19. toukokuuta 2008

Supernaiseudesta ja miesten kärsimyksistä


Kun nyt pääsin eilen tähän paasauksen makuun, niin jatketaan vielä samalla linjalla...

Tuossa joku aika sitten sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä sai päähänsä kehottaa opiskelijoita hankkimaan lapsia. Ensisynnyttäjien keski-ikä on nykyisin 28 ja se on Hyssälän mielestä liian korkea. No voihan se olla. Hyssälä uskoo, että lapsien hankkiminen voi jopa nopeuttaa opintojen päättämistä, eikä suinkaan hidastaa niitä. Eli siis... Nythän Suomessa on jo rajattu tätä yliopisto-opiskelun aikaa, uusien opiskelijoiden pitäisi valmistua jossain 5,5 vuodessa tjsp. Opintotukea saadakseen täytyy opiskella 27 opintoviikkoa vuodessa, eikä sitä opintotukeakaan nyt kukaan voi väittää kovin ruhtinaalliseksi. Nyt siis opiskelijoiden pitäisi tuossa viidessä vuodessa suorittaa tutkinto, ja vielä sen lisäksi hommata lapsia samaan aikaan, valmistuakseen sitten akateemiseksi työttömäksi tai alipalkatuksi. Jos oletetaan vielä, että molemmat vanhemmat ovat opiskelijoita, niin kysyn vaan, että millä rahalla se lapsi elätetään? Ei ne tuet oikeasti ole kovin kummoisia. Ja jos esimerkiksi lapsen isä käy töissä, niin hänkö on sitten päivät töissä ja illat lapsen kanssa, kun taas äiti on päivät lapsen kanssa ja illat (ja yöt) lukee tenttiin tai vääntää harkkatyötä ja esseetä toisen perään, että etenee opinnoissaan riittävästi? Kuulostaa burnoutilta. Kyllähän tuon saa toimimaan, jos kovasti haluaa. Tunnen kyllä opiskelevia pariskuntia, joilla on lapsi ja joilla asiat on silti ihan mukavasti. Mutta ei nyt justiinsa minua ainakaan houkuttele tuollainen vaihtoehto. Melko elämästä vieraantuneita ehdotuksia noilla ministereillä nykyään.

Eikä siinä vielä kaikki, mutta kun tänään sitten vielä Anu Saagim antaa ohjeita naisille Ilta-Sanomissa. "Olen esteetikko, joten minun mielestäni naisen pitää saada itsensä kuntoon synnytyksen jälkeen. Raskausaika on miehelle muutenkin kärsimystä, kun nainen levenee ja on ainakin puolet ajasta turvonnut," Anu löpsäytti suustansa. Raskausaika on miehelle kärsimystä? Siis m-i-e-h-e-l-l-e kärsimystä??? Voi mies parkoja, kun joutuvat katsomaan lihovaa ja lyllertävää rumaa vaimoaan siinä yhdeksän kuukauden ajan ennen lapsen syntymää! Ja Anu jatkaa vielä nerokasta aivo-oksennustaan: "Mahdollisimman nopeasti se on tehtävä, ettei suhde kariudu. Jos kuntoilua ei aloita heti, luovuttaa todennäköisesti kokonaan. Siinä tapauksessa mies taas etsii kauniimman naisen. Niin se vain valitettavasti menee. Äitiys on tärkeintä, mutta ei aviomiestä saa unohtaa. Kyllä mies ansaitsee hyvävartaloisen naisen." Siis mitä ihmettä? Mistä lähtien perhe ja lapset ovat olleet vain naisen bisnes, eikä mies raasu saa joutua siinä sivussa kärsimään ja katsomaan läskiä vaimoa?!? Minulta taitaa ihan juuri katketa verisuoni päästä! No, onneksi saan itse valita isän omille mahdollisille lapsilleni...

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että naisen tulisi tehdä lapset nuorena, vielä opiskellessaan, siinä samalla hoitaa lapsi, koti, opinnot, ehkä jopa käydä töissä ja vielä treenata kroppansa ihan huippukuntoon, ettei mies vain ota ja vaihda johonkin kauniimpaan yksilöön. Piece of cake! Supernaisiahan me olemme.

