluu mm. kategorioihin "lentäminen", "varjoliito" ym. vastaavaa ilmailuun liittyvää.

"Matalalento" olisi sopinut paremmin...:-)

Rappiotäti kirjoitti...

Eikun ne olivatkin jotain avainsanoja...

Henu kirjoitti...

Tuohan on aika jännää kun blogin tiedot ja avainsanat ym. muutuskelee kaiken aikaa, ollaan aika monimuotoisia :D

Ohari kirjoitti...

Ihanaa! Molen viimein alkanut virkata! Ihanaa! Ja viisauskin olen vieläpä! Ihanaa! Kauneus! Muotiblogi! Hiphei! Omnipotentti!

Oon ihan innoissani.

Elma kirjoitti...

Tiina, eksä tiennyt, että MÄ omistan nykyisin sun blogin?

Mulla on kuus tilaajaa ja olen kans viisaus ja virkkausbloggaaja.

Into!

Henu kirjoitti...

Kjäh, pitää vielä lisätä kun nyt mulla on niin kivat avainsanat: seksi, seksuaalisuus ja välineet :))

Tiina kirjoitti...

Lilith, ihan tosi. Jotenkin ihan liikaa kaikkea tekstiä ja sekavan näköistä. Melkeen tulee migreeni, kun katsookin koko Blogilistaa.
Joo, en mäkään kyllä itelleni kirjoita tätä. :D :D

Elegia, ilmeisesti tuo tilanne palautui johonkin useamman viikon takaiseen tilanteeseen... Käsittämätöntä.
Sunkaan blogi ei muka ole päivittynyt, niin en ole huomannut tulla purnausta lukemaan.

Iiris, voi sun verisuontasi!
Tässä listalla ei varmaan edes ole kaikki epäkohdat vielä. :D

Rappiotäti, joo kyllä nuo avainsanat on ihan kohdallaan joka blogilla. :D

Henu, me ollaan nykyään niin dynaamisia kaikki!

Ohari, mäkin olen tällä hetkellä hyvin poliittinen henkilö ilmeisesti.

Elma, säkö tän mun blogin oot pölliny?! OMG!

Henu taas, joo, me ollaan niin seksuaalisesti avoimiakin nyt.
Kai sä raportoit sitten illalla G-pisteestä? (Siitä ohjelmasta siis).

Alcinoe kirjoitti...

En kestä!

Mymskä kirjoitti...

Ei vittuuuuuuuuu... Meni just hermo tuon listan kanssa!

Henu kirjoitti...

Pitäisköhän sitä G-pistettä ruveta seuraamaan, että tosiaan olisi edes jotain kerrottavaa noista asioista... :D

Minja kirjoitti...

Tässä mietinkin juuri, että uskaltaako sitä nappia painaa, että tuo vanhat suosikit. Onneksi testasit sen puolestani, nyt uskallan. :)

Sitten kun se oma bloginikin joskus päivittyisi siellä listalla oikeasti, nyt se yhä vaan haamuilee..

nona kirjoitti...

tykkäsin tuijotella sitä top-listan sijoitusta

No jos sä olet nyt sitten top-less. Meille töihin tuli sellaista a[a]siakaspalautetta, että "topless tarjoilu olis kiva". Siis ihan pitopalvelussa olen ekstraamassa, tai siis niin ainakin luulin.

Anonyymi kirjoitti...

Arvaa vaan kuka omistaa koko blogilistan, johon kaikki voi myös osallistua sen kehittämiseen? No se yksi ainoa suuri pieni pääkaupunkiseudun paikallislehti. Se hoolla alkava. Sehän kutsui ihan "tärkeimmät" bloggarit kylään keskustelemaan blogien kehittämisestä tai jotain, kun osti tämän beelistan itselleen :D Mutta jos ei kuulu niihin "tärkeisiin", hesalaisiin bloggisteihin, niin tämä on sitten tätä :D Puskista tullaan, että rytisee. Muttei enää jatkossa uskon. Parempaa onnea seuraavalla kerralla!

Blogiton :)

Tiina kirjoitti...

Alcinoe, en mäkään!

Mymskä, samma här!

Henu, voit aloittaa heti tänään! Vai koska se tulee... :D

Minja, joo uskaltaa! Muakin kyllä jännitti vähän aluksi.

Nona, me taidetaan olla nyt kaikki topless-bloggaajia. ;D
Ihan kiva pyyntö noin niin kuin pitopalvelulle. :D

Blogiton-anonyymi, joo tiedän kyllä tän Sanoma-WSOY:n ja parhaiden hesalaisten bloggaajien kuvion. Jotenkin en osannut silti odottaa, että tää näin päin persettä menis. :D

Haahis kirjoitti...

No just joo, mä en edes ole vielä nähnyt koko uudistunutta listaa! Ei pääse sivuille ei. Oikein jänskättää mitä sieltä tulee vastaan. Sopivasti sitten tähän saumaan kikkailin muutakin omien blogieni kanssa, taisi mennä kaikki hommat sekaisin. Onneksi nämä vakiblogit löytää muutenkin, iski jo kylmä hiki kun kone herjaa vaan "not foundia" prkl.
Mitenkäs sitä oikein pärjättiin ennen Blogilistaa? :)

Haahis kirjoitti...

