11. joulukuuta 2010

11. luukku


Vuonna 1929 rakennettu punagraniittinen Pyynikin näkötorni sijaitsee maailman suurimmalla soraharjulla. Harju on tuolta kohtaa 152 metrin korkeudella meren pinnasta ja itse näkötorni on 26 metriä korkea. Näkötornin on suunnitellut Vilho Kolho. Ennen tätä nykyistä näkötornia paikalla sijaitsi puinen näkötorni, joka kuitenkin (yllättäin) tuhoutui vuoden 1918 taisteluissa.

Pyynikin näkötornin kahviosta saa Tampereen parhaimmat munkit. Ehkä jopa maailman parhaimmat munkit.

2 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Mää tulin tänne vastaamaan muinaiseen kommenttiisi kun en keksinyt miten muuten sen tehdä. (Dilemmansa kullakin... Nääs kun en enää ehdi kommentoida laatikkoon niin sitten muille tulisi paha mieli, ehkä, jos vain joillekin vastaisinkin kommenteissa, ja nyt kun en ole ehtinyt syvällisiä kirjoitella niin se on vaan jäänyt tämä vastaaminen...)

Siis en tietenkään loukkaantunut, sen sanon heti =) ja olihan lapsi alun perin vain minun toiveeni mutta tietty Hamlet jossain vaiheessa oli sitä mieltä että kiva juttu, ja nyt Maud on hänelle "silmäterä-prinsessa", parasta mitä on tapahtunut elämässä, mutta sillä on eri käsitykset perhejutuista kulttuurin takia, ja sen tylsä työ syö vuorokaudesta 12-14 tuntia, joten nukkumisen jälkeen ei paljon aikaa millekään jää... paitsi sen oman firman perustamiseen, mikä on tässä vähän takunnut ja on jälkijunassa. Välillä olen sille vihainen, välillä en, toisaalta olen tottunut olemaan yksin mutta silti väsyttää ja toivoisin toista aikuista arkeen. Hamlet tajuaa että olen kovin yksin, mutta sillä lie myös eri käsitykset siitä, mikä on riittävää apua ja mikä ei.

Tulikohan tästä tolkullista?! Ainakin yritin kattavasti selittää! =D

Tiina kirjoitti...

Ok. Enhän mä nyt mitään erityistä selitystä odottanut. Harmistutti vaan niin kovasti puolestasi. :)