Nauratti muuten tänään kun jonkun iltapäivälehden kannessa Saku Koivun vaimo kertoi, että Saku on rakastava isä. Mietin vaan, että olisiko hauskaa, jos yhden kerran joku vaimo kommentoisikin, että "Saku on ihan paska isä" tai "Teemun kanssa elämä on yhtä helvettiä" tms.

En kestä.

27 kommenttia:

ill. kirjoitti...

blogisi on ilmanmuuta päivän pelastus. milloin vaan katsookin niin olet päivittänyt. ^^ ja tänne tulee usein ja mielellään

Tiina kirjoitti...

Kiitos, olipas kauniisti sanottu. :)

Tänään tulikin päivitettyä kahdesti. :D Normaalisti ei ole ihan näin kiivas tahti.

Ohari kirjoitti...

Semmoinen hätäsysteemi pitäisi olla, että aina kun Anu Saagim avaa suunsa, katosta putoaa happinaamari. Niin kuin lentokoneessa. Lisäksi samoin pitäisi saada ilmaista viinaa, ja suklaata tietysti.

Hyvin paasattu!

Poplar kirjoitti...

Ei auta muu kuin bongata sellainen sikarikas mies, jolla on varaa hommata lastenhoitaja ja kuntosali talon alakertaan. Voi sitten rauhassa opiskella ja tenttien tasapainoksi polkaista pyörällä stressit pois.

Kaiken takana on kiinteäpeppuinen nainen!

Tiina kirjoitti...

Ohari, niin just, tai Saimi Nousiainen-Hoyer... :D
Hyvin kommentoitu! :D

Poplar, se kai taitaa olla ainut vaihtoehto. :D
Mutta onhan siinä raskaudessa ja lasten saannissa kuitenkin yksi hyvä puoli: tissit kasvaa!

Brim kirjoitti...

Repesin kun luin Oharin kommentin XD täysin samaa mieltä olen kyllä. Älytöntä sontaa koko Saagimin lausunto.

Tiina kirjoitti...

Se oli kyllä varsin toteuttamisen arvoinen idea. :D
Ihanaa, että miesnäkökulmakin on tuota mieltä!

sirtsu kirjoitti...

Tuntuu olevan oikein järjen riemuvoitto koko Saagim.

Oikein nasevasti paasattu. Samaa mieltä. (Olen taas ihan jee jee-mies....)

Annikki kirjoitti...

Jee, happea! :D

ja ilmasta viinaa ja suklaata!

Tosi hyvä ensiapu. :)

Mitäs tässä turhia "vapautumaan" ja "emansipoitumaan", kun voi ihan vapaaehtoisesti rääkätä itsensä odotuksilla hengiltä.

Kukahan poliitikko se oli, haa nyt muistan: se oli se pitkälettinen entinen radiojuontaja Salovaara?, joka sanoi, ettei hän voisi mennä vaimonsa synnytystä katsomaan, koska se hävittäisi mystillisistä osista erotiikan.

wtf?? erotiikan? Sehän se naisen elimessä on tärkeintä. Ei suinkaan, että se toimii niin kuin sen kuuluukin, vaan ettei miesparka koskaan joudu näkemään sitä venyneenä ja verisenä ja herra ties mitä.

Joten Saagim oli ihan väärässä. Ei riitä, että treenaa itsensä taas seksikkääksi, vaan pitää oikeastaan välttää synnytystä ylipäätään, kun se tuhoaa mystiikan siitä mystillisestä osasta.

Jotenkin rupeaa tekemään mieli alkaa käyttää sellaisia jotain tosi räyhkiä pinssejä, kuten "vittu haisee hyvälle" tai sellaisia, joissa on synnytyspillun kuva kaikissa väreissä. Ei Jeesus!

Varapygmi kirjoitti...

Tekisi mieli vaan sanoa, että sitä ei kannata kostaa miehille, jos naiset tekee mottipäisiä tulkintoja siitä, miten he haluavat toimia miehiä kohtaan. Saagimille en antaisi, ennen, jälkeen tai välissä synnytysten.