No niin, vaihtelevalla menestyksellä saa listaa aina välillä auki. Ja hermo menee! En mä halua tollasta uutta systeemiä! Vanha oli paljon parempi! :(
ps. kukakohan se Tuominen on joka ylikirjoittaa vanhat suosikit? Laittaisko sille spostissa valituksen tästä uudistuksesta?
Väsy höh. :)

DorianK kirjoitti...

Lilith, siinä lainaamassasi kommentissa oli tarkoitus olla törkeän rattijuopumuksen rajat ylittävä sarkasmipitoisuus...

Tuo näyttäisi vähän siltä kuin vanhasta listasta olisi otettu joskus kuukausi takaperin kopio, jonka päälle ollaan nyt sitten väännetty se uusi versio. Kaipa tarkoitus on päivittää tässä välissä muuttuneet tiedot sitten ajan tasalle jossain vaiheessa.

Oli miten oli, aika puihin tuo näyttää menneen/menevän. Onneksi en käytä koko palvelua lähes lainkaan.

Tiina kirjoitti...

Haahis, tökkii pahasti... Nyt mun tunnukset tai salasana on kuulemma väärin, vaikka ihan just olin kirjautuneena. *silmien pyörittelyä*
Tuominen. :D :D :D

DorianK, siltä mustakin tuntuu, että noin on tehty. Mietin vaan, että oliko se ihan loppuun harkittu teko vai kenties täysin amatöörimänen moka?
Enpä olis mäkään käyttänyt, väsyttää niin.

bambi kirjoitti...

Jumankeka, ilmankos miunkin saitmeetteri näyttää tusinoittain kävijöitä blogilistan kautta - ja ihan uusia tilaajiakin - kun se saamarin lista on kerta noin halavatun sekaisin!

Koko listalle en ole itse päässyt koko päivänä kuin (useiden minuuttien odottelun jälkeen) etusivulla kääntymään joten jännityksellä odotan mitä sieltä sitten aikanaan paljastuukaan - vai paljastuuko mitään?!

Voi perskuta mitä touhua, en paremmin sano :/

kervå kirjoitti...

Mikä vitun blogilista ?

:D

kervå kirjoitti...

Mikä vitun blogilista ?

:D

kervå kirjoitti...

Häh? Miten noit tuli kaks???

Tiina kirjoitti...

Bambi, pikkusen sekasin. Voimme elää toivossa, että se siitä vielä tokenee...

Kervå, no se kato OLI semmonen minkä kautta noita blogeja saattoi lukea, höhö... :D
Sun hiirisormi oli vissiin vähän yliaktiivinen.

Eeva kirjoitti...

Hihhei, minulla oli kummallakin blogillani 12 tilaajaa. \o/ Vähemmän suositulla taisi kaksi päivää sitten olla huimat yksi, joten kyllä tämä uudistus minulle vaan passaa. ;)

Hakemistosivulla itse antamani avainsanat olivat oikein, jopa pari päivää sitten muuttamani olivat siellä, mutta kun klikkasi lisätietoa, siellä oli iso lista ihan tuntemattomia asioita, mm. dekkari ja sarjakuvat. :o Ja molemmissa taisi olla samat, eli ehkä siinä jokin logiikka oli, miten se ne arpoi. :)

Niin, ja hakemistosivulla oli toisen blogin kuvaus pielessä. Vaihdoin sen pari päivää sitten samanaikaisesti noiden avainsanojen kanssa, mutta vain toinen muutoksista oli näköjään siirtynyt uudelle, uljaalle blogilistalle.

On tämä jänskää. Ihan aito satunnaisluku- ja -sanageneraattori. :D

Eeva kirjoitti...

Nyt hetken päästä se antaa molemmille koko ajan odotus, perhe, raskaus, vauva ja äitiys. :D Sillähän voi kohta korvata oraakkelin.

Tiina kirjoitti...

Aivan, Eeva. Meillä taitaa olla nyt uusi oraakkeli. :D :D

Nuo tilaajamäärät ja avainsanat taitaa olla aina kaikilla samat ja ne vaihtelee hyvin satunnaisesti, eli usein.

Lilith kirjoitti...

Doriank sanoi: "Lilith, siinä lainaamassasi kommentissa oli tarkoitus olla törkeän rattijuopumuksen rajat ylittävä sarkasmipitoisuus..."

*punastuu*
Se oli varmaan mun sarkasmisensoreille yliannostus kun en huomannut ;)

Mutta blogini on jälleen jotain uutta:

* ajankohtaista
* dodo
* helsinki
* kokoomus
* mielipiteet
* oikeistolaisuus
* politiikka
* talous
* yhteiskunta
* ympäristö

Kokoomus ja oikeisto! Voisin pitää sen eilisen, silloin minulla oli bulimia ja anoreksia. Blogilista olisi edelleen sekaisin mutta näyttäisin ihan sikahyvältä luurankona kevään hepeneissä!

Lilith kirjoitti...

Sarjatulikommentointia!
Taisin tajuta sen yksityinen-julkinen!
Eli jos julkaiset oman suosikkilistasi blogilistalla, voit tuosta napista valita että näkyykö kyseinen suosikki omassa julkisessa listassasi vai ei.

Anonyymi kirjoitti...

Koittakaa kestää! Yhdistäkää voimanne! Kapina - jos muu ei auta. Tuun mukaan, jos näin käy.

Blogiton :)