6. toukokuuta 2008

Joo mä annan sulle kauneuden

Nyt ihan oikea postaus tuollaisen turhanpäiväisen nillityksen ja vinetyksen sijaan...

Tässä kun on siellä ja täällä ja toisaalla puhuttu maahanmuuttajista ja asiaa koskevasta politiikasta, ja sitten on käyty keskustelua siitä miten siitä saa keskustella vai saako ja mitä saa sanoa ja onko se rasismia tai suvaitsemattomuutta, niin Petteri Järvinen kirjoittaa mielestäni eilisessä postauksessaan asiasta oikein hyvin: "Kitkaa ei poisteta sillä, että ongelmista puhuminen kielletään ja perusmyönteisestä asenteesta tehdään ainoa virallisesti sallittu." Näinpä juuri.

Tänään kun tuo blogilista oli aamulla poissa käytöstä, niin tunsin yllättävää tarvetta uusia tuota lemppariblogien listaa tuossa sivupalkissa. Aamuhetkeni blogien parissa meni ihan plörinäksi, kun en enää muistanut ketään, enkä tiennyt kuka on päivittänyt. Se rajanveto vaan on niin vaikeaa, kun ei tuohon sivupalkkiin viitsisi jotain sataa blogiakaan laittaa. Ja niiden haamupäivitysten on paras muuten loppua nyt sitten, kerta niin luvattiin. Kauhistus muuten, kun nuo postauksen ensimmäiset lauseet näkyy nykyisin heti suoraan tuolla Blogilistalla. Nyt tuntuu siltä, että otsikon keksimisen lisäksi täytyy vielä yrittää keksiä postaukselle joku tosi hieno ja älykäs aloitus... Miksei siinä voisi näkyä vaikka tuoreimman postauksen otsikko pelkästään? Liian vaikea toteuttaa? Vähän kyllä huolestuttaa myöskin, että kadotan joitain blogeja tässä tiimellyksessä kokonaan, kuten vaikka Kello viiden teen syanidilla... Toivottavasti tuo Blogilista saisi nuo jutut palautumaan niin kuin ne olivat eilen. No, odottelen tässä viikon-pari ja sen jälkeen alan pommittaa ylläpitoa sähköposteilla, joissa on listattu kaikki epäkohdat. Ja myös kysymyksellä, että kuinka saan siirrettyä tämän blogin noille oikeille tunnareilleni.

Sain tänään tietooni toimenkuvaani kesällä. Ensinnäkin työsuhde oli taas täydet kolme kuukautta (viime kesänähän minulta pihistettiin puoli kuukautta työsopimuksesta, enkä ollut asiasta kovin ilahtunut [se on kuulkaas iso raha tässä konkursissa]). Ja toisennakin työtehtäviin kuului sen normaalin tylsän rutiinin lisäksi jonkinlaista "Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät" -tyyppistä toimintaa. Tai ei ehkä niinkään kadonneen aarteen kuin kadonneen bitin metsästystä. Joka tapauksessa ilahduin tästä ja motivoiduinkin ehkä jopa hieman, vaikka olenkin ollut melko leipääntynyt ko. hommaan. Nyt vain virittelen lierihattuni ja köyden (ja kasvatan parransängen), ja syöksyn kohti tuntematonta!

Nauratti tuossa eilen illalla, kun katselin noita blogini kävijätilastoja. Oma ip-osoitteeni oli nimittäin muuttunut ja katoin mitä tuo Extreme Tracker minusta itsestäni kertoo. Sehän kertoikin melko jännittäviä asioita.Mitähän se Elisa sekoilee nyt? Otin selvää, että tuo kyseinen arkkitehtitoimisto sijaitsee Mikkelissä. Minä taas olen Tampereella. Mitenkähän olen päässyt murtautumaan heidän verkkoonsa?

Tämä oli muuten loistava. Nauroin itseni kipeäksi. Ihan normi päivä alan hommissa...

7 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Vuodatuksessa oli joskus aikanaan (silloin kun tätä harrastetta aloittelin) sama systeemi, eli V:n etusivulla näkyi postauksen alku otsikon lisäksi. Se laittoi muuten harkitsemaan, että mitä siihen alkuun laittaa! Ei hassumpaa harjoitusta tällaiselle kirjoittamiseen paskantärkeästi suhtautuvalle yksilölle...

Mutta tuo Blogilista nyt kyllä edelleen perseilee (ai, kun olen ihastunut nyt tuohon p-sanaan, kun täytyy sitä joka paikkaan tunkea joka muodossa!) niin pahasti, että täytynee opetella joku uusi juttu, jolla seurailla blogeja. Ei vaan millään viittis.

Tiina kirjoitti...

Mun mielestä siinä voisi lukea mieluummin se otsikko kuin postauksen alku. Jotenkin kökköä...
Joo, mäkin mietin jotain google-readeria tai vastaavaa jo tänään. Katellaan.

DorianK kirjoitti...

En ole Google readeria kokeillut, mutta aikanaan seurasin Bloglinesilla kaikkia sellaisia blogeja, joita ei Blogilistalla ollut — eli mm. ulkomaisia tekeleitä ja monia kotimaisiakin, jotka eivät kotimaiseen palveluun halunneet syystä tai toisesta blogejaan lisätä.

Aika sama se kai on, mitä lukijaa käyttää, jos RSS-virtoja tuijottelee. Itse voisin ihan hyvin luopua Blogilistasta kokonaan, jos en olettaisi sen hankaloittavan blogiani seuraavien elämää dramaattisesti. Ehkä heistäkin molemmat sopeutuisivat kuitenkin tilanteeseen ennen pitkää.

Tiina kirjoitti...

Mitäs keinoja nyt käytät, jos saan tiedustella?
Noissa yleensä on se ongelma, että kommentointia ei pysty seuraamaan noilla rss-lukijoilla. Olis kiva, jos olis joku sellainen, joka toisi kommentitkin. En tiedä onko se mahdollista...

DorianK kirjoitti...

Kun aktiivisesti luen vain muutamia usein päivittyviä blogeja, käyn tiirailemassa ne läpi päivittäin ihan ulkomuistista. Listalta tarkistelen kyllä joskus erikseen sitten myös harvemmin päivittyvät blogit, joita seuraan.

Oman blogisi kommentteja ei näköjään saa tällä hetkellä RSS-virtana, mutta se asetus on helppo muuttaa. (Blogger: Settings > Site feed > Advanced mode > Blog Comment Feed — en tiedä, mitä ovat suomeksi)

DorianK kirjoitti...

Niin, tuo ei tietysti poista sitä ongelmaa, että kaikkien suosikkiblogien kommentteja ei pysty lukemaan RSS:nä, ellei pyydä blogin pitäjää laittamaan tuota asetusta päälle. Ja siitä minulla ei ole aavistustakaan, miten moinen esimerkiksi Vuodatuksessa onnistuu.

Tiina kirjoitti...

Nii joo, silleen ihan manuaalisesti, tsup tsup.

Sittenkin se seuraa niitä kommentteja sitten erikseen, eikä varsinaisesti kunkin postauksen perässä.
Miten se muka ei ole toiminnassa se kommentti-rss... Meen kattoon.