Tiina kirjoitti...

Sirtsu, ei se haittaa, koska tykkään tietysti enemmän sellaisista jees-miehistä ja -naisista. ;)

Annikki, eih, onko Salovaara heittänyt noin fiksua läppää?! Ihme sälli.
Ehkä pitää kaikki lapset järjestää tänne maailmaan keisarinleikkauksella, niin ei tuhoudu mystilliset osat. :D

Varapygmi, eihän täällä toki miehille kosteta mitään. :)
Minä olen ainakin hyvin tietoinen siitä, että nuo on naisten lausumia ja suurin osa miehistä on paljon fiksumpaa sakkia. Siksipä sanoinkin, että onneksi saan valita itse isän lapsilleni. Koska onhan toki niitäkin miehiä, jotka ajattelevat noin kuin Saagim sanoo, mutta on myös valinnanvaraa runsaasti.
Niin ja tuon lopun maininta Sakusta ja Teemusta oli oikeastaan ihan tästä irrallinen ajatus, jolle vain naureskelin keskenäni tänään.

Elegia kirjoitti...

Täytyyhän Saagimillakin olla jotain annettavaa miehelleen. Ja vaikea on muusta ammentaa kuin ulkonäöstä, kun hän tuntuu olevan lausuntojensa perusteella elävä esimerkki siitä, ettei kauneus ja äly viihdy samassa päässä. Mitenhän Saagimin käy, kun tuosta vähän vielä vanhenee eikä peppu pysykään enää samalla lailla pystyssä ja naamakin alkaa roikkua... Miten hän voi tehdä sen miehelleen - siis vanhentua!?

Ja tuota Lissun kommenttia en minäkään tajua. Ellei sitten taas haluta lisää lapsia maailmaan, joista ei kukaan ehdi huolehtia. Sitä paitsi minua ärsyttää tuollainen vanhalta kalskahtava asenne, että pidetään itsestään selvänä naisen haluavan lapsia ja että ikään kuin niitä olisi PAKKO ainakin jossain vaiheessa tehdä.

Kiitos, Tiina, aamunauruista - tätä lukiessa sain sellaiset :D

Kami kirjoitti...

Nimenomaan, se on Anu Saagimin elämää se. Esteetikon elämää. :P

Kami kirjoitti...

Niin ja Lissulla on pelko perseessä ettei kukaan ole hoitamassa vanhainkodissa häntä. Pitää saada droideja! Seuraavaksi se sanoo että lisää maahanmuuttajia.

Eeva kirjoitti...

Siis mitä helv?! Joo-o, koliikkivauvaa hoitaessahan se kuntoilu pitää hoitaa.

Olen kyllä itse emännänkin kanssa eräästä asiasta hieman eri mieltä. "Kyllähän tuon saa toimimaan, jos kovasti haluaa." Ei kuules ole kaikki itsestä kiinni. Jos lapsella tai äidillä tai miksei vaikka isälläkin on jotain sairautta, niin ei välttämättä auta vaikka kuinka kovasti haluaa.

Itse asiassa pännii aika paljonkin tuollaiset kommentit. On tainnut tulla kuultua niitä turhan paljon viime aikoina...

Tajusin muuten tuon kuvan pointin vasta postauksen loppuvaiheilla. Kun syö suklaata, ei tarvi hakea sitä tyydytystä miehen luota. :P Minulla se tosin toimii vähän päinvastoin. Tummaa suklaata ei kannata syödä työaikana, kun alkaisi himottaa ne työkaverit...

Tiina kirjoitti...

Elegia, niinpä. En nyt halua leimata itänaapureiden naisia mitenkään, mutta jonkinlainen käsitys on, että siellä päin naiset kasvatetaan miellyttämään miehiä.
Niin, kaipa Hyssälällä oli se perusajatus siinä takana, että lapsia pitäisi tehdä enemmän. Sama se olosuhteista, kunhan saadaan eläkkeiden maksajia meille.
Kiva jos nauratti, itse en ollut ihan varma pitäisikö itkeä vai nauraa. :D

Kami, sehän siinä varmasti oli pointti.
On se esteetikon elämä vaikeaa.

