2. joulukuuta 2010

2. luukku


Pulteriaita on rakennettu vuosina 1905-1906 työllistämistöinä. Pulteriaita erotti aikaisemmin Tampereen ja Pohjois-Pirkkalan toisistaan, kunnes vuonna 1937 Pispala yhdistettiin Tampereeseen. Jos kaupungista tyttöjä saattamaan tulleita poikia oli vastassa ryhmä pispalalaisia kilpakosijoita, loppui saattomatka siihen.

10 kommenttia:

Penni kirjoitti...

Kiva idea joulukalenterille!

Mutta mikä on pulteri? Tieän, että se on sarjakuvahahmo (olen lukenut pulteria pienenä paljonkin), mutta miten se tuohon tai mihinkään liittyy? Tämä on ilmeisesti minulle joku ikuisuuskysymys...

Tiina kirjoitti...

No siis pulteri on tuollainen pyöreä kivi. Tiätysti! :D

Minja kirjoitti...

Tää on taas näitä tampereen kiälisiä sanoja. Tai Tampereellakin jostain syystä pulterit liittyy aina Pispalaan. Ehkä muualla ei oo pultereita kuin Pispalassa. :D

Tiina kirjoitti...

Tai sitten se johtuu just tosta pulteriaidasta, että pulteri yhdistetään Pispalaan.
Tää oli taas näitä minulle itselleni itsestäänselviä asioita, ettei tullut mieleenkään, ettei joku tiedä mikä on pulteri. :)

Varjo kirjoitti...

Onpas suloisen sammaloituneita!

Dårka kirjoitti...

Pulteri on myös joku rafla Pispalassa. Siellä on kuulemma hyvejä puhalillia, ja sun Tiina pitäisi käydä testaamassa ne ja kirjoittaa raportti, että muutkin voivat käydä.

Tiina kirjoitti...

Varjo, mukavasti ovat kyllä sammaloituneet. Eivät ole paljoa vierineet.

Dårka, niinhän se on. Ja totuushan on se, että mun pitäisi käydä testaamassa ne lihapullat. Katsotaan, jos saisin raahattua itseni joskus Pispalaan asti ruoka-aikaan. ;)

nona kirjoitti...

Ihan mahtava kalenteri-idea! TYKKÄÄN! En todellakaan hallitse mitään nippelitietoutta Tampereesta, nää on kivoja.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Ihana kuva. Tampere kalenteri on ihan paras. :)

Tiina kirjoitti...

Nona, en pysty ihan lupaamaan, että jokaiselle 24. päivälle riittäisi nippelitietoa Tampereesta. Riippuu vähän kuvista mitä löydän kätköistäni, mutta yritän. :)

Itkupilli, kiva jos kelpaa! :)