Eeva, "jos kovasti haluaa": tarkoitin siis että jos kovasti haluaa lapsia. Ja ajattelin nyt lähinnä tuota raha- ja aikapuolta hommassa. En ole mikään diplomaatti, joka aina ottaa huomioon joka ainoan ihmisen ongelman kirjoittaessani tänne sitä, mitä päässäni pyörii. Totta kai sairaudet on asia erikseen. En ole tyhmä. Eikä lapsia tehdä vaan ne saadaan. Eikä kaikki edes saa lapsia, vaikka yrittäisikin!
Otinkohan nyt kaiken huomioon? Jotain varmasti unohtui...

Annikki kirjoitti...

Minä kyllä luulen, että Eeva kritisoi Saagimia, ei Tiinan kirjoitusta aiheesta. :)

Tiina kirjoitti...

Käsitin, että itse emäntä olen minä?
Kommentoin vain siis tuota Eevan toista kappaletta.
Pännimisestä en tiedä kohdistuiko se minun vai Saagimin kommenttiin, mutta saa minun kommentit pänniä, jos siltä tuntuu. :D

Annikki kirjoitti...

Ai no niinpäs olikin :D

apua, Tiina, mikä sammakko! :DD

Kaikkihan saa burnoutin, jos kovasti haluaa ;)

hdcanis kirjoitti...

...se on kiva että maailmassa riittää tyhmiä ihmisiä...

Ymmärrän kyllä minäkin hyvin Saagimin huolen aiheesta, koska jos ulkonäkö hällä menee niin aika vähän jää jäljelle.

Tiina kirjoitti...

Annikki, burnoutia ei taida tarvia edes kauhean kovasti haluta. Se tulee vaikkei tahtoisikaan. :D

Hdcanis, onneksi Virossa taitaa olla nuo kauneusleikkaukset vielä melko edullisia.

Eeva kirjoitti...

Siis joo, emäntä oli tämän blogin emäntä. Ja pahoittelut nillittämisestä. Särähti vaan tuo lause korvaan. Ilmeisesti pointti oli, että joillakin on motivaatiota olla valittamatta väsymyksestä jne. ja painaa töitä, vaikka voisi päästä paljon vähemmälläkin.

Alcinoe kirjoitti...

No niin just, nyt sitten tässä vaiheessa elämää minulle kerrotaan totuus suklaasta ja sen vajavuuksista. Sadat kilot ihan suotta!

orava kirjoitti...

Iik, mulla on vielä viiden kuukauden jälkeen 1,5/18 raskauskiloja jäljellä! Olenkohan kuinka lähellä avioeroa? Vai selvisikö siitä pariterapialla, jos nyt heti aloittaa?!

nona kirjoitti...

Anu Saagimia oli kommentoitu vauva.fi sivuilla ja yksi nainen, jolla on enemmän munaa kuin Saagimilla Tallinnasta paluumatkoja, totesi että:

Avioliitossa ei jätetä läskejä, vammautuneita ja pyörätuoliin joutuneita, Alzheimerin tautisia, pidätysvaivoista kärsiviä tai masentuneita.

Sellaisen miehen minä otin ja aion sen pitää.


Suomi 1-Viro 0

Tiina kirjoitti...

Eeva, joo arvelinkin, että käsitit väärin. :)

Alcinoe, no niinpä, ne sadat kilot... :D

Orava, olepas nyt varovainen sitten, ettei ole avioero edessä. Äkkiä nyt reenaaman läskit pois!

Nona, oli ihanasti ja myös tosi viisaasti sanottu tuo! :)

minh kirjoitti...

Loistavaa, Oharin ehdotus täytyy saada käytäntöön, mahd pian!

Parasta tuossa Saku Koivu-jutussa muuten minusta oli se, että otsikko oli iltapäivälehden kannessa, Urheilu-Extran pääotsikkona:D
-minh-